Gå til sidens hovedinnhold

Gruppe D: Kan England skli på bananskallet Kroatia igjen?

England har en klar hjemmebanefordel, men skal møte et historisk bananskall.

(Nettavisen)

På papiret, om du ikke ser på historie og følelser, så har England en lett gruppe. Laget skal være bedre enn både Kroatia og Skottland, og Tsjekkia halter så mye at England bør klare det.

Så var det det med virkeligheten versus teorien. Kroatia var bananskallet England sklei på sist. Skottland er naboen som kommer til å yte maksimalt på Wembley mot sine argeste rivaler, og når da Tomas Soucek i hjemlige omgivelser i London dukker opp på stillingen 0-0 i en kamp som England må vinne?

Ingen grupper har flere Premier League-spillere enn denne, noe som kanskje ikke er så overraskende. Likevel: Kroatia har bare en. Husker du hvem?

Champions League-vinner Mateo Kovacic.

Her finner du oddsen på EM

Unge stjerner

Skriv følgende navn på en lapp: Josko Gvardiol. Han drar til Leipzig i sommer, men det er bare å vente på at Pep, som han kalles, kjøpes inn av nettopp Pep Guardiola. For det første er han venstreback, og for det andre kanskje Guardiola har fått med seg at ingen vinner Champions League uten en kroat?

Ikke overraskende trenger det pressende Tsjekkia litt ungt blod, og ingen er mer akkurat det enn det som kommer til å bli en superstjerne: Adam Hlozek. Tidenes yngste A-landslagsspiller for Tsjekkia. David Zima er litt eldre, men han er nok en strålende tsjekkisk defensiv spiller som er ung nok til å ha en lang karriere foran seg.

Årets unge spiller i England ble Phil Foden, men det er vel Jude Bellingham som er det store talentet her. Han spiller i Borussia Dortmund. I tillegg er Saka spennende, Sancho bare 21 år slik at Rashford og Calvert-Lewin nærmest blir veteraner. England har en sjokkerende ung stall.

Chelseas Billy Gilmour spiller vel nesten mer for Skottland enn Chelsea, men 20-åringen er utvilsomt god. Høyreback Nathan Patterson sliter også med spilletid for Rangers, men han er også et stort talent.

De største stjernene i gruppe D

Snittalderen til målvaktene til Skottland? Vel, de tre målvaktene er pur unge McLaughlin på 33, den litt eldre Marshall på 36 og den noe eldre Gordon på 38. Uansett er nok den største stjernen på laget Liverpools Andy Robertson.

For England er det det som ser ut til å bli eks-Tottenhamstjernen Harry Kane som er den klart største. Han spiller i samme by som West Hams Soucek, men likevel det er nok ingen tvil om at den største av dem alle i denne gruppen spiller for Kroatia: Luka Modric.

Her finner du oddsen på EM

Slik ender gruppe D

Hvis England ikke sklir i første kamp mot Kroatia, og får nerver, så skal laget klare dette. Laget er favoritter til å vinne EM, og er et godt lag som kanskje sliter litt med midtbanen. Det er jo nettopp problemet mot Kroatia: Perisic, Vlasic, Modric, Kovacic. England bør være skremt før åpningskampen.

Skottland spiller også på hjemembane i to av sine kamper, og vi tror rett og slett at den fordelen er så stor at det er de som følger med England. Skal du klinke til på oddsen er den 17 på at de vinner gruppa, og siden det da innebærer å slå naboen? Hvorfor ikke? Vi tror ikke spesielt på det, dog.

1. England

2. Kroatia

3. Tsjekkia

4. Skottland

Her finner du oddsen på EM