Han skal fylle 24 kinosaler med én og samme film: – Vi gjør det for blodfansen

SUKSESSFORMEL: I forfjor så over 2500 Star Wars-premieren i Tromsø. Kinosjef Frank Bakmo skal gjenta suksessen på onsdag.

SUKSESSFORMEL: I forfjor så over 2500 Star Wars-premieren i Tromsø. Kinosjef Frank Bakmo skal gjenta suksessen på onsdag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kinosjefen forventer ny publikumsrekord.

DEL

Den nyeste filmen i Star Wars-serien «The Last Jedi» har verdenspremiere onsdag. Aurora Fokus Kino skal sørge for at så mange som mulig får sett årets mest etterlengtede film når den settes opp i Tromsø.

– Tromsø har dedikerte fans. Når logoen ruller på verdens kinoskjermer for første gang, forventer byens blodfans å være blant de første som får se, sier kinosjef Frank Bakkemo til Nordlys.

– Derfor dedikerer vi hele kinoen til Star Wars. Vi har 24 visninger som går hver halvtime i alle salene.

Ved premieren til forgjengeren «The Force Awakens» i desember 2015 solgte Aurora Fokus rekordmange 2539 billetter på premieredagen.

Bakkemo tror det blir ny rekord onsdag.

– Hittil er det solgt over 1700 billetter, og det er fortsatt mange plasser igjen å fylle. Vi er godt i rute, sier han.

I motsetning til mange store kinopremierer har Disney ikke tillatt midnattspremiere av filmen.

Kostymer og effekter

Ideen om en egen Star Wars-dag kom i 2015, da Aurora Fokus var en av seks kinoer i landet som dedikerte salene til «The Force Awakens»

– Det var en strålende suksess, og veldig gøy å gjennomføre. Folk kom i autentiske kostymer og tok med seg lasersverd og andre effekter.

I år som i forfjor skal Aurora Fokus selv stille opp med rollespillere utkledd som hovedfigurene fra filmen, og kle sine ansatte i Star Wars-effekter.

– Vi vil først og fremst gjøre det hyggelig for blodfansen. Mange av de kommer med sine egne kostymer, og vi vil det skal bli morsom dag for oss alle.

Foajeen og gangene vil også dekoreres av effekter og gjenstander fra det episke romeventyret.

Luksusproblem

Historisk sett pleier storfilmer som The Last Jedi å dominere de største kinoskjermene i godt over en måned. Det presenterer et luksusproblem ovenfor Bakkemo.

– Vi har jo premiere på «Den 12. mann» 2. juledag. Vi krangler litt om salkapasitet i forhold til det.

Han forventer at nyinnspillingen av Jan Baalsruds flukt i Nord-Norge vil stå for romjulsalget sammen med Star Wars.

– Det er jo fremdeles to uker til «Den 12. mann»-premieren. Vi skal sørge for at Star Wars-fans får nok av muligheter til å få med seg fortsettelsen på eventyret innen den tid.

Artikkeltags