Gå til sidens hovedinnhold

- Tror det er skiltene som forvirrer

Artikkelen er over 5 år gammel

Så skjedde det igjen

Nordlys+ til kun én krone. Bestill her og få tilgang til alt innhold

Er det skiltinga i rundkjøringa på Stakkevollveien som forvirrer bilistene?

Det undrer Tromsø-bilisten Erik Vorontsov på etter at han opplevde nok en bilist som endte i motgående kjørefelt inn i rundkjøringa.

- Jeg tror det kan være det. Når du ser opp på skiltet der det står pil til venstre og Tromsø sentrum, så kan det være grunnen.

Nordlys har ved to tidligere tilfeller fortalt historier om busser som har gått i samme fella.

Når man kommer nordfra på Stakkevollveien er det to filer inn i rundkjøringa. I det man kommer dit, står det et påbudsskilt for å vise hvilken siden av trafikkøya man skal kjøre på. Det er godt synlig. Men samtidig henger det altså skilter over hvorav det ene kan bidra til forvirring, merket E8 sentrum og en pil til venstre.

- Dette skjedde midt på dagen, men jeg opplevde det som at damen som kjørte ble forvirret og ikke helt visste hvor hun skulle kjøre. Heldigvis kom det ingen biler ut fra tunnelen. Da kunne hun kollidert, sier Vorontsov.

LES OGSÅ: Her tar Nobina-bussen snarveien

Nordlys har tidligere spurt politioverbetjent Hans Martin Moen, sjef for ordensseksjonen på politihuset i Tromsø, om det skal være mulig å misforstå skiltinga.

- Den synes jeg er rimelig klar. Her snakker vi om kjøring i strid med skilting. Du ser også på bildet et påbudsskilt om kjøring til høyre, sa Moen etter at en av bussene hadde kjørt feil tidligere i år.

Kommentarer til denne saken