TILs A-lag har fått beskjed om å gi alt mot Stakkevollans 10-11-åringer

Kampen er en del av Redd Barna-kampanje.

Artikkelen er over 5 år gammel

Skal ikke være redd barna – for å understreke et poeng om urettferdighet.

DEL
 

Redd Barna arrangerer førstkommende lørdag en familiedag i Skarphallen, der de vil sette fokus på hvor urettferdig det kan være for barn når spesielt naturkatastrofer inntreffer.

Med seg på laget har de fått TIL og klubbens A-lag, som stiller opp til en kamp med sjuerfotball mot 10- og 11-åringer fra Stakkevollan IF.

– 7. til 15. mars er det en nasjonal mobiliseringsuke for Redd Barna, og da har vi et familiearrangement i Skarphallen med fokus på miljøkatastrofer og klima, og hvor utsatte barn er når slike ting skjer. Det blir masse aktiviteter for unger, blant annet denne kampen – der Stakkevollan er valgt ut fordi de er spesielt gode på integrering, forteller produsent Mia Eriksen i Redd Barna.

Vil symbolisere urettferdighet

– Kampen er for å symbolisere noe, nemlig hvor urettferdig det kan være for barna, sier regionsleder i Redd Barna, Camilla Berntzen.

Nettopp derfor ønsker man ikke at TILs A-lag skal holde igjen når kampen starter.

– De har fått beskjed om å yte maks, smiler Eriksen.

– Media har lurt en del på en niende motstander i oppkjøringa, og her er den. Vi tar ut de sju som vi føler er best i øyeblikket, og så blir det videoanalyse etterpå, smiler TIL-trener Steinar Nilsen.

Mer seriøst legger han til:

– Vi stiller opp fordi dette er noe vi bryr oss om, og vi vil få frem et budskap. Derfor vil vi også ta kampen på alvor. TIL bryr seg om mye mer enn bare å spille fotball. Vi mener vi har gode verdier, og vi synes miksen her med Redd Barna er veldig bra.

– TIL har vært ja-mennesker hele veien her. Det setter vi veldig pris på, sier Mia Eriksen.

– Guttene i Stakkevollan er også veldig gira, og har sagt at de skal slå TIL, legger hun smilende til.

Hele stallen tilgjengelig

TIL stiller med ti-tolv spillere i kampen, men hele spillerstallen til A-laget og trenerapparatet kommer til å være tilgjengelig under arrangementet.

Til å lede kampen har man fått med seg hotelldirektør og tidligere toppdommer Øyvind Alapnes, som gjør et comeback med fløyta i munnen.

– Det kommer også til å skje mye annet gøy i hallen, sier Camilla Berntzen, og nevner ting som ansiktsmaling, tegneverksted og sekkeløp.

– Og det er gratis for alle, understreker Mia Eriksen.

 

Artikkeltags