Gå til sidens hovedinnhold

Gruppe E: Hvis Spania ikke klarer dette blir det landesorg

Spania er den største favoritten til å vinne sin gruppe, men hvem blir nummer to?

(Nettavisen)

Aymeric Jean Louis Gérard Alphonse Laporte er spansk. Han er født i Agen i Frankrike, men er basker av herkomst. Derfor spilte han også for Athletic Bilbao som ung.

Foran årets EM ble Laporte spansk etter at han aldri fikk noen mulighet til å spille for Frankrike. Vel, han ble kalt inn på A-laget i 2019, men ble skadet. I mai ble han spansk, som betydde at Sergio Ramos ikke er med i EM.

Sverige på sin side skulle ha med Zlatan, men han ble skadet og er ikke med. Slovakia er den store underdogen i årets mesterskap, og også i denne gruppa.

Unge stjerner

17 år gamle Kacper Kozlowski er et av de største talentene i Europa. En av flere unge polakker på vei opp i verden. Liverpools Mateusz Musialowski er en annen, men han er ikke med i EM. Se bare under på hvorfor midtbanejuvelen Kozlowski er noen du bør sjekke ut:

Polen har også en spennende ny midtstopper i Kamil Piatkowski, og han spiller for RB Salzburg etter EM. Det er vel neste skritt på veien til en enda større klubb.

Slovakias stortalent er angrepsspiller og 21 år gamle Robert Bozenik, som spiller for Feyenoord. Han er ikke en storscorer, foreløpig, med 4 mål på 16 kamper for landslaget, og har heller ikke vært alt for mye frampå for Feyenoord.

Spanias talent er Pedri. Barcelonas juvel. Samtidig er de to unge spanske på Manchester City: Eric Garcia og Ferran Torres også verdt å legge merke til.

Svenskene har flere som er på veien fra ungt talent til kanskje etablert stjerne. Alexander Isak, Jens Cajuste og Dejan Kulusevski. Ingen ny Zlatan, kanskje, men det er vel aldri mulig å få en Zlatan til.

Her finner du oddsen på EM

De største stjernene i gruppe E

Hele Spania er stjerner. David de Gea, Thiago, Sergio Busquets, Pedri, Rodri, Adama Traore, Gerard Moreno og Alvaro Morata. Du har sett dem før, men du legger også merke til en annen ting: Det er ingen superstjerne.

Det har derimot Polen. Lewandowski. Europas beste spiss. Slovakias storstjerne spiller nå i Sverige, Marek Hamsik. Han er IFK Göteborg-spiller.

Hva så med Sverige uten Zlatan? Da blir det Emil Forsberg på RB Leipzig, og joda - for alle nordmenn som elsker Manchester United: Victor Lindelöf.

Her finner du oddsen på EM

Vårt tips

Spania vinner denne gruppa. De spiller kampene i Sevilla, og skal klare dette lett. Spørsmålet er hvilket lag som følger Spania videre. Polen starter i St. Petersburg mot Slovakia, og vi tror derfor de har en fordel. Med seier der er presset på Sverige i deres kamp mot Slovakia, men det betyr at dette er nok en gruppe med en særdeles spennende siste kamp den 23. juni når Sverige møter Polen.

Vi tror likevel at Lewandowski er jokeren som gjør at Polen kommer på andreplassen.

1. Spania

2. Polen

3. Sverige

4. Slovakia

Her finner du oddsen på EM