(Nettavisen)

Manchester United - Brighton

Odds: 2.15 - 3.95 - 2.85

Kampstart lørdag 16. september kl 16.00
Spillestopp kl 15.59

Old Trafford

Kampen kan sees på V sport Premier League 1 og Viaplay

Vi tror det ender uavgjort. Det spiller du på her til 3.95 i odds

Landslagspausen er over, og til helgen ruller Premier League i gang igjen med flere interessante oppgjør. På Old Trafford tar Manchester United i mot Brighton lørdag ettermiddag, og det det bør være et revansjesugent United etter at de fikk 1-3 i sekken borte mot Arsenal i sin siste kamp.

Brighton på sin side er i medvind under Roberto De Zerbi, og de banket Newcastle 3-1 hjemme sist de var i aksjon.

Varierende United

Manchester United har mye å stri med om dagen. Utenomsportslig bråk med Antony og Jadon Sancho, samt eiere som ikke er veldig populære hos fansen, gjør at klubben definitivt håper på en opptur i lørdagens tøffe oppgjør mot Brighton.

Mannskapet til Erik ten Hag har hatt en varierende innledning på sesongen, og ligger på 11. plass med to seiere og to tap på fire kamper. De har vært gjennom to tøffe bortekamper, og røk både mot Tottenham(0-2), og sist mot Arsenal(1-3).

Mot Tottenham var det en svak andreomgang som felte dem, hvor de rett og slett ble spilt av banen. Mot Arsenal tok de ledelsen ved Marcus Rashford, men Martin Ødegaard utlignet like etterpå. Det så ut som United skulle berge ett poeng, men det ble stor dramatikk på overtid. Arsenal trykket på og fikk belønning med scoringer av Declan Rice i det 96. minutt, og Gabriel Jesus i det 101. minutt.

Hjemme på Old Trafford er United mer til å stole på, og de har vunnet begge kampene så langt. Mot Wolverhampton var de heldige, for bortelaget hadde store muligheter, men fikk ikke ballen over streken. Da var scoringen til Rafael Varane etter 76 minutter nok til å sikre tre poeng.

Nottingham Forest sendte sjokkbølger gjennom drømmenes teater da de ledet 2-0 før fem minutter var spilt, men United viste styrke og moral og maktet å snu oppgjøret. Scoringer av Christian Eriksen, Casemiro og Bruno Fernandes sørget for tre fortjente poeng etter spill og sjanser.

All oddsen på Manchester United mot Brighton finner du her

Brighton i form

Brighton har gjennom de siste sesongene blitt et lag ingen gleder seg til å møte. Det startet med Graham Potter ved roret, og de har blitt enda skarpere etter at Roberto De Zerbi tok over. Italieneren hadde stor suksess i Sassuolo, hvor han tok den lille klubben til to åttendeplasser i Serie A.

Oppholdet i Shakhtar Donetsk ble kort på grunn av den russiske invasjonen av Ukraina, men han forlot klubben på toppen av tabellen. I Brighton har han fortsatt det strålende arbeidet, og han blir hyllet for sin possessionbaserte angrepsfotball.

Selv om Brighton har mistet Moises Caicedo og Alexis Mac Allister ser de minst like sterke ut som i fjor. De ligger på sjetteplass på tabellen med 3-0-1 på de fire første, og har tatt noen solide seiere.

Overraskelsen var at de røk 1-3 hjemme for West Ham i tredje serierunde. Ellers har de banket Luton 4-1 hjemme, Wolverhampton 4-1 borte og Newcastle 3-1 hjemme. Seieren mot Newcastle var imponerende, og unggutten Evan Ferguson hadde en enorm dag på jobben med sitt hattrick.

Det lille usikkerhetsmomentet er at tre av fire kamper har vært hjemme. På lørdag får vi svaret på hvor de står, for Manchester United på Old Trafford er normalt sett en av de tøffeste testene man kan få.

Helt åpent

Før oppgjøret er Manchester United favoritt hos Norsk Tipping, og hjemmeseier gir 2.15 i odds, uavgjort gir 3.95, mens seier til Brighton gir 2.85.

Manchester United har ikke imponert så langt denne sesongen og har i tillegg store skadeproblemer. Før oppgjøret er viktige spillere som Rafael Varane, Luke Shaw og Antony ute, mens Lisandro Martinez og Mason Mount er usikre. På den positive siden kan Sofyan Amrabat få sin debut etter overgangen fra Fiorentina.

Brighton på sin side har få utfordringer, og det virker som Evan Ferguson blir klar til lørdagens kamp. Han fikk en kneskade under kampen mot Newcastle, men trente med laget torsdag.

Historikk langt tilbake viser at Manchester United har hatt taket på Brighton, spesielt på Old Trafford, men nyere historie viser noe annet. På de fire siste kampene både hjemme og borte har Brighton vunnet tre, og en har endt uavgjort. I fjor påførte Brighton det eneste hjemmetapet til United da de vant 2-1. Pascal Gross scoret begge målene for Brighton i det oppgjøret.

På grunn av starten til begge lagene denne sesongen er vi fristet til å gå for borteseier, men United er seige hjemme på drømmenes teater, og har en egen evne til å sikre seg resultatet de trenger. I fjor var det kun Manchester City som var bedre på eget gress, og i år har de vunnet to av to - selv om det ikke har vært overbevisende.

Dette kommer til å bli jevnt, og det er vanskelig å spå en vinner.

Vårt tips blir derfor at det ender uavgjort. Det spiller du på her til 3.95 i odds