(Nettavisen)

Statistikken taler ikke til Vikings fordel før kvartfinalen i cupen mot Bodø/Glimt. Stavanger-klubben har nemlig fire tap og én uavgjort på de fem siste kampene i Bodø. Forrige gang de vant på Aspmyra var tilbake i oktober i 2016. Det er altså snart syv år siden.

7,00 i odds på at Bodø/Glimt opplever dette mot Viking

Det er ikke den eneste statistikken som taler i Vikings disfavør.

Glimt har ikke tapt en hjemmekamp i cupen etter ordinær spilletid siden juli 2014. Den gangen gikk bodøværingene på et 0-2-tap mot Stabæk i åttendedelsfinalen.

Likevel tror vi at siddisene kan bryte barrieren lørdag. Les videre så skal vi forteller deg hvorfor.

Bodø/Glimt - Viking

Odds: Viking vinner - 7,00 i odds

Kampstart lørdag 18. mars kl. 16.15

Spillestopp kl 16.14

NM 4. runde.

Aspmyra

Slik kan du se kampen:

Kampen vises på NRK1

Vi tror at Viking vinner. Det spiller du på her til 7,00 i odds

Det er bare elleve måneder siden sist Glimt og Viking møttes i fotball-NM. Den gangen møttes de to lagene i semifinalen i cupen på Aspmyra, hvor Glimt vant 2-1.

Nå er det kvartfinale.

I april i fjor stilte Kjetil Knutsen med denne startelleveren: Nikita Haikin – Alfons Sampsted, Japhet Sery Larsen, Marius Høibråten, Brice Wembangomo – Hugo Vetlesen, Elias Kristoffersen Hagen, Ulrik Saltnes – Ola Solbakken, Runar Espejord, Gilbert Koomson.

Det er kun tre spillere igjen i Glimt, som dukker opp når lørdagens lagoppstilling blir offentliggjort. Nemlig Brice Wembangomo, Hugo Vetlesen og Runar Espejord.

Med alle utskiftningene Glimt har gjennomført i løpet av det siste året, så kan det virke som nordlendingene ikke har rukket å bli skikkelig samspilt. Conference League-kampene mot polske Lech Poznan viste at Kjetil Knutsen har en del å jobbe med.

Glimt slo ut 1. divisjonsklubben Ranheim i åttendelsfinalen med solide 4-0, men lørdag får de en betydelig tøffere oppgave når Viking kommer til Aspmyra. Viking slo også ut et lag fra Trøndelag i forrige runden i cupen. De vant fullt fortjent 2-0 mot Rosenborg hjemme i Stavanger.

Oppgjørene mellom Glimt og Viking på Aspmyra de siste årene har vært jevnspilte og målrike. Det har vært scoret 22 mål på de fem siste kampene mellom lagene i Bodø. Det gir et snitt på over fire mål per kamp. Det gjør at vi har forventninger til en underholdende kamp. Da lagene møttes i november ble det scoret ni mål (!).

Glimt og Viking møtes i cupen for femte gang. Også de kampene har inneholdt mange mål. Det har vært scoret 19 mål på de fem kampene.

Fasiten viser at Viking har et lite overtak. De har vunnet tre av kampene, mens Glimt har to seire. Ingen av cupoppgjørene har endt uavgjort.

Det har vært flere heseblesende og legendariske kamper mellom de to lagene de siste årene, men Bodø/Glimt – Viking har kun en gang tidligere møttes i en kvartfinale i cupen. Det var en kamp for historiebøkene.

Ja, for alle som var der husker kvartfinalen mellom de to lagene fra 1975 godt. Glimt var i ferd med å for alvor spille seg inn i toppen av norsk fotball, og det var Glimt-feber i byen. Over 12 000 mennesker fant veien til Aspmyra i det som fortsatt den dag i dag er publikumsrekord i Bodø. De helgule vant kampen 2-1, og gikk helt til cupfinalen hvor de slo Vard 2-0.

For Vikings del skal vi ikke lenger tilbake enn til 2019 for å vinne sist de mørkeblå ble cupmestere. De vant finalen mot Haugesund og beholdt tittelen rekordlenge. NM i 2020 ble nemlig avlyst som følger av coronapandemien, mens finalen i 2021 ble flyttet til mai 2022. Dermed var Viking regjerende cupmester i nesten to og et halvt år.

Kjetil Knutsens lag har vunnet de to siste kvartfinalene de har spilt på hjemmebane, så gjestene fra Rogaland har ingen lett oppgave lørdag.

Bodø/Glimt er gedigne favoritter før kvartfinalen i cupen. Oddsen på at nordlendingene slår Viking i kvartfinalen i cupen er 1,37. Det er altfor lav for oss. Da mener vi det er mer fristende å gå for Viking-seier til 7,00 i odds. De tre siste gangene Viking har tatt seg til 5. runden i NM, har de alltid gått videre, uansett om de har spilt hjemme eller borte.

Det er litt rart at oddsen er satt så skjevt i denne kampen.

Viking ledet tross alt både 2-3, 2-4 og 3-4 mot Glimt i den dramatiske kampen på Aspmyra i november i fjor, og nå er gjestene forsterket med den tidligere Glimt-spilleren Lars-Jørgen Salvesen. Kristiansanderen fikk en drømmedebut i Stavanger. Da han ble byttet inn og scoret 2-0-målet mot RBK på SR-Bank Arena. Han har scoret to ganger tidligere mot Glimt som Start-spiller og Strømsgodset-spiller, og begge målene har kommet på bortebane. Vi sier ikke mer.

Vi går for skrellen her, og det er iallfall tre grunner til det. Det virker som Glimt trenger mer tid til å få samkjørt laget, og Viking er forsterket fra sist sesong. Og sist, men ikke minst - oddsen på Glimt er i våre øyne altfor lav.

Vi tror at Viking vinner. Det spiller du på her til 7,00 i odds