Gå til sidens hovedinnhold

Ekspertene: En av disse blir årets toppscorer i Premier League

Ekspertene tror den engelske landslagskapteinen stikker av med toppscorertittelen i Premier League for andre sesongen på rad. Men vi er ikke enig med oddssetterne.

(Nettavisen)

Førstkommende fredag braker det løs i Premier League igjen, men diskusjonen om hvem som blir toppscorer i 2021-2022-sesongen har allerede vært i gang en stund.

Se alle de nye Premier League-draktene her

Forrige sesong stakk Tottenhams stjernespiss Harry Kane av med Gullstøvelen. Han scoret 23 mål på 35 kamper. Mohammed Salah fra Liverpool fulgte like bak med 22. Oddssetterne hos Norsk Tipping mener at Kane og Salah også denne sesongen er favoritter til å bli toppscorere i verdens mest sette liga.

Her følger våre favoritter i kampen om toppscorertittelen i sesongen 2021/22.

Harry Kane (Tottenham)

Vi kommer ikke utenom fjorårets toppscorer. Kane er en garantist for mål så lenge han er skadefri.

Han har scoret minst 17 mål i hver av de syv siste sesongene, der han har endt med 20 eller flere i fem av dem. Nå er det litt usikkerhet hvor Kane spiller kommende sesong. Manchester City og Pep Guardiola har ennå ikke gitt opp håpet om å få ham til Etihad. Ender han opp i City kan vi nesten garantere at han blir toppscorer, for med det arsenalet av kreative spillere han da vil få rundt seg tror vi rekorden til Salah fra 2017-2018-sesongen er i fare. Han scoret 32 mål.

Blir han værende i Tottenham er han mer avhengig av rekkekamerat Heung-min Son. Disse to sto for 40 av Tottenhams 68 mål i fjorårets sesong og fant hverandre nærmest i blinde. Klarer de å fortsette i samme sporet denne sesongen?

Hvis du tror Harry Kane blir toppscorer kan du spille på det her. Det gir 4,50 i odds.

Mohamed Salah (Liverpool)

Liverpools lille venstrebeinte magiker er tilbake etter en lang og velfortjent ferie. Selv om det ikke har blitt noen mål i treningskampene, er det en sprudlende og klar Salah vi ser. Han ble toppscorer og satte ny Premier League rekord i debutsesongen for Liverpool i 2017-2018 med 32 mål. De tre siste sesongene har han scoret henholdsvis 22, 19 og 22 mål.

Den egyptiske stjernespilleren vil helt sikkert være med i kampen om tittelen også denne sesongen. Han har etter hvert blitt fast straffeskytter, og med kvikke bein i angrepsrekken til Liverpool kan det bli en del straffer til laget fra Merseyside. I tillegg er midtstopperkrisen til Liverpool løst, noe som gir mer frihet til Liverpools kreative og presise backer å dundre på fremover. Dette vil gi Salah flere scoringsmuligheter, og vi tror han tar tittelen i årets sesong.

Er du enig med oss kan du spille på Salah her til 5,50 i odds.

Edison Cavani (Manchester United)

Cavani har signert kontrakt for et nytt år i Manchester United, og uruguayeren er en luring. Han scoret 10 mål på 31 kamper i fjorårets sesong, men var da mye benyttet som innbytter. Spilte i snitt 50 minutter i hver PL kamp, og får han muligheten til å starte kamper hele sesongen lukter det mye mål av veteranen fra Uruguay.

Med Jadon Sancho på plass på Old Trafford har United-spissen fått en servitør i verdensklasse. Erling Braut Haalands tidligere lekekamerat i Dortmund står med 47 målgivende pasninger i Bundesliga de tre siste sesongene. Han kan mate Cavani med pasninger slik at 34-åringen fra Salto er med i kampen om tittelen.

Tror du på Cavani gir det hele 25 i odds og kan gi en hyggelig gevinst. Spill her!

Raheem Sterling (Manchester City)

Utfordringen med å satse på Manchester City-spillere er at Pep Guardiola roterer veldig mye.

Raheem Sterling er en av karene som vanligvis får mye spilletid. Sist sesong spilte han 31 kamper (28 fra start) og hadde 10 mål. De tre sesongene før hadde han henholdsvis 20,17 og 18 scoringer, så det er slett ikke utenkelig at han kan henge med i toppscorerkampen denne sesongen.

Sterling viste god form i sommerens EM-sluttspill for England. Han scoret tre mål, og drar han med seg den godfølelsen inn i Premier League-sesongen blir det gøy for City-fansen.

Vi tror ikke han blir toppscorer, men hvis du tror på han kan du spille her. Det gir 15 i odds.

Timo Werner (Chelsea)

Timo Werner var et lite mysterium sist sesong. Etter å ha pøst inn utrolige 91 mål på 222 kamper i Bundesliga, ble det bare seks mål på de 35 kampene han fikk i sin første sesong i den engelske toppdivisjonen. Han bidro i tillegg med 12 assist så sesongen var ikke så verst. Likevel var det tydelig at han slet med selvtilliten foran mål, for han misbrukte en haug med sjanser.

Se alle de nye Premier League-draktene her

Om han kan være med i toppscorerkampen i årets sesong avhenger nok mye av hvilken rolle han får i laget. Med Romelu Lukaku på vei til Stamford Bridge, vil han sannsynligvis bli henvist til en rolle på kanten. Det blir selvfølgelig lengre til mål da, men vi ser hva Salah har fått til i Liverpool så ingenting er umulig.

Vi tror Werner scorer flere mål i årets sesong, men det holder ikke til en toppscorertittel.

Ønsker du likevel å satse på han gjør du det her til 15 i odds!

Romelu Lukaku (Chelsea)

Nå er avtalen mellom Inter og Chelsea i boks, og den avtalen sørger for at Chelsea vil være med helt inn i kampen om Premier League-trofeet. Lukaku vil garantert kjempe om Gullstøvelen, med all den kreativiteten og farten har har rundt seg. I tillegg er han selvfølgelig i stand til ødelegge ethvert forsvar selv. Kraftspissen fra Belgia har bøttet inn mål for Inter i Serie A. 47 mål på 72 kamper de siste to sesongene har gjort Lukaku til en spiss i verdensklasse.

Vi tror han kan ta toppscorertittelen, og det spiller du på her til 5 i odds

Utfordrere

Sadio Mane (Liverpool)

Mane havner som regel litt i skyggen av Salah i Liverpool-laget. Fjorårets sesong var den første der han møtte motgang etter overgangen fra Southampton i 2016.

Det var tydelig at det tøffe kampprogrammet satte sine spor og Mane trengte ferie. Det fikk han i sommer, og nå er han tilbake og virker veldig frisk og klar. Mane delte toppscorertittelen med Salah og Aubameyang i 2018-2019-sesongen med 22 scoringer, og klarte 18 mål sesongen etter. Med nyladet batteri kan Mane være en utfordrer til tittelen, men vi tror ikke han når helt opp.

Tror du på Sadio Mane spiller du her til 19 i odds

Dominic Calvert-Lewin (Everton)

Calvert-Lewin hadde en knallstart hos et Everton-lag som fikk en flyingstart sist sesong. The Toffees vant de fire første kampene, og Calvert-Lewin hadde syv mål på de fem første matchene. Etter hvert stoppet det litt opp for både Everton og Calvert-Lewin, og han endte på 16 mål totalt etter litt skadetrøbbel i løpet av sesongen.

Klarer han å holde seg skadefri, og Everton finner formen under sin nye manager Rafael Benitez, kan Calvert-Lewin være en mann å plassere pengene på.

Vi tror likevel ikke det holder til toppscorertittel, men du kan spille på han her til 35 i odds!