(Nettavisen)

Denne ukens lørdagskupong består av fem kamper fra Premier League, en fra FA-cupen og seks fra Championship. Bonuspotten har steget til ca. 3,0 millioner kroner, og den skal dermed fordeles på alle med tolv rette på lørdag.

Samlet tolverpott er forventet å bli ca. 4,7 millioner kroner, og det er med andre ord flotte forutsetninger denne gangen. Innleveringsfristen er kl. 15.55.

1. Manchester City - Burnley
Kvartfinale i FA-cupen.

Manchester City innleder kvartfinalene i FA-cupen med å ta imot høytflyvende Burnley på hjemmebane. Og det går godt for Manchester City i alle turneringer nå, hvor de står med tre strake seire i hjemlig liga i tillegg til at de tok seg enkelt videre hit etter 3-0 borte over Bristol City i den forrige runden i FA-cupen samt at de knuste stakkars Leipzig hele 7-0 i Champions League tidligere denne uken. Det gjør at stemningen er på topp hos Pep Guardiola og hans menn, selv om de fortsatt er fem poeng bak Arsenal i kampen om seriegullet. Med utrolig 13-0 på de fire siste kampene er det lite å utsette på de lyseblå akkurat nå, og selv om de sikkert sparer noen spillere her bør et avansement i FA-cupen være klart innen rekkevidde.

For selv om Burnley gjør det utrolig bra i Championship hvor de leder klart med hele 13 poeng ned til Sheffield United på andreplass er det tross alt en divisjon mellom klubbene. Dog, med 6-3-0 på de ni siste seriekampene kan man ikke ta helt enkelt på Burnley som også er det klart beste bortelaget i serien med 36 poeng på 18 kamper. De hadde likevel sin fulle hyre med å klare å komme seg hit etter at det sto 0-0 hjemme mot lille Fleetwood Town i den forrige runden helt til de scoret i det 90.min og vant kampen 1-0. Da spilte de også en hele omgang med en mann mer på banen, så det var egentlig en ganske svak kamp for deres del.

Begge lag viser bra form, men det skiller altså en divisjon mellom lagene. Klink H.

2. Chelsea - Everton
Nå har Chelsea endelig begynt å høste frukter av pengene de har brukt på troppen. 1-0 over Leeds og 3-1 over Leicester samt avansement i Champions League over Dortmund har høynet humøret i gruppen, og Chelsea kan bli svært farlige fremover om de får spillet til å sitte enda bedre utover. Selv om de har vunnet de to siste nå i serien er de relativt sjanseløse i serien hvor de er nummer 10 med 37 poeng, og de klarer nok ikke å hente inn de ti poengene de ligger bak en E-cupplass til neste sesong. Men det vil være viktig med gode resultater for å bedre kjemien i laget, og her på Stamford Bridge har de faktisk spilt ganske kurant i år. Kun åtte baklengs på tolv kamper er bra, selv om 21 poeng nok er noe under målsettingen de hadde før sesongstart. Azpilicueta, Broja og Silva er skadet, mens både Aubameyang, James, Kante, Mendy, Mount og Sterling er usikre.

For andre år på rad har Everton rotet seg inn i bunnstriden for alvor. I fjor kom de seg ut av den i akkurat riktig tid, og kanskje klarer de akkurat det samme i år. Iallfall kom de seg bort fra bunnen sist når de slo Brentford 1-0 hjemme, for de tre poengene førte de opp til en 15.plass med 25 poeng. Med kun poenget ned til streken nå blir det cupfinaler i hver eneste kamp for de blå fra Liverpool, så får man se om Sean Dyche blir helt eller syndebukk når poengene skal telles opp i mai. Ikke akkurat den fineste bortestatsen i serien med åtte poeng og 8-22 i målforskjell etter 13 kamper. Townsend er eneste fravær, mens Calvert-Lewin og Patterson er usikre.

Synd å si det Everton, men denne taper dere. H.

3. Southampton - Tottenham
Det var noen som fikk opp håpet i Southampton etter at de slo Leicester 1-0 og klarte 0-0 borte mot Manchester United nest sist. Men sist var det tilbake igjen til gamle synder når de slapp inn to uten å score selv hjemme mot Brentford (0-2). Det gjør at raden fortsatt er stygg med 2-1-4 siste sju, og at Southampton fortsetter å ligge helt nederst på tabellen med 22 poeng. Men det er ikke verre enn at de faktisk hadde vært på trygg grunn med en seier sist, og det sier ikke så rent lite om hvor utrolig viktige poengene blir fremover. De har den aller svakeste hjemmestatistikken i serien med kun ni poeng på 13 hjemmekamper. Larios og Livramento er ute.

Her møter de Tottenham som tok en enkel og trygg seier 3-1 hjemme over Nottingham Forest sist. Men det var hjemme hvor de har hentet fine 30 poeng på 14 kamper. Ser man derimot på borteformen, så er den litt verre akkurat nå hvor de har tapt mot både Wolves (0-1) og Leicester (1-4) i serien samt Sheffield United (0-1) og Milan (0-1) i FA-cup og Champions League i de fire siste. 18 poeng og 20-21 på 13 bortekamper totalt i serien er heller ikke særlig bra, men akkurat her kommer nok en av de mer enkle kampene for sesongen på fremmed gress. Med 48 poeng totalt holder de fremdeles den fjerde og siste CL-plassen, men de har kun poenget ned til Newcastle på femte som også har en kamp mindre spilt. Bentancur, Bissouma, Lloris og Sessegnon mangler her.

Noe svak borteform til tross, her bør Tottenham kunne klare tre poeng mot det svakeste hjemmelaget i serien. B på 96-rekkeren og UB på 432-rekkeren.

4. Brentford - Leicester
Brentfords ubeseirede rekke stoppet på tolv kamper med tapet for Everton nest sist (0-1), men de slo kjapt tilbake igjen med en fin borteseier over Southampton sist (2-0). 6-3-1 siste ti gir en del poeng i banken for London-klubben som absolutt ikke er helt ute av E-cupkampen med en 8.plass og 41 poeng. Nå har de seks poeng opp til Newcastle etter at de tok en sen seier over Nottingham Forest fredag, men det er fortsatt tolv kamper å gjøre det på. Her hjemme er de blant de bedre med 26 poeng på 13 kamper hvor de snitter over 2 scorede mål pr kamp (27 på 13). Ajer, Janelt, Lewis-Potter og Strakosha er ute.

Leicester finner ikke veien ut av mørket. Sesongen har vært katastrofal for Vardy & Co, og tapet 1-3 hjemme for Chelsea sist var deres fjerde på rad. De ligger å roter helt nede i bunnstriden på en 16.plass med 24 poeng a poeng med Bournemouth under streken, og om de ikke klarer å snu den meget svake trenden kan dette meget vel ende opp med et nedrykk. De har sluppet inn hele 29 mål her på bortebane hvor de kun står med 12 poeng etter 13 kamper. Bertrand, Justin, Tielemans og Vestergaard er ute, mens Faes står over etter rødt kort.

Leicester har vært svake i hele år, og denne vinner de ikke. HU bør holde langt.

5. Aston Villa - Bournemouth
Aston Villa har ikke gjort seg bort i det siste, hvor de står med sju av ni mulige poeng på de tre siste kampene sine. 2-0 borte over Everton ble etterfulgt av 1-0 hjemme over Crystal Palace før de spilte 1-1 borte mot West Ham nå sist. Det gjør at Aston Villa nå er ganske så sikret fra å ende opp i noe bunnkamp, mens de heller ikke har noe særlig sjanse på E-cup hvor de nå er ni poeng bak Newcastle på sjette. Helt middels også her hjemme hvor de har 20 poeng på 13 kamper. Men trenden har likevel vært fin den siste halvdelen for Aston Villa som kan bli en joker i leken foran neste sesong. Coutinho og Steer er fortsatt ute.

Bournemouth har vært på vippen en stund nå, og der er de fortsatt. De tok en dønn solid 1-0 seier hjemme over Liverpool sist, etter at de fikk to forventede tap for Manchester City (1-4) og Arsenal (2-3) i de foregående. Men de kjempet også bra på mot Arsenal hvor de faktisk ledet 2-0 lenge, og man ser at de kjemper som løver for å unngå nedrykket. Nå er de under streken med 24 poeng, men det skiller nada oppover på tabellen, og hvis de klarer å forbedre sin svake bortestatistikk noe (kun åtte poeng på 13 kamper) så kan de kanskje klare å holde plassen. Stanislas meldes skadet, mens de også har en håndfull spillere som er usikre.

Vi tror mest på Aston Villa her på hjemmebane og setter de alene. H.

6. Wolves - Leeds
Ustabilt for Wolves som tapte 1-2 borte for Newcastle sist etter at de slo Tottenham 1-0 hjemme nest sist. 1-1-3 siste fem gir ikke den helt store poenglasten, og Wolves klarer ikke helt fjerne seg fra bunnstriden selv om de ligger oppe på en 13.plass med 27 poeng akkurat nå. For det skiller ikke mer enn tre poeng ned til Bournemouth under streken som har 24 poeng, og dermed er det ekstremt jevnt nedover fra Crystal Palace på 12.plass med 27 poeng og ned til Southampton i bunnen som har 22. En seier her vil således være svært viktig, men de har ikke akkurat imponert her hjemme denne sesongen med kun ti scoringer og 17 poeng på 13 kamper. Bueno, Chiquinho, Costa og Kalajdzic er ute.

Leeds er også blant lagene i den samme bunnstriden. Men de ligger en del verre til hvor de er nest nederst og under streken med 23 poeng. Kun en seier på de 13 siste ligakampene sier sitt, og gode råd begynner å bli skikkelig dyre. 2-2 hjemme mot Brighton sist var kanskje en liten opptur, men det trengs mye mer om Leeds skal klare å beholde plassen. Helt bekmørkt på bortebane denne sesongen hvor de står med usle seks poeng etter 13 kamper. Adams, Dallas og Forshaw er skadet.

Wolves blir greie favoritter her, men de scorer svært lite mål hjemme. Vi ender opp med HU.

7. Middlesbrough - Preston
Opprykksjagende Middlesbrough fikk en liten nedtur sist når de kun spilte 1-1 hjemme mot Stoke. Det gjør at luken opp til Sheffield United fortsatt er på seks poeng, hvor Middlesbrough har 64 poeng mens Sheffield United har 70. Formen generelt kan man ikke klage på, hvor 7-1-1 siste ni er sterkt. De har ikke mer enn poenget ned til Luton på fjerde, men her hjemme holder de bra stand med 36 poeng og hele 32 scoringer på 18 kamper.

Preston er blant divisjonens aller beste bortelag med 32 poeng etter 18 kamper, og det er en statistikk man må huske på her. For de ligger nede på en 11. plass med 53 poeng, men 32 av de er altså hentet på fremmed gress. Og de er meget vriene å bryte ned. 3-4-0 på de sju siste er et godt tegn på det, og de kommer nå fra to strake seire over Cardiff (2-0) og Rotherham (2-1).

Helt sikre på Middlesbrough er man ikke etter den skuffende kampen sist. Preston taper sjelden borte, og vi dobler opp med HU.

8. Sunderland - Luton
Sunderland har levert bra etter opprykket, og ny kontrakt er nok sikret for lengst. De var også med i kampen om playoff en god stund, men nå har de begynt å falle tilbake etter en periode med svak form. En 12.plass med 52 poeng er nå åtte poeng bak playoff, og det er muligens akkurat for mye til å håpe noe skikkelig på det. Med 1-1-4 siste seks har også formen vært klart dalende, og kanskje blir det en mer rolig avslutning på en allerede klart godkjent sesong for deres del. Det er på bortebane de har imponert oss mest, for her hjemme er det ganske tamt med 23 poeng etter 18 kamper.

Laget som har imponert aller mest utenom Burnley er vel kanskje Luton. De fortsetter å levere kamp etter kamp etter kamp, og nå har de faktisk heng på en opprykksplass hvor de ligger som nummer fire med 63 poeng. Ja, det er sju poeng opp til Sheffield United, men ingenting er umulig, og bare det at de ligger der de gjør er smått fantastisk. Formen nå er flott med 4-1-0 siste fem, og de slo faktisk Sheffield United 1-0 i sin siste bortekamp før de slo Bristol City med samme sifre på hjemmebane sist. De har vunnet alle sine fire siste kamper med 1-0, og det viser et bra defensivt lag for øyeblikket. Meget solide borte med 34 poeng på 18 kamper.

Luton jakter fortsatt opprykk, og bør ha muligheter mot et mer ferdigspilt Sunderland. Men helt sikre er vi absolutt ikke. UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

9. Millwall - Huddersfield
Millwall holder enda den sjette og siste playoffplassen med 60 poeng. Og faktisk har de kun fire poeng opp til Middlesbrough på tredje. Men også bakover har de trusler, hvor Norwich på sjuende har 56 poeng, mens West Bromwich på åttende har 55 og Coventry og Watford bak der igjen har 54. Det betyr at det er mange plasseringer å spille om for Millwall som leverer jevnt over bra med 4-2-1 siste sju. To viktige seire over Reading (1-0) og Swansea (2-1) nå i de to siste, og her hjemme bruker Millwall alltid å være til å stole på med 35 poeng på 18 kamper.

Huddersfield er under nedrykksstreken med 33 poeng. Det er hele seks poeng opp til lagene over stripen, og det begynner virkelig å brenne for ny kontrakt nå. Grusom rad med en seier på de 13 siste, hvor de fem siste viser 0-2-3. På bortebane er det fullstendig natta hvor de er det svakeste laget av alle med ti poeng og 14-32 i målforskjell på 18 forsøk.

Millwall skal være klare favoritter her på eget gress. H.

10. Stoke - Norwich
Stoke har gjort det klart bedre nå nylig, hvor de først slo Sunderland hele 5-1 på bortebane før de slo Blackburn 3-2 her hjemme nest sist. Sist klarte de også poengdeling 1-1 borte mot Middlesbrough, og det viser at Stoke nå er på gang. Med 47 poeng er de midt på tabellen, og de har egentlig ikke noe spesielt å spille for. Men kanskje var det det som trengtes for at de kunne senke skuldrene litt og spille sin beste fotball. Vanligvis er Stoke gode hjemme, men så har ikke vært tilfelle i år hvor de kun har klart å hente 22 poeng på 18 kamper.

Norwich har også de kjempet seg tilbake formmessig etter en dalende kurve, og nå har de 4-2-1 på sine sju siste. Men 0-1 hjemme for Sunderland og 1-1 borte mot Huddersfield i de to siste er ikke helt patent, og de ligger fortsatt utenfor playoff på en 7.plass med 56 poeng. De har fire poeng opp til Millwall, noe som absolutt ikke er umulig å hente inn. 28 poeng på 18 bortekamper denne sesongen er kurant.

Bygger Stoke på sin gode form, eller er det Norwich som klarer å kneppe innpå en playoffplass? Vrien kamp og vi dekker opp. HUB.

11. Blackpool - Coventry
Etter fire kamper uten seier fikk Blackpool for alvor ketchupeffekten sist når de moste QPR hele 6-1 her på hjemmebane. Det var bare deres andre seier på 20 seriekamper, men det er nok glemt i garderoben nå etter den utblåsningen. De er fortsatt under streken med 35 poeng, men nå har iallfall luken oppover på tabellen krympet til fire poeng kontra Cardiff som er første lag over streken med 39 poeng. 21 poeng på 18 hjemmekamper er ok, hvor målforskjellen nå er positiv med 23-22 etter seieren sist.

Coventry begynner å lukte litt på en playoffplass nå etter en flott periode. 1-1 mot både Wigan og Hull i de to siste er kanskje ikke like bra, men 4-4-0 på åtte siste er en ganske så pen rad alt i alt. Og poengsankingen gjør også at Coventry nå ligger på en 9.plass med 54 poeng, seks poeng bak Millwall på sjette. Her borte er det mer på det jevne, hvor 21 poeng på 18 kamper er helt middels.

Coventry har fin form, men hva skal man tenke etter at Blackpool dunket inn seks mål sist hjemmekamp? Tøff nøtt her, hvor vi tror mest på poengdeling. Det blir UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

12. Watford - Wigan
Watford vant fine 3-0 hjemme over Birmingham sist, noe som var deres sjette hjemmekamp på rad uten tap. Men raden er likevel ikke godkjent med 2-4-2 siste åtte, noe som viser at Watford sliter med å avgjøre kampene til sin fordel. En 10.plass med 54 poeng gjør at de fortsatt har seks poeng opp til Millwall på den siste playoffplassen, men det er langt fra sjanseløst med ni kamper igjen å spille. 32 poeng på 18 hjemmekamper er klart positivt.

Wigan kjemper hardt for å ikke rykke direkte ned igjen til League One. Men de er fortsatt helt nederst, hvor de med 33 poeng har seks poeng opp til en trygg plassering. Hele 58 baklengs er flest i ligaen, og det er nok fort det som kan bli avgjørende for deres del om de skulle rykke ned. Formen er fæl med 0-4-3 siste sju, mens 18 poeng på bortebane faktisk ikke er så verst.

Begge lag har motivasjon i bøtter og spann, men Watford skal kunne ta tre viktige poeng her på hjemmebane. H.

Sportspills 96-rekker:
1. Manchester City - Burnley H

2. Chelsea - Everton H

3. Southampton - Tottenham B

4. Brentford - Leicester HU

5. Aston Villa - Bournemouth H

6. Wolves - Leeds HU

7. Middlesbrough - Preston HU

8. Sunderland - Luton UB

9. Millwall - Huddersfield H

10. Stoke - Norwich HUB

11. Blackpool - Coventry UB

12. Watford - Wigan H

Sportspills 432-rekker:
1. Manchester City - Burnley H

2. Chelsea - Everton H

3. Southampton - Tottenham UB

4. Brentford - Leicester HU

5. Aston Villa - Bournemouth H

6. Wolves - Leeds HU

7. Middlesbrough - Preston HU

8. Sunderland - Luton HUB

9. Millwall - Huddersfield H

10. Stoke - Norwich HUB

11. Blackpool - Coventry HUB

12. Watford - Wigan H