En mann bosatt i Finnmark er siktet for å ha svindlet et ukjent antall fotballsupportere for store summer.

En rekke personer skal ha betalt betydelige beløp for Premier League- og Champions League-billetter som aldri dukket opp.

Bjerkli kjenner den svindelsiktede mannen godt.

– Dette er en jeg kjenner svært godt, og jeg hadde ingen grunn til å mistro han, forteller Liverpool-supporteren til Nordlys.

Tromsøværingen trodde han var på trygg grunn da han kjøpte billetter til lørdagens Champions League-finale og serieavslutningen i Premier League tidligere i måneden. Da han ante uråd, var det for sent.

Pågrepet

Den siktede ble pågrepet tidligere denne uken, men er nå løslatt, forteller operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Svein Erik Jacobsen.

– Vi etterforsker saken. Han som er siktet er godt kjent fra tidligere for bedrageri i vinnings hensikt, sier Jacobsen til Nordlys.

Politiet hadde torsdag ikke oversikt over hvor mange som er svindlet.

– Det er flere enn ti stykker. Men det er ikke så mange som har brakt disse opplysningene til politiet ennå. Så det gjenstår å få oversikt over omfanget, sier Jacobsen.

– Skjønte at noe ikke stemte

12. mai i år: Liverpool skal møte Wolverhampton på hjemmebane i sesongens siste seriekamp. En kamp som i teorien kan sørge for at Liverpool vinner sin første Premier League-tittel, om andre resultater går deres vei.

Det er god stemning rundt bordet på en pub ved Anfield før kampen, og Bjerkli treffer på kjenninger fra Hammerfest i Finnmark.

De begynner å prate om Champions League-finalen som er like rundt hjørnet. Bjerkli begynner å ane ugler i mosen når alle ved bordet forteller at de har kjøpt finalebillettene fra samme mann.

– Jeg fikk en ordentlig klump i magen, og skjønte at det var noe som ikke stemte. Også ble jeg jo veldig bekymret – jeg hadde jo kjøpt billetter fra han til den kampen jeg også!

Han sa ingenting til de andre rundt bordet. Det var så god stemning, og han ville ikke ødelegge turen til de andre.

Anser pengene som tapt

Flere ganger avtalte de å møte mannen som skulle levere billettene, men han dukket aldri opp.

Etter hvert skjønte de at de aldri kom til å få billettene, og dermed måtte reisefølget på fem prøve å få tak i nye billetter. De fikk bare tak i tre billetter, og måtte betale 19.000 kroner for dem.

To i reisefølget fikk dermed ikke dratt på kampen.

– Det ble ikke noen billig tur, nei. Man tør jo egentlig ikke regne på det. Du kan jo tenke deg alle reiseutgiftene i tillegg. Totalt sett er det snakk om svært mye penger, sier Bjerkli.

– Det er en tragisk sak. Du tror jo ikke du skal bli svindlet av en du kjenner så godt.

6800 kr per finalebillett

De hadde i utgangspunktet betalt 15.000 kroner for fem billetter til den siste seriekampen. I tillegg kom reiseutgiftene.

Heldigvis hadde Bjerkli ikke bestilt reise og opphold i Barcelona til Champions League-finalen, men de betalte hele 40.800 kroner for de seks falske billettene til finalen. 6800 kroner per stykk. De pengene anser han nå som tapt.

– De ser jeg nok aldri igjen. Jeg anmelder saken på fredag, så får vi se om det fører til noe. Jeg regner jo med at køa for å anmelde han er ganske lang, så jeg får vel bare stille meg der, sier Bjerkli.

- Sinnssykt mye penger

Han frykter svindelen kan være mer omfattende enn det som til nå er kjent.

– Det er snakk om sinnssykt mye penger totalt. Jeg vet at han har solgt godt over 60 billetter i Finnmark og Troms, til 6.800 kroner og oppover. I tillegg vet jeg at det er mange sørpå som har kjøpt, sier Bjerkli.

Tromsømannen opplyser at han har sett en liste over rundt 30 personer som skal ha blitt svindlet av finnmarkingen. Men på listen sto ikke hans eget navn, navnet til personer som har oppgitt til han at de har blitt svindlet, og det sto ikke hvor mange billetter de opplistede personene hadde kjøpt.

Liverpools norske supporterklubb mener å vite om minst 37 personer som er rammet av svindelen, hovedsakelig i Finnmark, men også andre steder i landet.