Tre kompiser startet sammen på barneskolen. Nå kan to av dem bli landslagsspillere

Volleyball på toppnivå: Mikael Ryssdal (andre fra høyre nede) og Jakob Strandbu (til høyre nederst) spiller volleyball for elitelaget i BK Tromsø. Om fire uker blir det prøvespill for landslaget Foto: Dag Ellingsen

Volleyball på toppnivå: Mikael Ryssdal (andre fra høyre nede) og Jakob Strandbu (til høyre nederst) spiller volleyball for elitelaget i BK Tromsø. Om fire uker blir det prøvespill for landslaget Foto: Dag Ellingsen

Artikkelen er over 1 år gammel

Jakob Strandbu (17) og Mikael Ryssdal (17) har spilt volleyball sammen i BK Tromsø siden de gikk på barneskolen. Om fire uker kan de bli tatt ut på G19-landslaget.

DEL

SE BKT DIREKTE PÅ NORDLYS.NODe lokale utøverne begynte med idretten da de gikk i andre klasse på barneskolen. At valget falt på akkurat denne sporten skyldes nok den enorme andelen av familiemedlemmer innen grenen.

– Jeg begynte med volleyball fordi min mor drev med det. Når du har en mor som driver med sporten, og som er på landslaget i tillegg, da hender det at det også vekker en interesse hos barna, sier Jakob, som er sønnen til meritterte Astrid Strandbu.

For Mikael var det også familiemedlemmene som var grunn til at han valgte å satse på idretten.

– For meg var det på grunn av min far som var trener da jeg var liten samt mine søsken som også drev med volleyball, uttrykker Ryssdal om sin ydmyke begynnelse.

Se serieåpningen til BK Tromsø i eliteserien direkte her!

Fra ungdom til elitelag

Mikael og Jakob rykket inn i elitelaget for BK Tromsø på slutten av forrige sesong, og har trent jevnt med dem siden. Før det spilte de for lagets G19-lag. Der spilte de sammen med enda en barndomsvenn i sporten, Rasmus Fossen Nordal, som for tiden spiller i 2.divisjon.

Han var også med da guttene på barneskolen som en trio bestemte seg for at de ville spille volleyball.

– Rasmus var også med oss helt fra barneskolen, men han ville satse på litt andre ting enn bare volleyball, sier Jakob om hans barndomsvenn.

Nå er guttene like foran en ny sesong, der turen lørdag går til Oslo for å starte sesongen mot Koll i Mizunoligaen – en kamp du kan se direkte på nordlys.no.

Seriestarten i eliteserien mener de er den perfekte treningen på vei til landslagsuttaket som skal skje i Stavanger om fire uker.

– Det finnes jo ikke bedre forberedelse for et landslag enn å få spille og trene på øverste nivå, sier ungguttene om veien til bruttosamlingen.

Dersom guttene blir tatt ut på G19-landslaget, går turen videre til England for dem, for å delta i Nevza-turneringen for nordeuropeiske land.

– Det var ganske surrealistisk i det hele tatt å bli tatt ut til de første 24. Jeg trodde aldri det skulle skje, sier en ydmyk Mikael om hvordan det føles å være en av de 24 beste i landet i hans aldersgruppe.

Europakvalik i november

Dersom det ikke går videre i landslaget for tromsøværingene, så blir det likevel en internasjonal opplevelse for dem senere i høst.

For i november går turen til Finland for å spille mot Savo Volley Kuopio i kvalifisering om å få spille i Europacupen med BKT.

BK Tromsø har etablert seg de siste årene som et av Norges beste volleyballag og har ganske regelmessig fått spille på den internasjonale scenen i sporten. I fjor spilte de mot Gentofte Volley.

Artikkeltags