(Nettavisen)

World Cup Utfor Lake Louise - Canada

Lørdag 26. november

Rennet starter kl 20.30 norsk tid

Konkurransen vises på TV3

Live odds etter rennstart

Etter den tradisjonsrike tidlige åpningen av sesongen på breen i Sölden, skal vi endelig få se alpinsportens Formel 1-øvelser. Fartsløperne skal i aksjon i Lake Louise, og det blir rått å se dem stupe ned fjellsidene i Whitehorn Mountain igjen.

Utforløypen starter 2507 meter over havet og er 3087 meter lang. De krysser mållinjen 1680 meter over havet, og det er ikke den mest brutale løypen i løpet av vinteren.

Lange glistrekk og relativt rolig underlag gjør at det er ekstremt viktig å finne den optimale linjen.

Første gangen det ble arrangert verdenscup i Lake Louise var i 1980. Da var det Herbert Plank fra Italia som gikk til topps i utfor, foran Harti Weirather og Werner Grissmann fra Østerrike.

Siden 1999 har det vært et fast stoppested på kalenderen. Det har vært noen avlysninger, og blant annet i fjor ble ikke super G-rennet kjørt på grunn av dårlig vær.

Aksel Lund Svindal er mestvinnende løper med hele åtte seiere i denne bakken, og i fjorårets utforrenn gikk det slik:

1. Mattias Mayer, Østerrike

2. Vincent Kriechmayr, Østerrike

3. Beat Feuz, Sveits

9. Aleksander Aamodt Kilde, Norge

Spillefrist for lotto er lørdag kl 18

Favorittene i lørdagens utfor

Det er alltid stor spenning før årets første World Cup-renn. Vil de samme løperne dominere nok en sesong, eller melder det seg på noen helt nye på direkten.

Vi fikk en viss indikasjon i storslalåmrennet i Sölden i oktober da fjorårets store løper - Marco Odermatt - viste at han er i rute også i år.

Han vant rennet på breen i Østerrike ganske suverent foran Zen Kranjec fra Slovenia og Henrik Kristoffersen.

I Lake Louise vil han nok få tøffere motstand, og før sesongens første utforrenn er det Odermatt og Aleksander Aamodt Kilde som er de største favorittene.

Kilde var sesongens beste utforkjører i fjor og gikk til topps i tre renn. Han sikret seg også andreplassen på Kvitfjell, samt en femte og to sjetteplasser.

Stabiliteten i kombinasjon med toppnivået gjorde at han sikret seg utforkula sammenlagt.

Marco Odermatt er sjefen i storslalåm, men også i fartsøvelsene er han meget sterk. I super G har han gått til topps fire ganger i World Cup, mens i utfor har han ikke tatt steget helt opp foreløpig.

I fjor ble han nummer to i fire renn, og var på skuddhold, men det siste lille manglet.

På trening i Lake Louise har begge vist seg frem. Den første gjennomkjøringen var ikke allverden for noen av dem. Da handlet det mest om å gjøre seg kjent med bakken.

Torsdagens siste gjennomkjøring var nok mer mot rennforberedelser, og da var det Odermatt som var raskest av samtlige, med Aleksander Aamodt Kilde på andreplass - ni hundredeler bak(eller 2,57 meter).

Dette kommer til å bli spennende, og flere kan selvsagt melde seg på, men vi tror Odermatt og Kilde er sterkest i øyeblikket.

Vi tror også Kilde har det siste lille som han kan hente ut når det virkelig gjelder, og vårt tips er at det blir norsk seier.

Aleksander Aamodt Kilde vinner spiller du på her til fine 4.00 i odds