Flovik får ansvaret inntil videre

Oslo  20150807.
Eliteserien fotball 2015: Vålerenga-Tromsø (1-0). Tromsøs trener Steinar Nilsen etter eliteseriekampen mellom Vålerenga og Tromsø på Ullevaal stadion.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Oslo 20150807. Eliteserien fotball 2015: Vålerenga-Tromsø (1-0). Tromsøs trener Steinar Nilsen etter eliteseriekampen mellom Vålerenga og Tromsø på Ullevaal stadion. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Steinar Nilsen er ferdig som TIL-trener.

"Tromsø Idrettslag ved styret har valgt å avslutte arbeidsforholdet med vår hovedtrener Steinar Nilsen, skriver klubben i en pressemelding. Den er signert av styreleder i TIL, Helge Kræmer, og direktør Ulf Johansen.

Videre skriver de;

Vi vil benytte anledningen til å takke Steinar for den jobben han har gjort over mange år i ulike posisjoner i klubben.

PRESSEMELDINGA: Slik ordlegger TIL-styret seg i pressemeldinga.

- En totalvurdering. Det ble fattet et vedtak mandag. Dette er ikke noe styret har vurdert tidligere. Vi har gjort en vurdering i styret.Slik situasjon er mener vi dette er det beste for TIL, sier styreleder i TIL Holding, Per Aronsen, som opplyser at det er Ulf Johansen som har hatt dialog med Steinar om denne saken.

- Vi har en kontrakt med Steinar. Vi håper at spillerne har fokus på hver kamp. Foreløpig vil det ikke påvirke vår økonomi. Alt var definert i avtalen med Steinar dersom arbeidsforholdet skulle avsluttes, sier Aronsen.

Ingen vil utdype hvorfor Nilsen har fått sparken. Nordlys sin sportsjournalist Torje Dønnestad Johansen mener det er sjokkerende at TIL ikke ønsker å utdype temaet.

- Det åpner bare for spekulasjoner, sier Dønnestad Johansen.

TIL-direktør Ulf Johansen opplyser at Bård Flovik vil lede treningen inntil videre. Han opplyser at det ikke er avklart noe vedrørende trenerteamet.

- Det er tungt for Steinar. Vi tenker på Steinar nok som en overaskelse på Steinar. Bård er klar til å ta ansvaret, fortsetter Johansen.

Aronsen sier at dette er den tyngste dagen siden han overtok som styreleder i TIL Holding. Avgjørelsen ble tatt i et ekstraordinært styremøte.

Aronsen sier avgjørelsen var enstemmig.

Det får Nordlys bekreftet fra flere kilder.

TIL-direktør Ulf Johansen bekrefter at det er innkalt til pressekonferanse på Alfheim i løpet av morgen tirsdag. Nordlys vet det er trenerspørsmålet som er på agendaen.

- Jeg vil ikke kommentere dette på nåværende tidspunkt, sier Johansen.

Styreleder Per Aronsen ankom klokka 09.10 Alfheim.

- Jeg har ingen kommentar, sier Aronsen.

Like etterpå ankom TIL-kaptein Simen Wangberg og flere av de andre spillerne Alfheim. Heller ikke Wangberg ønsket å kommentere saken.

Etter det Nordlys forstår, blir spillerne nå informert om den siste utviklingen i saken.

Ryktene om Nilsens avgang begynte allerede å svirre sent mandag kveld. Det skal etter det Nordlys erfarer ha vært et møte på Alfheim mandag ettermiddag som beseglet Nilsens avgang.

Det er rekken  med svake resultater som til syvende og sist kostet Nilsens jobben. Etter den meget omtalte uavgjort-kampen mot Sandefjord søndag kveld, falt TIL under nedrykkstreken, en kamp der TIL bare var en dommertabbe unna et forsmedelig nederlag. Det ser ut til å ha vært den berømte dråpen for TIL-styret.

Det er 10 kamper igjen av Tippeligaen-sesongen. Lillestrøm er TILs neste motstander.

nordlys.no oppdaterer saken og sender direkte fra pressekonferansen på Alfheim

nordlys.no oppdaterer saken

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken