(Nettavisen)

Torsdag 16. mars

Verdenscup sprint herrer Holmenkollen kl 15.15

Løpet ser du på TV2 og TV2 Play.

Slik gikk verdenscupsprinten for menn i Holmenkollen i mars 2022 (Thingnes Bø stilte ikke til start)

1. Sturla Holm Lægreid

2. Quentin Fillon Maillet + 22,4

3. Sebastian Samuelsson + 26,5

Klikk på denne lenken for å levere vinnerspill på Johannes Thingnes Bø

Kollen byr på verdenscupavslutning i skiskyting

Oslo og Holmenkollern er vertskap for avslutningshelgen i verdenscupen i skiskyting. Det er sprint for gutta torsdag, sprint for jentene på fredag, jaktstart for både menn og kvinner lørdag og fellesstarter for både menn og kvinner søndag som står på "menyen". Johannes Thingnes Bø har allerede vunnet verdenscupen for menn, og alt tyder på at Julia Simon vinner verdenscupen for jentene.

Holmenkollen arrangerte ikke verdenscuprenn verken i 2020 eller 2021, men hadde avslutningshelgen i verdenscupen også forrige sesong. Det var identisk program da. Sturla Holm Lægreid vant sprinten, Erik Lesser var en overraskende vinner på jaktstarten og enda mer overraskende var det at Sivert Bakken vant den avsluttende fellesstarten.

Fire år siden sist Johannes Thingnes Bø gikk verdenscup i Holmenkollen

Johannes Thingnes Bø var ikke med i fjorårets løp og Thingnes Bø har faktisk ikke gått verdenscuprenn i Holmenkollen siden mars 2019. Også den gang var det sprint, jaktstart og fellesstart og man kan jo undres hvor god Johannes Thingnes Bø var på det tidspunktet. Joda, han leverte også den gang og vant alle tre løpene.

Thingnes Bø testet som kjent positivt for Covid i Nove Mesto for 14 dager siden, men valgte i likhet med broder Tarjei Bø å stille på jaktstarten den lørdagen. Thingnes Bø vant i overlegen stil. Det er avviklet seks verdenscuprenn i sprint denne sesongen, Thingnes Bø har vunnet samtlige og Thingnes Bø tok naturligvis også VM-gull på sprinten i Oberhof.

Det er ikke lett å finne noen konsensus når toppidrettsutøverne har vært smittet av covid denne sesongen. For noen utøvere sitter det hardt i, for andre ser det ikke ut til å forstyrre veldig. Johannes Thingnes Bø har vært totalt overlegen i nesten alle verdenscuprennene denne sesongen og selv om han ikke skulle være hundre prosent fit fysisk i dag, er han en soleklar seierskandidat. 1,65 i vinnerodds på Johannes Thingnes Bø kan spilles.

Klikk på denne lenken for å levere vinnerspill på Johannes Thingnes Bø