Stortinget anbefaler gigant-utbygging i Barentshavet

GIGANT: Johan Castberg er en gigant med 450-600 millioner fat olje. Foto: Statoil

GIGANT: Johan Castberg er en gigant med 450-600 millioner fat olje. Foto: Statoil

Artikkelen er over 2 år gammel

Energi- og miljøkomiteen anbefaler Stortinget å gå inn for en utbygging av Johan Castberg-feltet i Barentshavet.

DEL

Feltet, som tidligere het Skrugard-feltet, ligger i Barentshavet cirka 100 kilometer nord for Snøhvit-feltet.

Ressursgrunnlaget for utbygging av Johan Castberg-feltet består av de tre oljefunnene Skrugard, Havis og Drivis, som ligger i utvinningstillatelse 532. Feltet har en planlagt oppstart i 2022, og skal etter planen produsere i 30 år.

- Utrolig stolte

De påviste volumene i Johan Castberg er anslått til å ligge på mellom 400 og 650 millioner fat olje.

– Nord-Norge og Finnmark vil i mange år stå i sentrum for et av Europas største og viktigste industriutbygginger med betydelige ringvirkninger og flere hundre nye arbeidsplasser i hele landsdelen. Dette har vært en lang reise hvor mange har stått på dag og natt for å sikre mest mulig ringvirkninger til Nord-Norge. Vi er utrolig stolte i dag på vegne av hele landsdelen, sier direktør Kjell Giæver i Petro Arctic i en pressemelding.

Driftes fra Harstad

Ifølge operatør Equinor skal driften av Johan Castberg ivaretas med forsynings- og helikopterbase i Hammerfest og driftsorganisasjon i Harstad. Det anslås at investeringene ved å drifte felte er på rundt 1,15 milliarder kroner årlig.

Det vil utgjøre rundt 1700 årsverk nasjonalt, og rundt 500 vil være i Nord-Norge. Dette er både de direkte og indirekte virkningene, opplyser selskapet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken