(Nettavisen)

Saudi Arabia

Jeddah Corniche Circuit

All oddsen på Formel 1 finner du her

Søndag er det klart for årets andre VM-runde i Formel 1 - nemlig Saudi Arabia Grand Prix i Jeddah. Jeddah Corniche Circuit er den nest lengste banen på kalenderen (6.174 km), og det har kun blitt kjørt to løp der tidligere. Dette er vinnerne fra 2021 og 2022.

2022 – Max Verstappen (Red Bull)

2021 – Lewis Hamilton (Mercedes)

Banerekorden er det Lewis Hamilton som har fra 2021: 1.30.734.

Så hva er det du bør vite om denne banen? Vel, den er for det første, superrask. I tillegg til dette er den også ganske farlig. Førerne blir utsatt for flere blinde svinger hvor murveggen ligger tett inntil, noe som kan bli svært uoversiktlig. Vi har sett flere skremmende episoder her tidligere - Mick Schumacher (Haas 2021) hadde en særdeles stygg ulykke i fjor hvor bilen traff barrieren i høy hastighet. Selv om det gikk bra med Schumacher, har arrangøren i år gjort noen endringer på banen for å bedre sikkerheten. For å senke farten, samt øke sikten, har blant annet barrierene blitt flyttet lenger ut i sving 14 og 20. De har også fått såkalte "rumble lines" (gjør at bilen rister og slakker ned) i flere av svingene.

Banen har tre DRS-soner og hele 27 svinger. I fjor ble det utført 31 forbikjøringer på denne banen, og vi har god tro på et tett og spennende race også denne helgen.

Helgens favoritt

Det store spørsmålet før denne helgen var om noen kunne gjøre noe med den regjerende verdensmesteren, Max Verstappen. Formel 1 er en utstyr-sport og det fikk Verstappen erfare under lørdagens kvalifisering. Red Bull-føreren var den store favoritten til å ta pole position i Jeddah, og viste overlegen fart på trening, men så fikk han trøbbel. Under Q2 i kvalifiseringen fikk han problemer med en drivaksel, og måtte derfor avbryte runden og forsøket. Det ble helt stopp for nedlenderen som endte på en skuffende 15. plass.

Men når favoritten er ute så unytter andre muligheten. Vi fikk er herlig, men uventet trio på topp etter lørdagens kvalifisering. Red Bull-føreren, Sergio Perez, tok pole position foran Charles Leclerc (Ferrari) og Fernando Alonso (Aston Martin). Det er faktisk hans andre pole position på denne banen, og hans andre i karrieren. Det er med andre ord en bane meksikaneren trives godt på. Med en fantastisk rask bil er Perez helgens åpenbare favoritt på oddsen.

Du får 2.10 i odds på seier til Sergio Perez. Det spiller du på her.

Leclerc imponerte som vanlig i kvalifiseringen, men har fått årets første gridstraff. Motorproblemene har ført til bytte av den elektroniske kontrollenheten for tredje gang, og regelverket tillater kun to bytter. Det blir derfor en 10 plassers gridstraff på Leclerc, og vi tror han er ute av seierskampen.

På grunn av Leclerc sin gridstraff starter Alonso fra første rekke på søndag. Aston Martin-føreren blir trolig Perez sin største utfordrer i toppen. Bilen til Aston Martin har vist seg å være svært konkurransedyktig i år, og teamet har til nå kjempet om de raskeste rundetidene. Tempoet når nok ikke helt opp til Red Bull, så vi tror han taper kamper mot Perez. Han har dog sin største mulighet på søndag idet de røde lysene slukkes på Jeddah Corniche Circuit.

Til slutt så skal det sies at vi ikke kan avskrive Verstappen. Verstappen er faktisk nestefavoritt på oddsen, og du får sjeldne 2.40 i odds på at han klarer å klatre hele veien. Det er ikke første gang Verstappen starter lengre bak på griden. I Ungarn (2022) startet Verstappen fra P10, og i Belgia (2022) startet han fra P14, men likevel vant han begge løpene. Max Verstappen blir derfor helgens langskudd på oddsen. All oddsen på Formel 1 finner du her

Her finner du sesongens Formel 1- program og oversikt

Oddsen kan endre seg. Kilder: Viaplay Motor Pod, Formula1.com, Formel-1.no