(Nettavisen)

Med bare to kamper igjen å spille styrer Norge sin egen skjebne hva gjelder opprykk til A-nivået. Faktisk er det bare ett poeng til som trengs, men da må Serbia tape mot Sverige lørdag.

Slik får man 2,50 i odds på Norge-seier mot Slovenia

Vinner Norge i Slovenia, og Serbia taper eller spiller uavgjort mot Sverige, vil Ståle Solbakkens lag også være gruppevinner.

Selv med tap kan Norge vinne gruppen, men da vil ikke avgjørelsen komme før i siste kampen. Da vil uavgjort være nok for de norske fotballherrene. Innbyrdes oppgjør vil nemlig telle om to lag har like mange poeng, og med Norges seier i Beograd i åpningskampen har man skaffet seg et viktig overtak på serberne.

Slovenia - Norge

Odds: Norge vinner og det scores under 3,5 mål i kampen - 2,50 i odds

Kampstart lørdag 24. september klokken 18.00

Spillestopp kl 17.59

Stadion Stožice

Slik ser du kampen:

Den vises på TV2 Direkte Skaff deg tilgang her

Se Slovenia - Norge på TV2 Direkte med Allente. Skaff deg tilgang her!

Norge vinner og det scores under 3,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 2,50 i odds

Erling Braut Haaland og Norge klarte ikke å kvalifisere seg for VM i Qatar, men de er favoritter til å rykke opp fra gruppe B4 i Nations League etter å ha vunnet tre av de fire første kampene.

Slovenia ligger nederst på tabellen med to poeng på fire kamper, men Norges landslagssjef Ståle Solbakken advarer dem som tror at Slovenia-kampen blir en «enkel» oppgave for laget hans.

Slovenia spilte tross alt uavgjort mot Norge i Oslo i juni. Matjaž Kek håper samme oppskrift skal rekke til et godt resultat også på hjemmebane. Da må de stoppe Haaland, noe vi ikke tror de klarer.

Se Slovenia - Norge på TV2 Direkte med Allente. Skaff deg tilgang her!

Norge har scoret seks mål i Nations League-turneringen så langt, og fem av dem er scoret av Manchester City-stjernen. Haaland har scoret 20 mål på 21 landskamper så langt. Han har også scoret i fem av de siste seks kampene.

Det er ikke bare Haaland som er i form, men det er også det norske landslaget. Det er kun Nederland som har klart å slå Norge i de 13 siste kampene.

Lørdag møter de et slovensk lag som har sluppet inn åtte mål på de fire første Nations League-kampene, og de har heller ikke vunnet en eneste kamp i 2022. Matijaz Keks menn klarte 0-0 mot Norge i Oslo, men Qatar er det eneste andre laget de har klart å holde nullen mot siden oktober. Slovenia må angripe på eget gress for å unngå å bli degradert til nivå tre i Nations League, og det vil potensielt kunne gi rom til Erling Braut Haaland.

Siden Slovenia er i dårlig form og Haaland har vist fantastisk scoringsform i Premier League, og at han tar de norske straffesparkene, gjør at vi tror jærbuen kan være forskjellen på disse to lagene lørdag.

Ståle Solbakkens lag har holdt nullen i seks av de siste ni kampene, og vi tror også at de kan klare det mot slovenerne som de har hatt et godt tak på. Disse lagene møtes for tiende gang lørdag, og Norge har vunnet seks ganger, tre kamper har endt uavgjort og Slovenia står med én seier.

Vi forventer en tett og jevnspilt kamp i Slovenia, men de norske guttene har en bedre lag offensivt enn slovenerne. Det vil bli avgjørende. Norge vet at de kan rykke opp til nivå A i Nations League med seier. Den muligheten tror vi de vil gripe. Vinner de gruppen, vil de sikre seg både playoffplass til EM i 2024 og fordelaktig kvaliktrekning, samt mer attraktiv motstand i neste Nations League-runde. Det burde gi de norske spillerne motivasjon.

Det har vært scoret under 3,5 mål i tre av de fire første kampen til Norge i Nations League, mens det har vært scoret færre enn fire mål i to av de første fire kampene til Slovenia.

Vi tror Norge tar sin syvende seier mot Slovenia lørdag, og at det scores under 3,5 mål i kampen.

Norge vinner og det scores under 3,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 2,50 i odds