Gå til sidens hovedinnhold

Stein Sebastian Fredriksen (56) har gått bort

Artikkelen er over 2 år gammel

Stein Sebastian Fredriksen, festivalsjef for Tromsø Arctic Pride, mangeårig journalist og informasjonsrådgiver ved HT, er død.

Fredriksen ble funnet død i sin bolig tirsdag. Hans nærmeste pårørende er varslet om dødsfallet. Fredriksen ble 56 år gammel.

- Mange har det tungt

Hans kolleger ved Hålogaland Teater ble informert om dødsfallet av sin arbeidsgiver tirsdag, og markeds- og informasjonssjef ved teateret, Anika Mackenroth, forteller at dødsfallet kom som et sjokk på dem.

– Dette var veldig uventet. Det ble helt stille da vi fortalte om dødsfallet. Det er mange her som har det veldig tungt nå, sier hun til Nordlys.

– Jeg begynte som markedssjef ved teateret i sommer og har dermed ikke jobbet med ham så lenge. Men mange her har jobbet med Stein i lang tid. Han var en svært omgjengelig og snill mann med et lunt humør. Han gjorde dypt inntrykk både som person og fagmann. Han var et skrivende menneske og en historieforteller, og passet perfekt inn på et sted der vi jobber og lever for å fortelle historier.

Styreleder for Tromsø Arctic Pride, Øivind Ballovarre Østbø, forteller at festivalen aldri bli den samme uten Fredriksen.

- Det er et stort tap for FRI Troms, Tromsø Arctic Pride og arbeidet for et samfunn basert på mangfold og inkludering at Stein Sebastian har gått bort. Han var drivkraften bak festivalen i mange år, og med sin innsats og store arbeidskapasitet var han avgjørende for at festivalen ble den feiringen av mangfoldet den har vært, sier han.

- Stein Sebastian har gjennom sitt liv og virke alltid hatt en utrettelig tro på at holdninger kan endres og fordommer bekjempes gjennom både politisk aktivisme, formidling og opplysning og ikke minst med kunst og scene som virkemiddel.

- Tromsø Arctic Pride vil aldri bli den samme uten Stein Sebastian ved roret, men vi vil forsøke å ta med oss hans entusiasme og glød i det videre arbeidet med festivalen.

Ledet festivalen

Stein Sebastian Fredriksen var født og oppvokst i Oslo, men hadde bodd i Tromsø i over 20 år. Han var utdannet journalist og jobbet mange år i Nordlys. Han jobbet også som medierådgiver for byrådet under Kristin Røymo i 2015 og 2016. De siste årene har han jobbet ved Hålogaland Teater.

I tillegg til å lede Tromsø Arctic Pride har Fredriksen vært leder av FRI Troms. Han var også med på å starte Blikk.

Kommentarer til denne saken