- Jeg stusser på de tre som ble stoppet med piggdekk i 25 varmegrader...

MANGE MANGLER: Petter Lind og Statens Vegvesen holdt kontroll i Kjøpsvik mandag. Hele 12 av 37 kontrollerte hadde mangel av en eller annet sort.

MANGE MANGLER: Petter Lind og Statens Vegvesen holdt kontroll i Kjøpsvik mandag. Hele 12 av 37 kontrollerte hadde mangel av en eller annet sort.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Nordlys+ til kun én krone. Bestill her og få tilgang til alt innhold

Mandag holdt Statens Vegvesen kontroll i Kjøpsvik.

Resultatet: 12 av 37 kontrollerte hadde avvik på en eller annen måte. Et høyt antall forseelser, skriver fremover.no.

- Det blir ofte slik når man beveger seg litt ut i distriktet, sier Petter Lind hos vegvesenet.

- Mest av alt stusser jeg på de tre bilistene som ble stoppet med piggdekk i 25 varmegrader, sier han. Uten å ville spekulere i om latskap er årsaken til at sommerdekkene ikke var funnet fram.

- Nei, det er vanskelig å si hva årsken er, men spesielt er det i alle fall. Vi hører dem jo på avstand når de kommer med piggdekk.

I tillegg ble tre personer stoppet uten medbrakt førerkort, en uten vognkort, fire uten sikkerhetsbelte og to som måtte sette fra seg tilhengeren.

- De måtte begge parkere tilhengere som ikke var i forskriftmessig og forsvarlig stand, forteller Lind.

Fire uten sikkerhetsbelte er et unormalt høyt antall, med tanke på at kun 37 bilister ble kontrollert. Det tilsier at 10,8 % av de kontrollerte ikke brukte belte, og kun 89,2 % hadde beltet på.

- Det er ganske høyt prosentvis tall. Vanligvis bruker 97 % av bilistene bilbelte, sier Lind som påpeker at det er viktig at man foretar en ekstra sjekk før sommerturen starter.

- Husk å bruke bilbeltet, sjekk at du har med deg alle papirene og kontroller campingvogna. Det kan være greit å sjekke at du faktisk har lov å kjøre med den.

- Det ville vært en ganske dårlig start på ferien om du, med tre unger i baksetet, må parkere campingvogna fordi du ikke har lovt til å kjøre med den.

Artikkeltags