Gå til sidens hovedinnhold

Denne dingsen er vegvesenets nyeste våpen

Artikkelen er over 5 år gammel

Dette er vegvesenets siste triks i kampen for trafikksikkerhet i nord.

Torsdag ble en såkalt Kingpin-lås påsatt en latvisk semitrailer i Kirkenes. Tralla på semien hadde bare sommerdekk på og det ville verken politi eller Statens vegvesen vite noe av. Hengeren ble dermed koblet av og frem kom den nye låsen som gjør at det er helt umulig å koble hengeren på trekkvogna igjen.

- Han kommer seg ingen vei før han har kjøpt seks vinterdekk til tralla. Kingpin-låsen er umulig å få av uten nøkkel, og det er bare vi og politiet som har nøklene, sier kontrollør i uteseksjonen i region Nord, John-Erling Varsi til Nordlys.

Dekkene på tralla var merket med M + S, som skulle indikere at dekkene var vinterdekk, men Varsi er ikke i tvil om at merkene var pålimt dekkene, noe som har gjort gjentatte ganger denne vinteren.

Semitraileren hadde også vært involvert i noe trøbbel på glatta og det var politiet i Kirkenes som ba vegvesenet om assistanse.

Med kingpin-låsen har vegvesenet nå tre fysiske sanksjonsmuligheter mot tungtransport. Hjullåsen har allerede vært i bruk denne  vinteren og det finnes også en innretning hvor man kan låse draget på tilhengerne.

Kingpin-låsen og hjullås  ble også brukt mot "spøkelsestraileren" som kjørte mørklagt på E6 for et par uker siden.

Kommentarer til denne saken