(Nettavisen)

Etter å ha tapt sitt første FA-cupmøte med Burnley i januar 1931, har Manchester City vunnet hver av sine fire siste kamper mot the Clarets i turneringen. Sist gang lagene møttes i FA-cupen vant Pep Guardiolas lag 5-0 i 4. runden i 2018-2019.

Her kan du spille på at Manchester City vinner mot Burnley til 3,05 i odds

Guardiola har en fantastisk statistikk i FA-cupen. City har avansert til semifinalen i den tradisjonsrike turneringen i fem av de siste seks sesongene etter at spanjolen kom til Etihad.

Lørdag tror vi Manchester City blir det tredje laget i historien som klarer å spille seg frem til fem semifinaler på rad siden English Football League ble dannet. De to andre klubbene som har klart det er Manchester United (1961-2062 til 1965-1966) og Arsenal (2000-2001 til 2004-2005).

Manchester City - Burnley

Odds: Manchester City vinner og begge lag scorer - 3,00 i odds

Kampstart lørdag 18. mars 18.45

Spillestopp kl 18.44

Etihad Stadium

Slik ser du kampen:

Den vises på Vsport1 Skaff deg tilgang her

Vi tror at Manchester City vinner og begge lag scorer. Det spiller du på her til 3,05 i odds

Vincent Kompany kommer til Manchester med mål om å slå sin gamle manager Pep Guardiola ut av FA-cupen. Selv om han var best kjent for sine defensive ferdigheter som spiller, har Kompany skapt et Burnley-lag som går offensivt til verks og ligger komfortabelt på toppen av Championship-tabellen.

The Clarets har scoret flest mål i Championship med sine 74 scoringer, og de møter lørdag et City-lag som er toppscorere i Premier League med sine 67 nettkjenninger.

Burnley får det tøft på Etihad. Her har Manchester City nemlig vunnet de ti siste hjemmekampene i FA-cupen, og de har scoret 41 ganger.

Manchester City har fortsatt muligheten til å vinne the treble denne sesongen: Premier League, Champions League og FA-cupen. De puster ligaleder Arsenal i nakken i Premier League, møter Bayern München i kvartfinalen i Champions League og er favoritter til å vinne mot Vincent Kompanys Burnley i kvartfinalen i FA-cupen lørdag.

Burnley møter City på verst tenkelig tidspunkt. Pep Guardiolas lag har endelig funnet formen. De har vunnet de fem siste kampene på rad i alle turneringer. I midtuken ble RB Leipzig latterliggjort av Manchester City, da de tapte 0-7 på Etihad.

Haaland starter på benken?

Pep Guardiolas lag har nå vunnet åtte og spilt én kamp uavgjort på hjemmebane siden VM-pausen, og statistikken deres mot Burnley er overlegen. City har vunnet de siste ti kampene mot the Clarets, og målforskjellen i disse kampene er svimlende 34-1.

Guardiola vil antakeligvis gjøre en del endringer på laget til lørdagens kamp. Han vil trolig prioritere Champions League og Premier League fremfor FA-cupen. Ifølge lokalavisen Manchester Evening News vil Julian Alvarez starte på topp, og det betyr at Erling Braut Haaland kan få seg en pause.

Også midtbanespilleren Rodri, som har spilt flest minutter for City denne sesongen, kan få en liten pust i bakken. Kalvin Phillips har vært svak etter at han kom til Etihad fra Leeds, men han spilte 90 minutter mot Bristol City i forrige runden og kan gjøre det igjen mot Burnley.

Burnley vil etter alt å dømme stille med sin beste startellever, og oddsen på at begge lag scorer i denne kampen er ok. Gjestene fra Lancashirie har kun gått målløse av banen i én av de siste elleve kampene i alle turneringer, og de har scoret flest mål av alle lagene i Championship. De har scoret 74 mål på 37 kamper.

Lancashire-laget har kun møtt Premier League-motstand én gang denne sesongen, og da scoret de fire ganger mot Bournemouth.

City har scoret i alle sine hjemmekamper og de har holdt nullen i de fire siste kampene, men siden de gjør en del endringer på laget tror vi Burnley vil komme til sjanser. Championship-laget har scorer i gjennomsnitt nøyaktig to mål per kamp på nivå to denne sesongen. De lyseblå på sin side har sluppet inn mål i seks av de siste åtte hjemmekampene.

En hjemmeseier og begge lag scorer burde være et greit spill på denne kampen.

Vi tror at Manchester City vinner og begge lag scorer. Det spiller du på her til 3,05 i odds