Gå til sidens hovedinnhold

Snart starter veiarbeidet i Tromsø - og det skal vare i to år

Artikkelen er over 3 år gammel

Byggestart i slutten av oktober.

Byggestarten på firefeltsveien på Stakkevollveien nærmer seg og prosjektet skal stå ferdig senhøsten 2019.

Men malurten er altså at det blir anleggsarbeid i området de to neste årene.

For å komme utfordringene i møte, inviterer Statens vegvesen nå naboene og næringsliv som blir berørt til folkemøte torsdag denne uka.

Prosjektet er 500 meter firefelts vei fra UNN-rundkjøringa til og med Gimleveien, og skal munne ut i en ny rundkjøring som blir bedrer adkomsten til havne- og industriområdet i Breivika. Kollektivfelt for buss, fortau og sykkelveg er prioritert i prosjektet.

- Vi vet det er viktig for de som bor og jobber i dette området, å få mest mulig konkret informasjon om hva anleggsarbeidet vil bety for dem. Det skal vi svare så godt vi kan på i dette møtet, og like mye vil vi lytte og ta med oss det naboene er opptatt av, sier prosjektleder Eirin-Anne Blix i Statens vegvesen.

- Stor utfordring

Tromsø-bilistene har de siste årene blitt svært godt vant til endrede trafikkmønstre. Tromsøysundtunnelen og nå denne uka Tromsø-brua har tært på tålmodigheten. Arbeidet med firefelten på Gimle kan bli en ny prøvelse.

- Det vil bli en stor utfordring. Det vil bli støy, det vil bli anleggstrafikk og det vil bli støv. Og det ber vi om forståelse for, sier Blix, som ikke legger skjul på at de som bruker veien i dag og som bor i området vil merke  arbeidet, men at de skal gjøre det de kan for å minimere problemene.

- I utgangspunktet er trafikken en utfordring for oss. Det blir gjerne det når man skal grave i en vei hvor det kjører mange biler. Men vi skal beholde den eksistrende veien så lenge som det lar seg gjøre, forteller Blix.

De begynner arbeidet nedenfor dagens veibane og og når den biten er klar, kan man sluse trafikken dit når man tar fatt på den eksisterende veibanen.

Blir ikke stengt

Det betyr at Stakkevollveien ikke blir stengt under arbeidet, men likefullt ser hun det som helt naturlig at folk er spente.

Nettopp derfor håper hun møtet kan både belyse utfordringene samt berolige brukerne.

Det er for øvrig Consto Anlegg Nord AS som har fått jobben.

I prosjektet ligger det også flytting av en pumpestasjon, som er en ganske stor jobb.

- Den ligger i dag temmelig midt i rundkjøringa som vi skal lage, så den må flyttes, med alt av rør og ledninger, samtidig som den gamle må være i drift til den nye stasjonen er på plass, sier Blix.

Kommentarer til denne saken