Gå til sidens hovedinnhold

Statens vegvesen tok ingen sjanser: Her står vogntoget bom fast

Artikkelen er over 6 år gammel

Sol-kupp! Nordlys + for 1,- første måned. Trykk her

Både politiet og Statens vegvesen rykket torsdag ut da de fikk melding om et vogntog som kjørte langs E6 i Troms uten lys.

Deler av fronten, blant annet alt av lykter, var borte på traileren etter at den forrige helg kjørte i grøfta ved Mefjordvær på Senja etter et trafikkuhell.

- Å kjøre langs E6 og på veien med et totalt mørklagt vogntog, det er alvorlig. Kontrollørene og politiet uttalte at dette har de ikke sett maken til på veiene tidligere, sa Jørn Simonsen, utekontrolleder for Statens vegvesen i region nord til Nordlys torsdag kveld.

Da hadde vogntoget blitt stoppet i Nordkjosbotn for å gjennomgå en grundig kontroll.

Kan forvente bot

Natt til fredag var vegvesenets undersøkelser av vogntoget ferdig. Sjåføren mistet førerkortet på stedet og kan vente seg en klekkelig bot.

- Kontrollrapport er oversendt politiet og denne vil bli brukt i fredag når botens størrelse skal fastsettes av en politijurist. Politiet vil i løpet av morgendagen komme til kontrollstasjonen i Nordkjosbotn for å forkynne boten for føreren, sier Simonsen til Nordlys.

Vegvesenet tar ingen sjanser på at vogntoget skal legge ut på veien igjen.

- Bil og henger er koplet fra hverandre utenfor kontrollstasjonen og begge enhetene er låst med hjullås og egen lås for henger, sier Simonsen.

- Utrolig viktig å stanse

Han begrunner de omfattende tiltakene med gårsdagens kjøretur langs E6.

- Vi låser kjøretøyet ut fra at føreren faktisk valgte å kjøre fra Senja til Nordkjosbotn etter mørkets frembrudd og helt uten å ha lys foran eller bak, sier Simonsen til Nordlys.

Han ønsker å takke bilistene som meldte fra om det mørklagte vogntoget.

- Det var utrolig viktig for oss å få stoppet et sånt type kjøretøy. Sånt kan ikke rulle på veiene.

Bildeserie

Her blir vogntoget låst

 

Kommentarer til denne saken