(Nettavisen)

Rosenborg - Lillestrøm

Odds: Rosenborg vinner og det blir under 3,5 mål totalt

Kampstart søndag 18. september kl 18.00

Spillestopp kl 17.59Live odds etter kampstart

Lerkendal Stadion

Kampen vises på Eurosport Norge, Eurosport Player, discovery+ og TV2 Play

Vi tror Rosenborg vinner og det blir under 3,5 mål totalt. Det spillet leverer du her

Rosenborg og Lillestrøm braker sammen til storkamp på Lerkendal søndag ettermiddag. Begge lagene er tungt inne i medaljekampen, og det er hjemmelaget som er mest avhengig av seier for å henge på.

Rosenborg gikk på en smell i siste seriekamp når de røk 1-2 borte mot Haugesund, mens Lillestrøm slet seg til 2-1 hjemme mot Strømsgodset.

Etter en varierende start på sesongen fikk Kjetil Rekdal skikk på mannskapet sitt etter bortemøtet mot Lillestrøm 19. juni. I den kampen røk de 1-3 på Åråsen, men uken til hjemmekampen mot Kristiansund ble tydeligvis benyttet godt.

De vant 3-1 hjemme mot bunnlaget, og det startet en bunnsolid rekke med gode resultater. 7-2-0 på de ni neste førte trønderne rett inn i medaljekampen.

De tre siste har det buttet litt igjen. Smellen borte mot Tromsø var blytung, spesielt siden avgjørelsen kom på overtid når Tromsøs lille artist - August Mikkelsen - hamret inn vinnermålet etter 92 minutter.

Også bortetapet mot Haugesund i siste serierunde var en nedtur. De tok ledelsen, men Haugesund har historisk vært en vanskelig motstander, og nok en gang måtte trønderne reise hjem med tap.

Mellom disse tapene knuste de Viking 4-1 hjemme på Lerkendal, og akkurat hjemmeformen har det ikke vært noe å si på siden seriestart. De er Eliteseriens eneste ubeseirede lag på eget gress.

Det er ca. 193 millioner kroner i eurojackpot-potten. Spillefrist tirsdag kl 19

Lillestrøm fikk etterlengtet opptur mot Strømsgodset

Lillestrøm hadde en kanonstart på sesongen, og ledet serien til og med borteseieren over Kristiansund 3. juli(vant 3-1). De sto da med 9-3-1, og virket bunnsolide, spesielt hjemme på Åråsen.

Hjemmekampen mot Viking 10. juli endte med sesongens første og hittil eneste tap på Åråsen, noe som førte til at Molde snek seg forbi, og siden ikke har sett seg tilbake. Det er mulig smellen mot Viking fjernet noe av uovervinnelighetsfølelsen som laget til Geir Bakke hadde hatt frem til det.

For siden det tapet har det svingt mer for LSK, og det er spesielt på bortebane de har hatt noen ordentlig svake kamper. 0-1 for bunnlaget Jerv og 1-3 for erkerival Vålerenga på de to siste, bygger ikke selvtillit før de skal til Lerkendal for nok en vrien bortekamp.

På tabellen har de hengt med i toppen hele veien, og med den viktige seieren hjemme mot Strømsgodset sist helg fikk de et lite pusterom i kampen om sølvet.

I den noe uforutsigbare ligaen som Eliteserien er(bortsett fra Molde), røk både Bodø/Glimt, Rosenborg og Vålerenga på tap sist helg, og Lillestrøm har nå tre poeng ned til Glimt på tredje, fire til Rosenborg på fjerde, og åtte poeng til Vålerenga på femteplass.

Mye kan avhøres i de fire neste kampene for Lillestrøm, for etter oppgjøret mot Rosenborg venter Bodø/Glimt hjemme, Viking borte, før serieleder Molde kommer til Åråsen.

Et godt resultat på Lerkendal hadde selvsagt vært en knallstart på den neste tøffe perioden.

Har du lyst å spille Fantasy og vinne penger? Klikk her!

Hjemmesterke Rosenborg tar tre poeng

Rosenborg har tapt to av de tre siste kampene, og et spill på dem er kanskje ikke det smarteste. Det som er verdt å merke seg er at begge tapene har vært på bortebane, og mot motstandere som ofte har gitt dem trøbbel(Tromsø og Haugesund).

Hjemme på Lerkendal har de vært meget sterke hele sesongen, og medregnet fjoråret har de nå spilt 12 kamper uten tap(8-4-0).

Siden de spilte 3-3 mot Haugesund 26. mai, har de nå radet opp seks seiere på rad, og har 17-6 i målforskjell på de kampene.

Lillestrøm på sin side har også gjort mye av sesongen på hjemmebane, mens på fremmed gress har det variert mer. De to siste borte endte som nevnt med tap, og spesielt smellen mot Jerv var skuffende.

Historisk har det også vært stor fordel Rosenborg i kampene mellom lagene på Lerkendal. Lillestrøm har en seier på denne banen siden 2005(30. oktober i fjor - siste tapet til RBK på Lerkendal), og på 48 kamper totalt har de stukket av med seieren kun fem ganger.

Selv om Lillestrøm vant her i fjor tror vi denne gangen på en kamp uten altfor mange mål, der Rosenborg stikker av med de tre poengene.

Rosenborg vinner og det blir under 3,5 mål totalt. Det spillet leverer du her

All oddsen på Rosenborg-Lillestrøm finner du her