Gå til sidens hovedinnhold

Gruppe F: Dette storlaget ryker ut fra EM

Frankrike, Portugal og Tyskland har alt å tape. Ungarn har alt å vinne.

(Nettavisen)

Det gikk dype sukk i alle fire land da gruppe F ble trukket. Tre storlag sammen med et lag alle forventer at skal slås. Det kan betyr en rask exit fra EM for et lag som også kan vinne.

Det er også her du kan vinne stort på oddsen, men det kommer vi tilbake til.

Eller, la oss starte med en kort historie om en fotballspiller. Nærmere bestemt en ungarsk storstjerne. Ferenc Puskás. Han som spilte store deler av karrieren i Ungarn, men avsluttet i Spania - og også for det spanske landslaget. En mann som endte med 514 mål på 530 seriekamper. Mannen som har gitt navnet til hjemmebanen til Ungarn.

I 1954 spilte Ungarn i VM. Laget var særdeles gode, og i gruppespillet rundspilte de Vest-Tyskland med 8-3. I finalen gikk Ungarn opp til 2-0, mot samme lag. Til slutt vant Vest-Tyskland 3-2 etter at de løp mer og orket mer mot kampen. Ryktene sier at det skyldes en liten sprøyte med amfetamin før kampen. Om de ryktene er sanne eller ei kan ikke bevises nå, og doping var heller ikke forbudt i 1954. Det vi derimot vet er at etter at Ungarn tapte ble det opptøyer i Budapest. Grunnlaget for opprøret to år senere ble lagt.

Så når Ungarn skal spille kampene på hjemmebanen er det mye historie der. Med en leder som gjør det meste for popuaritet. Som både legger press på landslaget, og gir store lovnader.

Her finner du oddsen på EM

Unge stjerner

Det er ingen unge stjerner med for Frankrike, om du ikke velger å si at Mbappe på 22 passer. Det sier litt om et lag hvor det er litt av et nåløye å komme med.

Nå kan det fort hevdes at Tyskland har et like trangt nåløye, men der er Jamal Musiala med. Han spilte lenge for Chelsea, men er nå i Bayern München. Han er et virkelig stortalent. 18-åringen vil du se mye mer av.

Venstreback Nuno Mendes er nå bare 18, selv om vi føler vi har hørt om han lenge. Samtidig er Joao Felix bare 21 år. Så selv om Ronaldo begynner å nærme seg 40 så er det nok unge talenter også på Portugal.

For Ungarn kan du skrive opp Szabolcs Schon, kantspilleren som spiller i USA for FC Dallas. Han har noe ved seg som det er verdt å se etter.

De største stjernene i gruppe 4

Cristiano Ronaldo er den største stjernen. Utvilsomt. Peter Gulacsi er stjernen på Ungarn, og det forteller litt om laget.

Hvem skal du velge på Frankrike? Mbappe? Lloris? Kante? Pogba? Benzema? Ben Yedder? Griezmann? Det er mange, og selv om bare en av de er overpowered på FIFA-spillet er det mye stjerner på Frankrike i 2021.

Tyskland har også sine. Hummels, Süle, Rüdige, Neuer bak på banen og Werner, Gnabry, Havertz og Müller framover. Og så har du Kroos og Joshua Kimmich på midten.

Her finner du oddsen på EM

Vårt tips

Dette er en åpen gruppe, og i en åpen gruppe kommer det overraskelser. Det er en grunn til at vi tok den litt lange historien om Ungarn over. Ungarn er et annerledes land i Europa. De har et veldig eget språk. De har en leder som ligner på den tidligere presidenten i USA i oppførsel. De har et lag som nesten ikke taper fotballkamper. Et lag som skal spille på hjemmebane.

Vi tror derfor at Ungarn kan vinne sin åpningskamp mot Portugal. Det blir i så fall første gang Ungarn slår Portugal. Ballen er rund. Corner er mål. Ronaldo er 36 år gammel.

Samme dag, noen timer senere, spiller så Frankrike mot Tyskland i München. Hjemmebanefordelen til tyskerne skal tilsi at det blir seier. Så skal Frankrike, som er vant til å krangle internt, til Ungarn. Ungarne derimot har kost seg med gulasj og tokaji (vel, kanskje ikke så mye vin) uten noen flytur.

Du skjønner hvor vi vil. Tyskland vinner gruppen, og Frankrike som har blitt igjen i Ungarn vinner sin kamp der. Og i siste kamp hviler tyskerne spillere siden de planlegger å vinne hele EM i Löws farvel.

Ok, det er et langskudd. Det er et langskudd med høy premie. Vi tar det likevel.

1. Ungarn

2. Tyskland

3. Frankrike

4. Portugal

Her finner du oddsen på EM