Det var smekkfullt i foajeen på Fokus kino i Tromsø onsdag ettermiddag. Til sammen har premieren på nye Star Wars: The Last Jedi trukket flere tusen personer inn i kinosalene på de 24 visningene i dag.

En av dem er Alan Hunter - eller Elk som han egentlig kalles - fra Alaska. Han skulle allerede til Tromsø for å feire jul, men kom noen dager tidligere for å få med seg premieren.

- Dere får den to dager før USA, så sønnen min er kjempesjalu, sier Hunter og ler.

For anledningen er han kledd i Obi Wan Kenobi-kostyme sydd av søsteren.

- Hun sydde det til The Force Awakens-premieren for et par år siden. Jeg får høre at jeg likner på Obi Wan, særlig når jeg har vært på premierer med sønnene mine utkledd som jedier, sier han før han trekker opp hetta for et bilde.

 

- Glad for å slippe kommunestyret

Bilder blir det også tatt av Tora Solvang og Andreas Bræck Karlsen. De stilte frivillig opp for kinoen i henholdsvis Darth Vader- og Prinsesse Leia-kostymer.

- Vi er veldig interessert i Star Wars. Og det er utrolig artig å se at folk setter pris på oss her, sier de.

Tromsø Høyres leder, Markus Johansen, stilte på premieren i Star Wars-t-skjorte sammen med broren Ole Kristian Stangnes. Han har vært på alle Star Wars-premierene i sin levetid.

- Du skulle ikke heller vært i kommunestyremøte som går nå?

- Dette er den ene uka i året jeg er glad for å være så langt ned på varalista til kommunestyret at jeg sjelden må møte, sier Johansen og ler.

 

Fra Lyngen for premiere

Vennegjengen Andreas Hansen Simonsen (14), Oddbjørn Strangel (14), Thomas Fagerborg (14), Tordar Eidet Karlsen (14) og broren Berger Eidet Karlsen (12) hadde tatt turen fra Lyngen for å se premieren.

- Man kan ikke komme på skolen i morgen uten å ha sett premieren, mener Thomas Fagerborg, og de andre nikker enig.

- Hvorfor ikke?

- Nei, det går bare ikke.

Det er særlig Berger enig i. Han fikk nemlig ikke vært med på fjorårets premiere, så de neste dagene fikk han skuffende nok høre hele plottet lenge før han fikk sett filmen.

- Så i år er det jeg som skal fortelle alle hva som skjedde! sier han.

 

Likte filmen

Brynjar Andersen Saus, Martin Blengsli, Truls Karlsen og Håvard Aasen står kald, men fornøyd utenfor kinoen. De har akkurat sett ferdig premieren, og er meget tilfreds.

- Den var råbra! sier de.

- Kule effekter, original historie og ikke noe man hadde sett før. Rey var favoritten, hun er sjukt rå!