Her har det vært omkjøring og stengt vei i flere måneder i Tromsø. Snart begynner asfalteringen

OMKJØRINGA OVER: Omkjøringa til Gimlevegen var over i forrige uke. Siden mars har det vært stengt vei og omkjøring mens Statens vegvesen anlegger ny adkomstvei til Tromsø havn. Hovedarbeidet er ikke ferdig før neste år.

OMKJØRINGA OVER: Omkjøringa til Gimlevegen var over i forrige uke. Siden mars har det vært stengt vei og omkjøring mens Statens vegvesen anlegger ny adkomstvei til Tromsø havn. Hovedarbeidet er ikke ferdig før neste år. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Stakkevollvegen åpner for normal trafikk i løpet av de neste ukene.

DEL

Det har vært noen prøvelser for bilistene og sjåførene som frekventerer nordover Stakkevollvegen det siste året.

Lenge var ett tunnelløp stengt, slik at trafikken gikk saktere. Deretter stengte de innkjøringa til Gimle i forbindelse med nye vegarbeider på Stakkevollvegen og la en omkjøringsvei av Stakkevollvegen et stykke.

Forrige uke åpnet Gimle-krysset, men fortsatt må bilistene ta en omkjøring nedenom Tromsø Havn-området - og av Stakkevollvegen.

Det blir det slutt på før ferien setter inn for alvor, ifølge byggeleder Svein Arne Myrberg i Statens vegvesen region nord.

- Man åpner selve Stakkevollvegen nordover igjen, når den er ferdigasfaltert. De skal begynne med å legge kantstein og asfaltere nå før ferien, sier Myrberg.

15.000 bilister

Daglig er det over 15000 passeringer langs strekningen. Mye tungtrafikk og en rekke privatbilister skal nordover til Skattøra-området.

Statens vegvesen arbeider med en ny adkomst til havne- og industriområdet i Breivika. Arbeidene skal også gi eget kollektivfelt for bussen og egne veger for syklister og myke trafikanter. Den totale investeringsramma er på 170 millioner kroner, og alt arbeidet blir ikke helt ferdig før om ett år.

- Alt skal stå ferdig 1. september 2019. Alt går foreløpig etter planen og fremdriften er grei.

- Har det vært noen problemer med snikkjøring mens krysset var stengt?

- Nei, det har kanskje vært en og annen bil, men det har ikke vært noe problem.

Fornøyd med åpning

God avskjerming med flyttbare rekkverk har også gitt arbeiderne ro til å utføre jobben. Myrberg har tatt imot fornøyde tilbakemeldinger fra bilistene, etter at krysset igjen ble åpnet.

- Folk er glade for å få kjøre opp der igjen, så de slipper omkjøringen.

Se stor oversikt over vegarbeid i nord:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken