– Forventer debatt rundt min rolle når Nordlys har satt det på agendaen

Det ble mange spørsmål for Steinar Nilsen dagen etter 0-6 for Strømsgodset på Alfheim. At mange supportere og folk i kommentarfelt på sosiale medier roper på hans avgang mener han i stor grad kommer av at Nordlys' sportsleder satte temaet på agendaen tidligere i sesongen.

Det ble mange spørsmål for Steinar Nilsen dagen etter 0-6 for Strømsgodset på Alfheim. At mange supportere og folk i kommentarfelt på sosiale medier roper på hans avgang mener han i stor grad kommer av at Nordlys' sportsleder satte temaet på agendaen tidligere i sesongen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Steinar Nilsen mener reaksjoner i sosiale medier har sin grobunn i media.

DEL
 

TIL-trener Steinar Nilsen mener media, og Nordlys spesielt, bærer en stor del av ansvaret for at supportere etter 0-6-tapet for Strømsgodset på Alfheim søndag ytrer ønske om at det må endringer til i TILs trenerteam.

Nordlys' sportsleder Leif-Morten Olaussen tok tidligere i sesongen til orde for at Nilsens stilling måtte vurderes, noe TIL-treneren på klubbens hjemmeside har omtalt som forsøk på å stikke kjepper i hjulene for dem.

Dagen etter TILs verste tap på hjemmebane på øverste nivå noen gang ligger det flust av liknende meninger fra supportere på Twitter og i kommentarfelt på Facebook.

– Like vanlig som å ha seriekamp

At spørsmål om Nilsens rolle nå dukker opp, kommenterer han slik:

– Det har jeg blitt så vant til. Det har Nordlys gjort helt siden vi startet sesongen, så det har blitt like vanlig som å ha seriekamp.

– Det kommer også mye fra supportere i kommentarfelt på Facebook, på Twitter og andre steder nå?

– Ja, men selvfølgelig. Det blir jo det når det har vært på dagsorden og vært en del av agendaen gjennom hele sesongen. Da forventer jeg at folket også tar opp det. Det skulle bare mangle. Det er sånn det blir.

– Så når supportere på sosiale medier tar til orde for at man burde endre på sammensetningen av trenerteamet, er det fordi media har styrt dem?

– Nei, men det har blitt satt på agendaen. Da forventer jeg at det blir meninger rundt det, og det er selvfølgelig de menneskene som mener det også. Og det respekterer jeg fullt ut, vi bor i et fritt land der det er lov å ha meninger om alt.

– Seks mål på ni sjanser

TILs hovedtrener er fortsatt tydelig på at mye gikk galt mot Strømsgodset, men ikke alt.

– Vi har sett på en del fakta og tall, for ballinnehav, målsjanser, cornere og så videre – og vi har hatt mye av de samme tallene tidligere, men da har det blitt et helt annet resultat. På Lerkendal skapte de (Rosenborg) faktisk flere målsjanser enn det som skjedde i denne kampen, og her taper vi 0-6 og der spilte vi 1-1. Så det er en del tall som var overraskende når man får fakta dagen etter, sier Nilsen.

– Det er veldig overraskende at et lag scorer seks mål mot oss etter å ha hatt ni målsjanser. Det har vi ikke vært borti før, og det forteller selvfølgelig også litt om hvor store de sjansene var og en effektiv og dyktig motstander som var et par hakk bedre enn oss, fortsetter han.

– Det blir dessverre en sånn kamp der vi ikke tar vare på en veldig bra start – de første 20 minuttene av kampen er egentlig veldig bra, men samtidig slipper vi inn to veldig lettvinte mål. Det er tungt å komme under på den måten, sier Nilsen.

  • SE HVORDAN TIL RAKNET MOT STRØMSGODSET:

    Seks i sekken mot Strømsgodset.

     

– Enkle feil har dukket opp igjen

TIL-treneren er enig i at det i de to siste kampene igjen har blitt glippet på defensive ting, blant annet dødball, som man tidligere i sommer klarte å luke bort i flere kamper på rad. Da kom også resultatene.

– Vi følte vi hadde funnet en veldig god defensiv struktur i laget og var veldig sterke på dødball imot. Nå har vi gjort noen litt enkle feil som vi har blitt veldig hardt straffet for. Det er ting som har vært en utfordring for oss tidligere, og som nå har dukket opp igjen. Det kan vi ikke si at vi skal se bort fra, det må vi gjøre noe med, mener Nilsen.

– Er det ting i inngangen til kampen du burde gjort annerledes? Ble det tilpasset for mye at Thomas Kind Bendiksen skulle inn på laget?

– Nei, vi følte ikke det. Vi var opptatt av at Thomas skulle tilpasse seg oss, og det som er TIL nå. Selvfølgelig er fasiten der, og om vi lyktes med det får alle ha meninger om og diskutere. Men søndag følte vi at det var et lag ute på banen som etter hvert ikke fungerte defensivt, men som fungerte utmerket de første 20 minuttene av kampen. Men når man har et bilde av helheten, er det ikke sikkert vi hadde tatt ut samme lag i dag.

 

Artikkeltags