Gå til sidens hovedinnhold

Molde slår tilbake mot Sandefjord

Etter kun ett poeng på de to siste kampene har Molde falt ned til en fjerdeplass på tabellen. Vi tror de slår tilbake med seier over Sandefjord og Molde står som sikker på denne ukens lørdagskupong.

(Nettavisen)

Denne ukens lørdagskupong består av tre kamper fra Fotball-EM, to kamper fra Eliteserien og sju kamper fra OBOS-ligaen. Bonuspotten er på ca 1,4 millioner kroner og innleveringsfristen er kl. 14.55.

Lørdag er det 14 millioner i Lotto-potten. Lever kupongen her!

1. Wales - Sveits
Kupongen starter med tre kamper fra Fotball-EM, og Wales-Sveits er første kamp ut. Denne kampen spilles i Baku, så det er altså ingen av lagene som har noe hjemmefordel her. Wales er i jevnt over ok form, og står nå med 2-1-2 på sine kamper hittil i år. Det har blitt to seire over Mexico (1-0) og Tsjekkia (1-0), mens Belgia (1-3) og Frankrike (0-3) har blitt for sterke. Sist kom det en litt kjedelig 0-0 mot Albania i generalprøven foran EM. Viktigste spilleren i laget blir helt klart Gareth Bale, så får man se hvor mye han klarer å utrette.

Sveits på sin side har startet året knirkefritt med flotte 5-0-0 og seksten scorede mål. To strake seire i VM-kvaliken borte mot Bulgaria (3-1) og hjemme mot Litauen (1-0) har blitt fulgt opp av tre fine seire over Finland (3-2), USA (2-1) og Liechtenstein (7-0 i privatlandskamper. Nå kommer det nok litt sterkere motstand her, men selvtilliten bør det uansett ikke være noe i veien med. Spissen Gavranovic kan man holde et ekstra øye med da han er i super scoringsform med seks mål på sine seks siste kamper for landslaget.

Disse lagene er i gruppe med Italia og Tyrkia, og tre poeng vil være kjærkomment. Sveits har vært meget solide i år, og de får tipset med B på 96-rekkeren. Man vet likevel aldri med Wales, og på 432-rekkeren dekker vi opp med UB.

2. Danmark - Finland
Danmark har en kjempefordel med tanke på at denne kampen spilles i København. De har fått godkjent 25.000 tilskuere i Parken, og det vil nok utgjøre en ganske så stor forskjell for de hvite og røde i deres første EM-kamp. Danmark har hatt en flott start på 2021 hvor de har 4-1-0 på sine fem spilte kamper. I VM-kvaliken har det blitt full pott og hele 14-0 i målforskjell etter strake seire over Israel (2-0), Moldova (8-0) og Østerrike (4-0). Etter det har det blitt to treningskamper, først mot Tyskland der de klarte 1-1, og senest mot Bosnia som ble slått 2-0. Det er lenge siden Danmark har sett så bra ut, og nå er det snart 30 år siden de vant EM i '92 så kanskje er de en outsider igjen?

Finland har endelig klart å kvalifisere seg til EM, og alt som skjer fremover nå blir nok bare ekstra gleder å ta med seg. Det kan se litt trøblete ut, for de har så absolutt ikke startet året særlig bra. De startet med to poengdelinger i VM-kvaliken mot Bosnia (2-2) og Ukraina (1-1) før det har endt med tap i alle de tre spilte privatlandskampene etter det. Tapene mot Sveits (2-3) og Sverige (0-2) var vel ok, men å tape 0-1 for Estland i den siste kampen var mer urovekkende.

Danmark i kjempeform, og her har de i tillegg publikum i ryggen. Det ser meget vrient ut på forhånd for Finland. H.

3. Belgia - Russland
Her må man være litt observant, for selv om kampen står oppført med Belgia som hjemmelag så spilles altså kampen i St.Petersburg. Det gir russerne en fordel her med 33.900 på tribunen. Belgia er i praktslag, og ligger nå som nummer en på FIFA sin ranking. Nå har de ni kamper uten tap, og VM-kvaliken har startet bra med 2-1-0 og sju poeng på tre kamper. Tsjekkia klarte å ta et poeng etter 1-1 på hjemmebane, men både Wales og Hviterussland har blitt sendt hjem fra Belgia med tap i bagasjen. I de to treningskampene før EM har det vært litt blandet, der de kun klarte 1-1 mot Hellas før de senest slo Kroatia med 1-0.

Russland har ikke hatt de aller tøffeste kampene hittil i 2021, men med 2-0-1 etter tre kamper i VM-kvaliken er de uansett godt i gang. To strake seire mot Malta (3-1) og Slovenia (2-1) ble det, før Slovakia ga de årets eneste tap med 1-2 på bortebane. To treningskamper har også de hatt før EM starter, og de har endt med 1-1 mot Polen og en fin 1-0 seier over Bulgaria.

Disse lagene har møttes seks ganger siden 2002. Det har gitt fem seire for Belgia, og en uavgjort. Senest i 2019 vant Belgia ganske klart med 4-1 og 3-1. Selv om Russland nok har hjemmefordelen her må vi gå for en H.

4. Kristiansund - Odd
Etter en litt sløv start har Kristiansund kommet som en rakett de siste kampene. Fire strake seire har det blitt og nå står de med tre strake 1-0 seire på rad mot Strømsgodset, Sarpsborg 08 og Lillestrøm. Det viser et solid forsvar, og de har nå karret seg opp til en imponerende 3.plass på tabellen med tolv poeng etter seks spilte kamper. Med 5-5 i målforskjell så ser man tendensen til at kampene deres alltid blir tighte, og klarer de å score litt flere mål utover kan dette bli riktig så spennende.

Nå møter de Odd, som om mulig er enda tightere. De har dog spilt to kamper mindre med sine fire, men står altså med 4-4 i målforskjell og en 11.plass med fem poeng. Sist tok de sesongens første seier når de slo daværende serieleder Bodø/Glimt 1-0, og etter 0-2-1 på de tre første var nok det godt for trener Nornes. Fjorårets møte her endte 4-3 til Kristiansund, og skal man ta sesongens første kamper i betraktning så er vel sannsynligheten for noe liknende her ganske liten. En viktig ting å ha med er borteformen til Odd. Den er meget dårlig, og de står med kun en borteseier på de tolv seneste kampene sine. Ruud er fortsatt ute med skade.

Fire av de fem siste møtene disse lagene imellom her i Kristiansund har endt med uavgjort etter 90.min. Det skjer fort igjen, men med den sterke formen til hjemmelaget blir det HU.

5. Sandefjord - Molde
Sandefjord var tippet nord og ned før sesongen, og etter fire kamper ligger de nede på kvalik med kun tre poeng. Spillet har ikke vært like dårlig som ekspertene meldte, men det vært vanskelig å få noe særlig tellende ut av det. Det stygge 3-0 tapet i åpningskampen mot Mjøndalen ble etterfulgt av en sterk borteseier i Tromsø (1-0), men etter det har det igjen kommet to strake tap mot Rosenborg (1-2) og Vålerenga (1-3). Hjemmeformen er heller ikke særlig lystig med 0-5-6 siste elleve. Slikt gnager på psyken, og nå kommer enda en av gullkandidatene på besøk.

Molde ligger nede på 4.plass med elleve poeng etter seks kamper, men har en kamp mindre spilt enn ledende Rosenborg som ligger tre poeng foran på tabellen. Molde kommer fra en skuffende forestilling og 0-0 borte mot Mjøndalen, og med 2-2-1 siste fem er ikke formen mer enn den bør være. Nest sist kom det også et tap mot Vålerenga (2-3), så revansjelysten bør være stor hos de blå. De har 1-2-0 på sine tre bortekamper hittil, men mot bunnlaget Sandefjord skal det være muligheter. Her må de unnvære Ellingsen, Haraldseid og Sjølstad med skader

Det får varsellampene litt til å lyse at Sandefjord vant begge møtene mot Molde forrige sesong, men på en litt vrien kupong må man ta noen harde valg. Molde har det beste laget, og den beste stallen. B.

6. Grorud - KFUM
Etter at Grorud tapte på overtid borte mot Ranheim i den første kampen for sesongen har de slått kraftig tilbake med sju poeng på tre kamper. 1-0 hjemme mot Strømmen ble fulgt opp av en sterke bortekamp mot HamKam der de klarte 2-2, før de sist tok en sterk borteseier 4-2 over Raufoss. Det gir sju poeng og en 5.plass etter sesongens fire første kamper.

KFUM fikk også en opptur sist når de slo Ull/Kisa hele 4-0, det attpåtil på nøytral bane (Intility Arena). Det var en viktig seier etter at sesongen startet nokså labert med kun et poeng på de tre første kampene etter tap mot Aalesund (0-1) og HamKam (0-2) og poengdeling mot Jerv (1-1). Fire poeng på fire kamper er vel helt ok, og det plasserer da også lagt midt i haugen foran denne.

Disse to møttes til treningskamp før sesongen begynte, og da vant KFUM med 3-1. Forrige sesong tok dog lagene hver sin hjemmeseier, og det er veldig vrient å plukke en vinner her. Gardering er påkrevd, og vi prøver HU på 96-rekkeren, mens 432-rekkeren får HUB.

7. HamKam - Strømmen
HamKam har vært solide helt siden Kjetil Rekdal tok over midtveis i forrige sesong. Særlig bakover har de lukket igjen og denne sesongen har de kun sluppet inn tre mål på sine fire kamper. Det er minst i hele OBOS-ligaen, og er den største grunnen til at de ligger oppe på en 3.plass med åtte poeng. Formen har dog litt dalende kurve, der de startet med seire over Stjørdals-Blink og KFUM, før det nå har blitt to poengdelinger mot Grorud og Bryne med hhv. 2-2 og 1-1. Sist uke hadde de en treningskamp mot Lillestrøm der det tilslutt ble hele 5-0 til Lillestrøm som da ligger divisjonen over.

Strømmen har glemt hvordan det er å score mål, og derfor ligger de også helt nede på 15.plass med kun to poeng på sine fire kamper. Det har kun blitt en scoring så langt denne sesongen, og da hjelper det ikke at de er ganske solide bakover. Det blir ofte tight når Strømmen spiller, noe resultatene 1-1, 0-1, 0-2 og 0-0 viser. Sist ble det 0-0 hjemme mot Ranheim, og det får sies å være fullt godkjent. De vant også 2-0 mot Moss i en treningskamp her i forrige uke.

Det ble 1-1 her i fjor, men HamKam virker å være bedre denne sesongen. Vi prøver H.

8. Jerv - Bryne
2-1-1 og sju poeng har Jerv plukket med seg hittil i sesongen. Det gir en plass på øvre halvdel, og etter en ganske hard innledning er det ganske bra selv om Fredrikstad var overlegne sist og ga grimstadklubben sitt første tap for sesongen med 0-4. Før den kampen hadde slått både Stjørdals-Blink med 2-1 og enda mer imponerende Start med fine 4-2 i Kristiansand. Hjemme har Jerv har sterke over lang tid, og nå viser statsen 8-2-2 på de fjorten siste på eget gress.

Nyopprykkede Bryne har ikke latt seg be to ganger, og har tatt noen skikkelige jafs i sin tilbakekomst til det nest øverste nivået. Før denne ligger de oppe på en fin 4.plass med sju poeng, men det er meget jevnt og tett og det skiller bare to poeng mellom Åsane på andreplass og Jerv på 7.plass. Etter at Bryne tapte 1-2 borte mot Aalesund i den første serierunden har de spilt bedre og bedre, og nå har de sju poeng på de tre siste med sterke seire over Ranheim (5-2) og Strømmen (2-0), før det sist ble 1-1 hjemme mot HamKam.

Jerv har vært gode på hjemmebane lenge nå, men Bryne virker ikke å bry seg særlig om hvem de møter. Umulig å spå denne her, og gardering er påkrevd. Vi tar en frekk HB på 96-rekkeren, mens 432-rekkeren får HUB.

9. Ranheim - Sogndal
Det var mye snakk om Ranheim før seriestart, men de har vel kanskje ikke helt innfridd så langt i innledningen av sesongen. 1-2-1 og fem poeng er nemlig fangsten etter fire kamper og det er litt under pari med tanke på programmet de har hatt. Nå kommer de senest fra to poengdelinger mot Strømmen (0-0) og Start (1-1) og med stortapet 2-5 mot Bryne tredje sist begynner det å bli lenge siden sist trepoenger. Ranheim er dog ganske gode hjemme, der de står med 6-5-1 på de tolv siste på Extra Arena.

Et av lagene som har slitt enda mer er Sogndal. Sogndal var med helt i toppen i fjor og var forventet helt i toppen også denne sesongen. Hittil har det endt med mageplask og fattige to poeng etter fire kamper. Alle kampene har vært jevne, men ingen har gått i Sogndals favør. 1-1 mot Ull/Kisa, 1-2 mot Stjørdals-Blink, 1-2 mot Fredrikstad før det ble 2-2 hjemme mot Sandnes Ulf i den siste kampen. En ting Sogndal må få fikset om de skal ha ambisjoner om å rykke opp er borteformen. Den er nemlig helt krise, og nå viser den stygge 0-1-9 siste ti.

Nok en vrien kamp på kupongen, men med den borteformen til Sogndal prøver vi HU.

10. Sandnes Ulf - Raufoss
Sandnes Ulf innledet sesongen svakt, men med fire poeng på de to siste peker pilen oppover for laget fra Sandnes. De slo nemlig Ull/Kisa 2-1 i sin siste hjemmekamp før de klarte å ta med seg et poeng fra saftbygda Sogndal etter 1-1 i sin siste kamp før landslagspausen. De fire poengene gir en 12.plass på tabellen, men det er jevnt, og en seier her vil komme godt med. Sandnes var meget gode her på hjemmebane i fjor med 33 poeng på femten kamper, og det var kun Tromsø og Sogndal som var bedre på eget gress.

Motstander Raufoss har heller ikke fått noen flygende start på sesongen, og ligger akkurat nå plassen bak Sandnes Ulf der også de står med fire poeng. De har dog motsatt formkurve der de begynte bra med 1-1 mot Strømmen og en sterk hjemmeseier over Aalesund med 4-2 før de nå har fått to strake tap mot Åsane (1-2) og Grorud (2-4). De har også spilt et par målrike treningskamper nå i pausen med 4-4 mot Ull//Kisa og 2-1 mot Kongsvinger.

Sandnes Ult har et bra tak på Raufoss her på hjemmebane og har vunnet de fire siste oppgjørene. Vi tror det taller øker til fem, og spiller H.

11. Åsane - Start
Bergensklubben Åsane rir på bølgen akkurat nå, og med tre seire på rappen har de inntatt andreplassen på tabellen. Sesongen startet med et tap for Fredrikstad på hjemmebane (2-3), men siden den tid har poengene bare ramlet inn. To ganger 1-0 på bortebane mot Ull/Kisa og Stjørdals-Blink i tillegg til en seier 2-1 over Raufoss på eget gress har sendt Åsane fykende oppover tabellen med ni poeng av tolv mulige. De er likevel noe så sjeldent som dårligere hjemme enn borte, der de tok flere poeng på reisefot enn på hjemmebane forrige sesong. Nå tok de en viktig hjemmeseier sist, så får vi se hvordan det går når fjorårets eliteserielag Start kommer på besøk.

Start har begynt helt på det jevne med sju poeng og en 6.plass etter fire kamper. 2-1-1 er fasit, men de har hatt et ganske hardt program med kamper mot Sandnes Ulf, Jerv, Aalesund og Ranheim. Tapet 2-4 hjemme tredje sist mot Jerv var veldig skuffende, men de har slått tilbake med 2-0 over opprykksfavoritt Aalesund og 1-1 borte mot Ranheim nå i de to siste.

Åsane i bra slag, men er best borte. Start er forventet helt i toppen. Dette er kupongens mest vriene kamp, og det blir en klar HUB.

12. Aalesund - Fredrikstad
Aalesund rykket ned fra Eliteserien sist sesong, og har som mål å rykke direkte opp igjen så kjapt som overhodet mulig. Da har kanskje ikke starten på årets serie vært mer enn middels, for nå står de med seks poeng og 2-0-2 på sine fire kamper. Tap mot Raufoss (2-4) og Start (0-2) har blitt jevnt fordelt med seire over KFUM (1-0) og Bryne (2-1). Hjemme har de dog ganske bra form, og tar vi med treningskampene før/etter sesongstart har de 5-0-1 på sine seks siste. Nå står det derimot en ny tøff kamp på programmet hjemme på Color Line Stadion.

Fredrikstad har nemlig aldri sett seg tilbake etter opprykket til OBOS-ligaen, og har bare fosset gjennom de fire første kampene og tatt full pott. Det gir en 1.plass på tabellen og tolv poeng etter fire kamper. Fire strake seire er magiske tall, og Åsane (3-2), Sandnes Ulf (2-1), Sogndal (2-1) og Jerv (4-0) har altså alle fått dra hjem igjen med null poeng i bagen. Tar vi med alle kamper for Fredrikstad så står de nå med smått fantastiske 35-2-1 på sine 38 siste kamper!

Fredrikstad har åpnet helfrekt, men Aalesund på bortebane er en tøff, tøff oppgave. HU.

Sportspills 96-rekker:
1. Wales - Sveits B

2. Danmark - Finland H

3. Belgia - Russland H

4. Kristiansund - Odd HU

5. Sandefjord - Molde B

6. Grorud - KFUM HU

7. HamKam - Strømmen H

8. Jerv - Bryne HB

9. Ranheim - Sogndal HU

10. Sandnes Ulf - Raufoss H

11. Åsane - Start HUB

12. Aalesund - Fredrikstad HU

Sportspills 432-rekker:
1. Wales - Sveits UB

2. Danmark - Finland H

3. Belgia - Russland H

4. Kristiansund - Odd HU

5. Sandefjord - Molde B

6. Grorud - KFUM HUB

7. HamKam - Strømmen H

8. Jerv - Bryne HUB

9. Ranheim - Sogndal HU

10. Sandnes Ulf - Raufoss H

11. Åsane - Start HUB

12. Aalesund - Fredrikstad HU