Her oppfører ikke barn og unge seg – nå stenger klubben hallen

Statuerer eksempel med å stenge hallen.

Artikkelen er over 5 år gammel

Stenger «Bobla» på grunn av hærverk og dårlig oppførsel.

DEL

Innendørshallen «Bobla» på Stakkevollan er fullbooket på ettermiddagstid, men klubben har åpnet hallen for fri bruk på dagtid for barn og unge. Det tilbudet blir det nå slutt på, etter at klubbens tålmodighet med brukernes oppførsel har tatt slutt.

Nå straffes alle uorganiserte brukere kollektivt med stengte dører. Det rammer spesielt nå i vinterferien, der det tidligere år har sydet av aktivitet. Nå er det helt tomt.

Alle timene våre på ettermiddagstid er fullbooket. Det betyr at det ikke er plass for andre. Men vi opplever at unger tar seg til rette i hallen og «stormer» inn på banen hvis det blir en lite ledig hjørne, i forbindelse med treningsøvelser. Det forstyrrer lagene som har leid, både med bråk og at ballen spretter inn i øvelsesområdet. Når ungene blir snakket til er de frekk i kjeften, og lirer av seg de utroligste ting. I tillegg ødelegges utstyr, blant annet plukkes setene vi har i hallen i stykker. Nå har vi fått nok, sier daglig leder i Stakkevollan IF, Roshild Jensen.

Vi har vanligvis åpnet hallen klokken elleve på formiddager, slik at de som har tid og mulighet kan benytte seg av hallen. Men ikke nå lenger. Nå stenger vi dørene for det tilbudet, og det blir ingen goder lengre. Det er synd at det er blitt slik, men det blir en straff for alle, sier Jensen.

Utøvere fra mange klubber

Hun er klar på at det er klubbens egne som er de verste.

De eldste spillerne våre skjønner hvordan de skal oppføre seg, men det er for mange 11, 12 og 13-åringer som ikke gjør det. Våre egne spillere er de verste, men vi vet at det er spillere fra andre klubber i Tromsø som også er i hallen, og heller ikke oppfører seg sånn som de skal. Det går ut over lag som har leid seg inn og betalt for å bruke hallen, sier Jensen.

Vi har sagt at så lenge ungene oppfører seg, så er det ok at de er i hallen utenfor organisert trening. Men nå går det ikke lengre. Det er trasig, for det hadde vært perfekt å kunne være her i dag, med vinterferie, mildt vær og godt lys. Men fordi oppførselen ikke er slik vi forventer, så stenger vi dette tilbudet nå, sier Roshild Jensen.

Vurderer vaktordning

Men det er ikke bare de yngste som tar seg til rette.

Vi opplever at det kommer seniorlag, som ser at det er åpning i timeplanen vi har lagt ut på nett, som møter opp for å trene gratis. Det er ingen problem å booke seg inn, men de prøver å slippe unna å betale, sier Jensen.

Klubben vurderer nå vaktordning fremover.

Vi vet at de har det i Fløyahallen. Men vi har ikke kontorer i hallen, slik som de har. Men det er gått så langt at vi må se på det.

Treningstimene til lagene som har booket halltid på ettermiddagstid går som normalt.

Artikkeltags