Gå til sidens hovedinnhold

Norge får det tøft mot Sverige

Privatlandskampen mellom Sverige og Norge er blant de 12 utvalgte kampene på torsdagens midtukekupong. Vi tror Norge får det tøft i Kalmar.

(Nettavisen)

Fredag er det klart for åpningskampen i årets fotball-EM mellom Tyrkia og Italia og den kampen er med på ukens midtukekpong som denne uken har innleveringsfrist torsdag. Sju av kampene spilles torsdag, mens de fem øvrige spilles fredag kveld. Bonuspotten er på ca 1 mill kr. Innleveringsfristen er torsdag kl 17.25.

Fredag er det ca. 233 millioner i Eurojackpot-potten.

1. FC Haka - HJK Helsinki
Midtukekupongen innledes med fem kamper fra finsk Veikkausligga (toppdivisjonen i Finland) og fire av disse spilles torsdag kveld. Den finske serien ble sparket igang for en måned siden og lagene har spilte fem og seks kamper.

FC Haka har spilt fem kamper og står med seks poeng på disse. Fire av kampene er faktisk spilt på bortebane (2-0-2), mens den eneste hjemmekampen endte med 0-3 tap mot KTP. FC Haka endte tredje sist forrige sesong og vant kun en av sine 11 spilte hjemmekamper (1-2-8).

Velkjente HJK Helsinki har tatt seriegull i Finland tre av de fire siste sesongene. Har også innledet denne sesongen strålende med 16 poeng på sine seks første seriekamper. Spilte 0-0 borte mot KUPS i andre serierunde, de fem øvrige seriekampene er alle vunnet.

Fire strake borteseire i de fire siste tilsvarende. Vi bruker HJK Helsinki som en våre sikre på midtukekupongen. B.

2. FC Lahti - FC Ilves
Hjemmelaget endte på 4. plass i 2017-sesongen, men har ellers lagt rundt midten av tabellen de siste sesongene. Endte på 6. plass forrige sesong med 32 poeng og hadde 16 poeng opp til gullvinner HJK Helsinki. Brukbare 4-5-2 på hjemmebane da. Har innledet ganske bra denne sesongen med ni poeng på sine fem første seriekamper (3-0-2).

Fc Ilves endte på 5. plass forrige sesong med 36 poeng og var fire poeng foran FC Lahti på tabellen. Anstendige 5-2-4 på bortebane da. Ligger på 3. plass denne sesongen med ti poeng på sine fem første (3-1-1), det eneste tapet er kommet hjemme mot HJK Helsinki i andre serierunde (0-3).

Tre strake hjemmeseire i de tre siste tilsvarende, 3-2-2 på de sju siste tilsvarende. HU.

3. FC KTP - HIFK
Nyopprykkede KTP med to strake bortetap før landslagspausen, og har kun vunnet en av sine fem første seriekamper. Den kom borte mot Haka i tredje serierunde med hele 3-0. Fire av de fem første seriekampene er spilt borte, den eneste hjemmekampen endte med 1-3 tap mot Honka.

HIFK endte på 8. plass forrige sesong og 7. plass sesongen før der igjen. Ustabile 4-1-6 på bortebane forrige sesong. Har innledet brukbart denne sesongen med 2-2-1 på sinee fem første seriekamper og borte har laget tatt fire poeng på to spilte kamper.

Ingen enkel kamp dette. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

4. Seinäjoen - Kuopio PS
Hjemmelaget tok et sensasjonelt seriegull i 2015, men har endt på nedre halvdel de siste sesongene. Endte på 7. plass forrige sesong med 29 poeng og hadde ikke bedre enn 4-2-5 på hjemmebane da. Brukbart start denne sesongen med 2-2-1 på de fem første seriekampene, men tilgode å vinne på tre spilte hjemmekamper (0-2-1).

Kuopio PS tok et etterlengtet seriegull med Arne Erlandsen som trener i 2019, men måtte nøye seg med tredjeplass forrige sesong, sju poeng bak gullvinner HJK Helsinki. Erlandsen er ikke lenger trener i klubben. Har ikke innledet denne sesongen spesielt bra og tapt tre av sine seks første seriekamper (2-1-3).

Det står 1-1-2 på de fire siste tilsvarende oppgjørene. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

5. AC Oulu - Honka
Merk at denne kampen spilles fredag kveld. Nyopprykkede AC Oulu har fått en tøff start på dette nivået og står med fem strake tap ogg null poeng hittil. Kun tre scorede mål og 13 innslupne. Hjemme er det kun blitt en scoring på tre spilte kamper.

Honka med to 4. plasser og en 3. plass de tre siste sesongene, men har fått en meget svak start på årets sesong. Står med kun tre poeng på sine seks første seriekamper og den seieren kom borte KTP i tredje serierunde (3-1). Har vært solide på bortebane de foregående sesongene.

AC Oulu har sett fryktelig svake ut hittil og vi tror ikke de klarer enn maks ett poeng i denne bunnkampen. UB.

6. Danmark - Australia
De tre neste kampene på midtukekupongen er privatlandskamper for kvinner.

Denne kampen spilles i Horsens, Danmark. Danmark står med 12-2-1 på de 15 siste landskampene. Tapet kom mot Norge i Algarve Cup i fjor. Danmark kvalifiserte seg ikke til forrige VM i 2019, men de var i EM-finalen i 2017 da de tapte 2-4 mot Nederland.

Australia var på Europaturne også i midten av mai. Da ble det 2-5 tap mot Tyskland og 0-5 tap mot Nederland. Gjorde et bra fotball-VM i 2019 og endte på 2. plass i sin gruppe da. Møtte Norge i åttedelsfinalen og den kampen endte 1-1 etter ordinær tid, mens Norge gikk videre etter straffesparkkonkurranse.

Danmark har hjemmebanefordel og vi tror sterkt på dansk seier. H.

7. Sverige - Norge
Denne spilles i Kalmar og sendes direkte på NRK2. Sverige står med sterke 8-2-0 på sine ti siste landskamper og tok seg til kvartfinale i EM 2017 og helt til semifinale i VM 2019. Der røk laget 0-1 etter ekstraomganger mot Nederland.

Norge har viktige fravær til torsdagens privatlandskamp. Både Caroline Graham Hansen og Guro Reiten har meldt forfall, mens Maren Mjelde som kjent er skadet. 1-3 tap mot Tyskland i siste kamp for Norge.

Sverige er ganske klare favoritter på oddsen (1,75) og vi blir overrasket om Norge vinner med tanke på de sentrale fraværene vi har. Vi bruker Sverige som en våre sikre på midtukekupongen. H.

8. Frankrike - Tyskland
Privatlandskamp i Strasbourg mellom to av verdens beste damelag. Frankrike står med 14-2-0 på sine 16 siste landskamper, før det ble 0-2 tap mot USA i midten av april. Røk i kvartfinalen i fotball-VM 2019 med 1-2 tap, også det mot mot USA.

Tyskland med 14-0-1 på sine 15 siste landskamper og slo som kjent Norge 3-1 i sin forrige landskamp, mens det ble 5-2 seier mot Australia tre dager før. Tapet kom borte mot Nederland i slutten av februar.

Siden denne kampen spilles i Frankrike, gir vi Frankrike et knepent utgangstips. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

9. Derry - Bohemians
De tre neste kampene på midtukekupongen er alle hentet fra irsk Premier Division. Her er det spilt 14 serierunder, det skal spilles 36 serierunder. Det er kun ti lag i den irske toppdivisjonen.

Derry City har faktisk ikke tatt ett eneste seriegull på 2000-tallet, til tross for at de har vært på øverste nivå hele veien. Innledet denne sesongen meget svakt med 0-2-4 på de seks første seriekampene. Dermed ble det managerbytte og det har gitt effekt. Står med 4-3-1 på de åtte siste seriekampene, men ligger likevel tredje sist med sine 17 poeng. Pussig nok er laget fortsatt uten hjemmeseier (0-4-3), mens bortetallen er flotte 4-1-2.

Bohemians har også lang fartstid i denne divisjonen, men vi må helt tilbake til 2009-sesongen for å finne sist laget tok seriegull. Har innledet variabelt denne sesongen og står med 6-2-6 på sine 14 første og totalt 20 poeng. Borte er det like variable takter med 3-1-3.

Det står 1-1-1 på de tre siste tilsvarende. Vi tror mest på hjemmeseier nå. HU.

10. Dundalk - Waterford
Dundalk tok seriegull både i 2018 og 2019-sesongen, men forrige sesongs amputerte sesong (kun 18 kamper spilt), ble det kun 3. plass hele 22 poeng bak vinneren Shamrock Rovers. Har innledet denne sesongen overraskende svakt og ligger helt nede på 7. plass med kun 17 poeng på de 14 første seriekampene. Moderate 2-1-3 på seks spilte hjemmekamper.

Waterford med en fryktelig start på sesongen og tolv av 14 kamper er tapt. Ligger helt sist med kun seks poeng og har kun scoret seks mål på sine 14 spilte. Står faktisk med sju strake tap og har kun scoret ett fattig mål på disse sju kampene.

Dundalk vant 3-0 borte mot Waterford 30. april og må være en meget solid favoritt fredag. H.

11. Shamrock Rovers - Finn Harps
Hjemmelaget har kjempet i toppen de siste sesongene og vant også fjorårets amputerte sesong helt overlegent med kruttsterke 15-3-0 på de 18 serierundene som ble spilt. Solid innledning også denne sesongen med 9-3-2 på de 14 første og 30 poeng. Ligger på 2. plass, men har kun ett poeng opp til serieleder Sligo Rovers.

Middelshavsfarer Finn Harps med helt greit 5-3-6 på sine 14 første seriekamper og ligger på 6. plass med 18 poeng. Har endt på 8. plass og 9. plass de to foregående sesongene. Brukbare 3-2-2 på bortebane denne sesongen.

Tre strake hjemmeseire i de tre siste tilsvarende, mens Shamrock Rovers vant det omvendte møtet med 2-0 i slutten av april. Hjemmelaget blir blant de største favorittene på midtukekupongen og vi spekulerer ikke. H.

12. Tyrkia - Italia
Åpningskamp i fotball-EM og denne spilles fredag kveld kl 21.00. De to øvrige lagene i denne gruppa er Wales og Sveits. Det er totalt seks grupper a fire lag i årets fotball-EM. De to beste lagene fra hver gruppe går til åttedelsfinale, samt de de fire beste treerlagene. Fotball-EM skal spilles i 11 land, men både begge semifinalen og finalen spilles på Wembley.

Åpningskampen spilles på Stadio Olimpico i Roma og dermed er det hjemmebanefordel for Italia. Det er gitt tillattelse til 16 000 tilskuere.

Tyrkia gjennomførte en flott EM-kvalifisering og endte opp med 7-2-1 på sine ti gruppespillkamper. Kun to poeng bak Frankrike og Tyrkia slo faktisk Frankrike 2-0 hjemme og fikk med seg 1-1 fra bortekampen. Gjorde det også meget bra i de to første VM-kvalifiseringskampene i mars. Innledet med 4-2 seier hjemme mot Nederland og fulgte opp med 3-0 seier mot Norge noen dager senere på nøytral bane i Malaga. Men i litt typisk tyrkisk stil, presterte de å kun klare 3-3 hjemme mot Latvia i den tredje kvalifiseringskampen.

Italia var sammen med Belgia det eneste laget som tok full pott og maksimale 30 poeng i sin gruppe i EM-kvalifiseringen. Italia fulgte opp med tre strake 2-0 seire i sine tre VM-kvalifiseringskamper i mars. Faktisk har Italia ikke tapt en landskamp siden 10. september 2018, da ble det 0-1 tap mot Portugal i Nations League.

Italia er ganske stor favoritt i denne åpningskampen (1,50 er oddsen på Italia på Oddsen). Vi blir overrasket om Italia taper åpningskampen, men en viss U-fare er det nok. UB.

96-rekker:
1. FC Haka - HJK Helsinki B

2. FC Lahti - FC Ilves HU

3. FC KTP - HIFK Soccer HUB

4. Seinäjoen JK - Kuopio PS HU

5. AC Oulu - FC Honka UB

6. Danmark - Australia H

7. Sverige - Norge H

8. Frankrike - Tyskland U

9. Derry - Bohemians HU

10. Dundalk - Waterford H

11. Shamrock Rovers - Finn Harps H

12. Tyrkia - Italia UB

432-rekker:
1. FC Haka - HJK Helsinki B

2. FC Lahti - FC Ilves HU

3. FC KTP - HIFK Soccer HUB

4. Seinäjoen JK - Kuopio PS HUB

5. AC Oulu - FC Honka UB

6. Danmark - Australia H

7. Sverige - Norge H

8. Frankrike - Tyskland HUB

9. Derry - Bohemians HU

10. Dundalk - Waterford H

11. Shamrock Rovers - Finn Harps H

12. Tyrkia - Italia UB