Statens vegvesen med advarsel: – Folk må sjekke været før de legger i vei fra hytta

VANSKELIGE KJØREFORHOLD: Dårlig vær gjør veiene vanskelige å kjøre på i Troms lørdag.

VANSKELIGE KJØREFORHOLD: Dårlig vær gjør veiene vanskelige å kjøre på i Troms lørdag. Foto:

DEL

Statsminister Erna Solberg var klar i sin tale lørdag kveld. Hyttefolket må komme seg hjemme til sine faste boliger.

Nå advarer imidlertid Statens vegvesen folk i Nord-Norge mot å sette seg rett i bilen lørdag. Vær- og føreforholdene er svært krevende i både Troms og Finnmark.

"Det er vanskelige forhold på vegene i store deler av Nord-Norge akkurat nå, også på strekninger som sjelden har store vinterproblemer», opplyser Vegtrafikksentralen lørdag kveld.

Veimyndighetene opplever nå stor pågang fra folk som er usikker på hva de skal gjøre.

For mange er det best å vente, anbefaler Vegtrafikksentralen.

– Folk må sjekke vær- og føreforhold før de legger i veg fra hytta. Vi ser blant annet at flere strekninger som sjelden er stengt på grunn av værforhold er stengt nå, slik som E6 over Gratangsfjellet i Troms. Det er usikkert om vegen kan åpnes igjen i kveld. E10 over Bjørnfjell kan også bli stengt på kort varsel, sier driftsleder Siril Veiåker-Nilsen i Vegtrafikksentralen nord i Statens vegvesen i en pressemelding lørdag kveld.

Veiåker-Nilsen trekker også fram Senja som et område som har stengte veger og svært vanskelige kjøreforhold.

– I tillegg er E6 over Saltfjellet i Nordland, E6 over Sennalandet og mange andre veger i Finnmark stengt, men der er folk stort sett oppmerksomme på at forholdene kan endre seg raskt. Vi oppfordrer derfor hyttefolk og andre om å sjekke 175.no og ikke forhaste seg med å forlate hytta, sier Siril Veiåker-Nilsen.

I Tromsø er fylkesvei 7768 stengt fram til søndag.

Artikkeltags