Her får jerven nok av den innpåslitne reven

Unik video av innpåsliten rev som forsøker å innynde seg hos jerv.

Artikkelen er over 5 år gammel

Se den unike videoen fra et ukjent sted i Troms.

DEL

For noen få dager siden fikk Thomas Strømseth i Statens Naturoppsyn (SNO) seg en stor overraskelse da han var ute for å kartlegge ynglinger av jerv. I ei fjellside oppdager han plutselig en jerv som står på en bar flekk. Like bortenfor ligger en rødrev og soler seg. Plutselig beveger jerven seg nedover mot hiet sitt, og rødreven bestemmer seg for å følge etter. Det er ikke jerven spesielt interessert i, og forsøker flere ganger å jage den innpåslitne kameraten bort.

– Jerven er ikke spesielt interessert i å være sammen med denne reven. Som man kan se forsøker den å jage bort reven flere ganger, sier Thomas Strømseth.

Videorettighetene tilhører Miljødirektoratet ved Statens Naturoppsyn.

Lek eller mat

Strømseth ønsker ikke fortelle hvor han befant seg denne dagen.

– Dette er en ynglelokalitet for jerv, og vi ønsker å holde hemmelig hvor den er. Hva som er årsaken til at reven er så interessert i jerven, kan man bare spekulere i. Det kan være lek, eller det kan være mat den er på jakt etter.

Innynder seg

Han sier at jerven er den farligste og mest aggressive av disse to dyrene.

– Jerven er nok farligst for reven, men sistnevnte klarer å holde seg unna med farta si. Det kan jo hende reven er ensom i fjellet, og derfor vil innynde seg hos jerven.

Både reven og jerven liker seg stort sett best alene, bortsett fra i paringstida. For Strømseth ble det en spesiell opplevelse å få bivåne gjennom kameralinsa.

Artikkeltags