Black November: Få tilgang til alt innhold for kun 1,-

– Vi har ingen plan B, sa KrF-leder Knut Arild Hareide på vei inn til krisemøte i statsministerboligen fredag kveld.

En etter en kom partilederne, de parlamentariske lederne og finanspolitiske talsmenn fra de fire partiene til statsministerboligen bak Slottet fredag kveld.

– Et skjebnemøte, sa KrF-leder Knut Arild Hareide.

Mens Venstre-leder Trine Skei Grande kaller det en avgjørende kveld.

Statsminister Erna Solberg (H) avlyste en middag i Bergen for å prøve å redde budsjettfloken. Ifølge VG ankom hun sitt eget krisemøte klokka 19.30, nesten en halvtime forsinket.

Spørsmålet er om regjeringspartiene har mer å legge på bordet for at samarbeidspartiene skal bli fornøyd. Tidligere fredag ble det kjent at regjeringen har plusset på tre milliarder kroner til ulike klima- og andre tiltak.

Tro på enighet

Men det er den omstridte bilpakken som er forhandlingenes hardeste nøtt. Her har regjeringspartiene så langt nektet å rikke seg en millimeter.

– Det viktigste for oss er å kutte i klimagassutslippene, og jeg tror ikke det er mulig hvis vi lar hele bilpakken stå, sa Grande.

Hun har fortsatt tro på at partene skal finne en løsning.

– Jeg håper statsministeren har gode ideer for hvordan vi skal komme i mål – også med tanke på det vi ble lovet i forrige års budsjett. Da må det gode tiltak til, enten det Venstre foreslår, eller så må de komme med noen andre skikkelige gode forslag, sa Grande.

– Ingen plan B

Hareide sa at det gjenstår en del for at alle partiene skal komme til enighet, ikke bare det grønne skiftet med bilpakken i spissen, men det gjenstår en del på både skole og distrikt for at KrF er fornøyde.

– Jeg har veldig stor tro på at det møtet vi har i kveld, kan være avgjørende. Det er en grunn til at statsministeren og finansministeren deltar, sa KrF-lederen.

– Vi har tidligere sagt at alle fire partiene kanskje ikke kommer til enighet, men det jobber vi med nå. Vi har ingen plan B, sa han videre.

Et tema som ikke er omfattet av regjeringens bil- og avgiftspakke, er reglene for salg av biodrivstoff, skriver Aftenposten.

Ifølge avisen ser partiene på en løsning som gjør at de kan komme rundt den omstridte bilpakken ved å finne en måte å øke salget av biodrivstoff på, uten å øke avgiften på bensin eller diesel. (©NTB)