(Nettavisen)

De fleste fotball-ligaene i verden er stengt ned på grunn av koronaviruset, men ikke i Hviterussland. Der har ligaen vært i gang i to uker, og denne helgen spilles den tredje serierunden i Vysshaya Liga. Søndag spilles det tre kamper i den hviterussiske toppdivisjonen. Blant annet toppoppgjøret mellom Energetik-BGU Minsk - FC Minsk.

Onsdag er det ca. 202 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 1800. Lever kupongen her!

Energetik-BGU Minsk - FC Minsk 2,70 - 3,15 - 2,25 H (spillestopp kl. 1255)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Toppoppgjør. Det er bare målforskjellen som skiller Energetik-BGU og FC Minsk før søndagens byderbyet på RCOP-BGU Stadium. Begge lagene har vunnet de to første ligakampene, men gjestene topper tabellen på flere scorende mål enn Energetik.

Vertene har forsterket laget

Energetik-BGU Minsk unngikk nedrykk sist sesong etter en sterk sluttspurt, hvor de tok 17 poeng på de åtte siste kampene. De har startet 2020-sesongen på imponerende vis I første serierunde slo de storlaget BATE Borisov 3-1 hjemme. Jasur Yakhshiboev scoret to mål og Dusan Bakic fastsatte sluttresultatet til 3-1 på tampen av kampen. .Vladimir Belyavskis mannskap vant 1-0 mot nyopprykkede Ruh Brest. Daniil Miroshnikov ble matchvinner da han nikket inn hjørnesparket fra Jasur Yakhshiboev like før pause.

Slik blir du digital spiller hos Norsk Tipping!

Hele fire spillere debuterte for Energetik-BGU mot BATE, og tre av dem leverte en solid prestasjon. Venstrebacken Artem Sokol, kantspilleren Jasur Yakhshiboev og spissen Junior Atemengue har alle bidratt til å heve nivået på hovedstadslaget. Uzbekeren Jasur Yakhshiboev har vært den viktigste forsterkningen. Han har vært aktiv i de to første kampene med to scoringer og én målgivende. Midtbanen hos Energetik-BGU er meget sterk med liberianeren David Tweh og kaptein Aleksey Nosko.

Marerittstart som hovedtrener

40-åringen Andrey Razin, som tok over FC Minsk i januar i fjor, fikk en marerittstart som hovedtrener. FC Minsk vant ingen av de ti første ligakampene sist sesong. Denne sesongen har startet bedre. FC Minsk banket Belshina 3-1 i serieåpningen. De havnet bakpå tidlig, men snudde kampen med tre scoringer i andre omgang av Oleksandr Vasyliev, Vladimir Khvashchinski og Dmytro Ryzhuk.

Søndagens kamp blir det andre byderbyet på rad for FC Minsk. Forrige helg slo de storebror Dinamo Minsk 3-2 på hjemmebane i en svært underholdende kamp. De ledet 3-0 etter de første 45 minuttene, og seieren virket å være i boks da Dinamo ble redusert til ti mann i det 58. minutt, men matchen tok en overraskende vending. Minsk slapp inn to mål i løpet av tre minutter, og dermed ble det ti nervepirrende sluttminutter. Men de klarte å ro seieren i land.

Nysigneringene Dmytro Ryzhuk og Aleksey Zaleskiy fortsetter trolig i midtforsvaret. 18-åringen Dmitri Prishchepa er tilbake i Minsk etter å ha vært utlånt i seks måneder til Zenit St. Petersburg II. Midtbanespilleren Oleg Evdokimov manglet i forrige uke. Det er usikkert om han spiller søndagens match.

Energetik-BGU har statistikken på sin side

Energetik-BGU har vunnet tre av de siste fem kampene mot hovedstadsrivalene. Sist sesong vant Energetik-BGU spilte lagene 3-3 på RCOP-BGU Stadium, men på bortebane vant Energetik hele 6-1. De lå under 1-0 etter fem minutter, men slo brutalt tilbake. Fire mål av Ilya Shkurin og ett mål hver av David Tweh og Arseni Kontsedailov sørget for et vanvittig comeback.

Energetik-BGU er stinn av selvtillit etter seire i de to første kampene. De har en bedre midtbane enn gjestene. David Tweh og Aleksey Nosko holder et høyt nivå. Kantspilleren Jasur Yakhshiboev er i kjempeform og Jérémy Mawatu og den kamerunske kraftpluggen Junior Atemengue er vanskelige å stoppe offensivt. Minsk er et bedre lag enn i fjor, men vi tror de taper her.Oddsen på hjemmeseier er flotte 2,70. Det er spillbart.