(Nettavisen)

Ukens midtukekupong består av to høyinteressante returoppgjør i åttedelsfinalene i Champions League, en kamp fra Premier League, en kamp fra skotsk Premiership og avsluttes med åtte kamper fra åttedelsfinalen i Europa League. Fire av kampene spilles onsdag, mens samtlige Europa League-kamper spilles torsdag kveld. Bonuspotten er på ca 2,6 mill kr. Innleveringsfristen er onsdag kl 20.25.

NB! Onsdag er det ca 109 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

1. Liverpool - Atletico Madrid

Liverpool med 0-1 tap fra Madrid og har således et litt vrient utgangspunkt, i og med at de ikke har med seg bortemål. Men har vært i denne situasjonen før. Jordan Henderson er tilbake i trening og spiller trolig onsdagens kamp. Førstekeeper Allison rekker derimot ikke kampen.

Atletico Madrid hadde 2-0 å gå på etter hjemmekampen i fjorårets åttedelsfinale mot Juventus, men røk 0-3 i Torino og røk ut. Joao Felix var ikke med i hjemmekampen, men er friskmeldt. Det er ellers få fravær for Atletico. Atletico Madrid står forøvrig med 2-7-4 på sine 13 kamper på engelsk jord og er ubeseiret på sine fire siste (1-3-0).

Uansett er det topp sjanse for Liverpool og vi gir de røde full tillit på midtukekupongen. H.

2. Paris Saint-Germain - Borussia Dortmund

Retur i åttedelsfinalen i Champions League og den spilles for tomme tribuner. Første møte i Dortmund endte med 2-1 seier til Borussia Dortmund etter at Erling Braut Haaland scoret begge målene.

Åttedelsfinalen har fortonet seg som et mareritt for PSG de tre foregående sesongene. I 2016/17 røk det tross 4-0 hjemme mot Barcelona i første kamp, i 2017/18 røk de ut mot Real Madrid (tapte begge kampene da). Og i fjorårssesongen ble de utsatt for tidenes ran av Manchester United og tapte 1-3 hjemme, etter å ha vunnet 2-1 på Old Trafford. Thomas Meunier og Marco Veratti soner begge karantene. Kyian Mbpappe sliter med sykdom og er usikker. Thiago Motta er med i troppen.

Heller ikke Borussia Dortmund har hatt noen suksess i Champions League. Røk ut i åttedelsfinalen mot Tottenham forrige sesong. Sesongen før kom de seg ikke engang videre fra gruppespillet. I 2016(17-sesongen tapte de begge kampene mot Monaco i kvartfinalen. Marco Reus og Thomas Delaney er de eneste fraværene for Dortmund.

PSG har Veratti utestengt og det er helt i det blå om Mbappe rekker kampen. Og har mareritt om åttedelsfinalene i Champions League. Ikke gitt at dette går veien for PSG. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

3. Manchester City - Arsenal

Kampen er avlyst da Arsenal har satt sine spillere i karantene. Tegnfordelingen onsdag morgen viser 73-16-11. Vi hadde opprinnelig Manchester City som en våre sikre og håper trekningsmaskinen er på vårt "lag". H.

4. St. Mirren - Hearts

Viktig bunnkamp i skotsk Premiership. Det er totalt 12 lag i denne divisjonen og etter 33 serierunder deles serien i to og da spilles det enkel serie.

St. Mirren ligger nest sist med 26 poeng og holder kvalikplassen. Brukbare 1-4-2 på de sju siste seriekampene, men tapte som ventet borte mot suverene Celtic i lørdagens serierunde (0-5). Anstendige 4-6-4 på hjemmebane. Midtbanespillerne Kyle Magenni og Ryan Flynn er fortsatt ute med skader.

Tradisjonsrike Hearts ligger faktisk helt sist med kun 23 poeng. Men har vist bedring i det siste og står med 2-3-2 på de sju siste seriekampene. Dog litt skuffende med kun 1-1 hjemme mot formsvake Motherwell lørdag. Moderate 2-4-8 på bortebane, men har fått med seg poeng i tre av de fire siste bortekampene.

Det endte 0-0 i tilsvarende kamp tidligere i sesongen. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

5. LASK Linz - Manchester United

LASK Linz med 1-1 borte og 2-0-seier hjemme mot AZ Alkmaar i den 16-delsfinalen og tok seg greit videre. Vant også sin gruppe etter 4-1-1 på de seks kampene der. Har også overtatt tabelltoppen i hjemlig Bundesliga med fire strake seire etter vinterpausen. Totalt 6-3-2 på hjemmebane der. Forsvarsspillerne Petar Filipovic og Philipp Wiesinger må begge sone karantene.

Manchester United med 1-1 borte mot Club Brügge i første kamp i 16-delsfinalen og overbevisende 5-0 hjemme i returkampen. Har også vist fremgang i Premier League den siste tiden og har sett klart bedre ut etter at Bruno Fernandez ble hentet i januarvinduet. 3-2-0 på de fem siste seriekampene og er på 5. plass med 45 poeng. Men har ikke bedre enn 4-4-6 på bortebane. Paul Pogba og Marcus Rashford er fortsatt ute for United.

LASK Linz er veldig bra fotballag og Manchester United vil nok være tilfreds med et uavgjortresultat i første kamp. UB.

6. Sevilla - Roma

Sevilla med 1-1 borte og 0-0 hjemme mot CFR Cluj og tok seg altså til åttedelsfinale på bortemålsregelen. Gjør det bra i hjemlig La Liga og fikset 2-2 borte mot Atletico Madrid i helgens seriekamp. Ligger på 3. plass med 47 poeng, men det er hele ni poeng opp til Real Madrid på 2. plass. Fine 6-5-2 på hjemmebane og vant som kjent Europa League tre sesonger på rad (2014, 2015 og 2016). Fernando er eneste spiller ute for Sevilla.

Roma med 1-0 seier hjemme og 1-1 borte mot belgiske Gent i 16-delsfinalen. Spilte forrige seriekamp lørdag 1. mars og slo da Cagliari 4-3 borte. Ligger på 5. plass i Serie A med 45 poeng og har tre poeng opp til Atalanta på 4. plass, dog med en kamp mer spilt. Klart godkjente 7-3-3 på bortebane. Jordan Veretout soner karantene for gule kort. Diego Perotti, Nicole Zaniolo, Davide Zappacosta og Lorenzo Pellegrini er alle fortsatt ute med skader.

Sevilla bør kunne skaffe seg et bra utgangspunkt foran returmøtet i Roma. H.

Sportspills øvrige onsdagsmeny:

Oddstips: Fotball og ishockey - sjekk onsdagens oddstips
Oddssingel CL: Borussia Dortmund og Braut Haaland slår ut PSG
Oddssingel CL: Liverpool håndterer presset
Tippetips: Manchester United garderes på midtukekupongen
Målscorerspill CL: Salah har en imponerende statistikk på Anfield
V75 Bjerke
: Elitehest i årsdebut bankerspilles
PåskeFlax: Vinn en halv million kroner

7. Istanbul Basaksehir - FC København

Istanbul Basaksehir med 1-3 tap borte for Sporting Lisboa i første kamp i 16-delsfinalen, men snudde i hjemmekampen og vant 4-1 etter ekstraomganger. Med 5-1-0 på de seks siste seriekampene, har også Istanbul Basaksehir overtatt teten i hjemlig Süper Lig. Står med totalt 52 poeng og har tre poeng ned til Alexander Sørloth og Tranzonspor, men med en kamp mer spilt. Solide 9-3-1 på hjemmebane i serien. Fredrik Gulbrandsen er eneste spiller ute for hjemmelaget.

FC København og Ståle Solbakken med en meget overraskende 3-1 seier borte mot Celtic i 16-delsfinalen og tok seg dermed videre på bekostning av Celtic. I hjemlig superliga fungerer det dårlig. Kun fire poeng på de fire første seriekampene etter vinterpausen og sjokktap hjemme mot AC Horsens søndag. Er plutselig hele 12 poeng bak serieleder FC Midtjylland nå. Moderate 6-1-5 på bortebane. Jonas Wind og Nicolai Boilesen er ute for FCK.

Det må være en meget solid mulighet for hjemmelaget her. H.

8. Eintracht Frankfurt - Basel

Eintracht Frankfurt med 4-1-seier hjemme mot RB Salzburg i den første 16-delsfinalen og kontrollert inn avansementet med 2-2 i returkampen borte. Tok seg helt til semifinalen forrige sesong, der det ble 1-1 både hjemme og borte mot Chelsea, men finaleplassen røk etter tap på straffekonk. Tre strake tap i Bundesliga og hele ti baklengs i disse kampene. Ligger på 12. plass med 28 poeng, og har seks poeng ned til Fortuna Düsseldorf på kvalikplass. Fine 6-3-3 på hjemmebane. Marco Russ, Bas Dost og Lucas Torro var ikke med i lørdagens seriekamp mot Bayer Leverkusen og er usikre.

Basel har mistet hegemoniet i Sveits til Young Boys de siste sesongene. Ligger på 3. plass hittil denne sesongen og har fem poeng opp til tetduoen St. Gallen og Young Boys. Den sveitsiske serien er innstilt inntil videre grunnet Coronaviruset og Basel har ikke spilt seriekamp siden 23. mars. 3-0 borte og 1-0 hjemme mot Apoel Nicosia i åttedelsfinalen. Basel har tre-fire mann ute med skade.

Eintracht Frankfurt er berettiget storfavoritt hjemme. H.

9. Glasgow Rangers - Bayer Leverkusen

Til tross for at det har kladdet for Rangers i hjemlig Premiership etter nyttår (4-2-2 på de åtte siste seriekampene), tok Rangers seg greit videre til åttedelsfinalen etter at portugisiske Braga ble slått 3-2 hjemme og 1-0 borte. Vant kun to av seks gruppespillkamper, men ble likevel toer med kun ni poeng. Flotte 11-1-2 på hjemmebane i serien. Filip Helander og Jermain Defoe er skadet, mens James Tavernier og Ryan Jac er usikre.

Bayer Leverkusen med knallsterke 7-1-1 på de ni siste seriekampene i Bundesliga og henger godt med i toppen. Ligger på 4. plass med 47 poeng og har kun fire poeng opp til Borussia Dortmund på 2. plass. 2-1 seier hjemme og 3-1 seier borte mot FC Porto i åttedelsfinalen. Brukbare 7-1-4 på bortebane i Bundesliga. Sven Bender og Kevin Volland er ute med skade for Leverkusen.

Vi spiller UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. Olympiakos - Wolverhampton

Heroisk innsats av Olympiakos i 16-delsfinalen. Tapte da 0-1 hjemme mot Arsenal i første kamp, men var freidige nok til vinne 1-0 etter ordinær tid i returen på Emirates. I ekstraomgangene sendte så Pierre-Emerick Aubameyang Arsenal i ledelsen 2-1, men Youssef El-Arabi utlignet ett minutt før slutt og sendte Olympiakos videre på bortemålsregelen. Ble tredje i sin gruppe i gruppespillet av Champions League holdt Tottenham til 2-2 hjemme da og tapte kun 2-3 for Bayern München. Ubeseiret i hjemlig gresk serie med 20-6-0 totalt og 12-1-0 på hjemmebane. Hillal Soudani er eneste fravær for hjemmelaget.

Wolverhampton med overbevisende 4-0 hjemme mot Espanyol i første kamp i 16-delsfinalen og 2-3 tap borte. Er blant favorittene til å vinne hele turneringen og holder koken bra også i Premier League. Ligger på 6. plass der med 43 poeng og har kun fem poeng opp til Chelsea på 4. plass. Godkjente 5-6-3 på bortebane. Jonny er eneste spiller ute for Wolverhampton.

Wolverhampton er så sterke at de bør unngå tap i Hellas. UB.

11. Inter - Getafe

Italiensk Serie A er innstilt til starten av april, men Inter er på defensiven i serien etter søndagens 0-2 tap borte for Juventus. Det er ni poeng opp til Juventus nå, riktignok med en kamp mindre spilt. 2-0 seier borte og 2-1 seier hjemme over Ludogorets i 16-delsfinalen og solide 7-4-1 på hjemmebane i Serie A. Victor Moses og Stefano Sensi er eneste fravær for Inter.

Getafe med 2-0 seier hjemme og 1-2 tap borte mot Ajax i 16-delsfinalen og klarer seg også meget bra i La Liga, til tross for noe skuffende 0-0 hjemme mot Celta Vigo i helgen. Ligger på en flott 4. plass med 46 poeng og har kun ett poeng opp til Sevilla på 3. plass. Brukbare 6-3-4 på bortebane. David Timor rekker ikke kampen, mens Vitorino Antunes er usikker.

Inter har vist klare svakhetstegn i det siste, vi tar med en halvgardering i denne. HU.

12. Wolfsburg - Shaktar Donetsk

Wolfsburg med kun 2-1 seier i hjemmemøtet mot Malmö i åttedelsfinalen og svenskene øynet håp om avansement foran hjemmereturen. Men tyskerne viste ingen nåde og vant 3-0. Gjør det også bra i Bundesliga og er uten tap på sine seks siste seriekamper (3-3-0). Ligger på 7. plass med 36 poeng, dog ikke bedre enn 4-6-3 på hjemmebane. Kevin Mbabu er tilbake etter karantene, mens William og Ignacio Camacho er skadet.

Shaktar Donetsk med 3-1 seier hjemme og 3-3 borte mot Benfica i 16-delsfinalen og tok seg dermed greitt videre til åttedelsfinale. Er helt overlegne i hjemlig ukrainsk serie og har 14 poeng ned til Dynamo Kiev på 2. plass. Totalt 9-1-1 på elleve spilte bortekamper. Den viktige midtbanespilleren Taras Stepanenko er ute med skade.

Wolfsburg har ikke vunnet mer enn fire hjemmekamper i Bundesliga og kontringssterke Shaktar Donetsk er ingen walkover. HU.

96-rekker:
1. Liverpool — Atletico Madrid H

2. Paris Saint-Germain — Borussia Dortmund HUB

3. Manchester City — Arsenal H

4. St. Mirren — Hearts U

5. LASK Linz — Manchester United UB

6. Sevilla — Roma H

7. Istanbul Basaksehir — FC København H

8. Eintracht Frankfurt — Basel H

9. Glasgow Rangers — Bayer Leverkusen UB

10. Olympiakos — Wolverhampton UB

11. Inter — Getafe HU

12. Wolfsburg — Shakhtar Donetsk HU


432-rekker:
1. Liverpool — Atletico Madrid H

2. Paris Saint-Germain — Borussia Dortmund HUB

3. Manchester City — Arsenal H

4. St. Mirren — Hearts HUB

5. LASK Linz — Manchester United UB

6. Sevilla — Roma H

7. Istanbul Basaksehir — FC København H

8. Eintracht Frankfurt — Basel H

9. Glasgow Rangers — Bayer Leverkusen HUB

10. Olympiakos — Wolverhampton UB

11. Inter — Getafe HU

12. Wolfsburg — Shakhtar Donetsk HU