Storkontroll på E8 i Tromsø: Flere biler avskiltet

VINKES INN: Kjøretøyinspektør Frank Georgsen vinker en bil inn til kontrollplassen på Vekta i Tromsdalen søndag ettermiddag. Flere biler ble avskiltet i kontrollen.

VINKES INN: Kjøretøyinspektør Frank Georgsen vinker en bil inn til kontrollplassen på Vekta i Tromsdalen søndag ettermiddag. Flere biler ble avskiltet i kontrollen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kontroll i helgerushet

DEL

I disse dager gjennomfører Statens vegvesen en større kontrolloffensiv på veiene i nord. Fra Mo til Kirkenes er inspektørene ute til alle døgnets tider for å kontrollere kjøretøy.

Søndag ettermiddag hadde teamkoordinator Roar Olsen og flere kollegaer tatt oppstilling på Vekta i Tromsdalen for å plukke ut syndere fra helgerushet inn mot byen.

- Bra

En av de som ble vinket inn av kjøretøyinspektør Frank Georgsen, var Børre Edvartsen og Merete Liset.

De er på vei hjem etter en helgetur på Senja, og har fylt hengeren med resultatet fra en oppryddingsjobb rundt hytta.

Etter å ha inspisert førerkort, stasjonsvogn, tilhenger og last, konstaterer kjøretøyinspektør Roy Sjursnes og ingeniør Arild Sandnes at alt er på stell.

ALT I ORDEN: Statens vegvesen hadde ingenting å utsette på bilen og tilhengeren til Børre Edvartsen og Merete Liset.

ALT I ORDEN: Statens vegvesen hadde ingenting å utsette på bilen og tilhengeren til Børre Edvartsen og Merete Liset. Foto:

- Det er bra at de kan luke ut de som ikke har tingene i orden, sier Edvartsen.

De har allerede lagt om til vinterdekk.

- På fredag var det null og minus en grad, og hvitt. I dag var det fine kjøreforhold, forteller Liset.

1500 kontrollert

Men langt fra alle som passerte kontrollstasjonen i Tromsdalen søndag ettermiddag, hadde orden i sysakene.

Vegvesenets kamera, kalt ANPR, sjekker automatisk skiltnumrene som passerer mot vegvesenets datasystemer. Kjøretøy som mangler forsikring, periodisk kjøretøykontroll (EU-kontroll) eller har andre anmerkninger, blir vinket inn til siden.

- Og så plukker vi ut kjøretøy med henger og ser at de har førerkort for å kjøre dem. Og vi ser på lys, sier Olsen.

STORKONTROLL: Teamkoordinator Roar Olsen i vegvesenets kontrollhall på Vekta i Tromsdalen søndag ettermiddag. Som del i en landsdelsomfattende offensiv kontrollerte de søndag ettermiddag biler og tilhengere i innfartsrushet mot Tromsø.

STORKONTROLL: Teamkoordinator Roar Olsen i vegvesenets kontrollhall på Vekta i Tromsdalen søndag ettermiddag. Som del i en landsdelsomfattende offensiv kontrollerte de søndag ettermiddag biler og tilhengere i innfartsrushet mot Tromsø. Foto:

Dekk ble også kontrollert.

- Mange har lagt om til vinterdekk, og det er helt greit slik det har vært nå. Det er utslitte sommerdekk vi er ute etter, sier Olsen.

Ved 17-tiden hadde nesten 1500 kjøretøy passert kontrollpunktet. To sjåfører hadde blitt nødt til å sette igjen overlastede tilhengere. Og flere biler var vinket inn på grunn av andre synder.

- Åtte kjøretøy er tatt inn etter treff. Det går på forsikring, omregistrering og ikke gjennomført PKK. En av de som manglet forsikring fikk ordnet opp på plassen, og en fikk kjøre videre på prøveskilt. Det samme fikk de som ikke hadde gjennomført PKK, sier Olsen.

Artikkeltags