Vegvesenet med storkontroll lørdag: anmeldte sjåfør, bruksforbud og avskilting

FULL KONTROLL: Det var ikke alle som  hadde full kontroll på vekt, last, årsavgift og førerretter da Statens vegvesenet kontrollerte kjøretøy lørdag.

FULL KONTROLL: Det var ikke alle som hadde full kontroll på vekt, last, årsavgift og førerretter da Statens vegvesenet kontrollerte kjøretøy lørdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En utenlandsk sjåfør hadde ikke gyldig førerrett og ble anmeldt.

DEL

Både tunge og lette kjøretøy ble møtt av kontrollører i uniform fra Statens vegvesen i Tromsdalen, Skibotn og Senja lørdag.

I Tromsdalen og i Skibotn ble tyngre kjøretøy kontrollert for bremser, dekk og lys. De som hadde mangler knyttet til dette fikk kjøre videre, men det ble straks mer alvorlig da overlast og ugyldig førrerrett ble avdekket, melder @kontrollinord på Twitter.

En utenlandsk sjåfør ble anmeldt for ikke å ha papirene i orden.  En annen fikk bruksforbud på grunn av overheng og mangefull lastesikring på flak.

I Tromsdalen ble også lettere kjøretøy kontrollert - her fant man 21 biler med lysmangler. Eierne av disse bilene fikk med seg en kontrollseddel fra kontrollørene.

To varebiler ble imidlertid veid for tunge, og dermed måtte sjåføren finne seg i å laste av og få seg en advarsel. En varebil med henger ble målt for tung med tanke på de teknisk tillatt vekt.

Sjåføren måtte bare hekte av hengeren, før de kunne kjøre videre.

Også på Senja ble det utført kontroll - melder Statens vegvesen på Twitter. Her ble det regelrett avskilting på stedet på grunn av manglende forsikring. En fikk overlastgebyr på 6000 kroner og flere fikk med seg en lapp fra kontrollørene.

Artikkeltags