(Nettavisen)

ROMA / OSLO (Nettavisen): Det er den engelske avisen The Independent som først fikk tak i videoen. De la den ut på sine nettsider onsdag ettermiddag.

Se klippet øverst i saken.

Bodø/Glimt meldte allerede i forrige uke at det eksisterte en video fra episoden som skjedde rett i etterkant av Knutsens pressekonferanse etter kampen. Fram til nå er det kun Uefa som har hatt tilgang til denne videoen, men nå er den altså lekket.

Onsdag formiddag møter Bodø/Glimts daglig leder Frode Thomassen pressen i Roma.

- Den videoen som vi ser og kjenner til er mye lenger, og er nærmere ti minutter lang. Det er mulig å se mer. Det er en lengre video som vi har sett, sier Thomassen.

- Feigt

Tidligere mandag kom beskjeden om at Bodø/Glimt fikk avslag på anken de hadde sendt inn på suspensjonen av Kjetil Knutsen.

Frode Thomassen forteller at klubben ikke har fått noen begrunnelse for at UEFA valgte å avvise anken fra Glimt.

- Nå handler ikke bare den saken her om kampen på torsdag lenger. Dette handler om fair play og «non violence», som er verdier vi setter høyt. Det å bli limt til en slik sak, både for Bodø/Glimt som klubb og Kjetil som person, oppleves som litt rettsløs. Det er ikke jussen som spiller inn i en slik sak, og vi har heller ikke fått noe begrunnelse for avvist anke, forteller Thomassen til pressen.

Og fortsetter:

- Det oppleves som feigt av UEFA å gå til det skrittet de har gjort, uten å gå dypt inn i det materialet dem har. Det er jo noen som snakker usant om denne situasjonen, og det bør også komme for en dag.

Les også: Glimts Knutsen-anke er avvist

- UEFA bør ta et oppgjør med Romas oppførselen. Nå blir utfallet at Kjetil ikke får være med oss på kamp, så da kan man vel slå fast at bøllene har vunnet fram. Ut ifra videoen er det helt uforståelig at han får den straffen han får.

Avslører detaljer

Videoen viser at de Knutsen og Romas keepertrener Nuno Santos har det som ser ut til å være et opphetet samtale.

Santos ser ut til å komme løpende mot Knutsen i det han kommer inn i rommet og en av dem blir også presset opp mot en vegg. Tidlig i videoen kan man se det som i etterkant har blitt omtalt som et strupetak.

Hendelsen blir imidlertid filmet fra bak en glassdør og det er ikke så veldig detaljerte bilder som kommer fram fra den mye omtale videoen.

Bodø/Glimt og Knutsen hevdet i en pressemelding forrige uke at Santos skal ha dyttet til treneren og senere tatt strupetak på ham. Knutsen skal ha reagert på oppførselen med å legge Santos i bakken.

- Alt kulminerte i et fysisk angrep på meg i spillertunnelen. Vanligvis er jeg slik av natur at jeg ville trukket meg unna. I dette tilfellet ble jeg fysisk angrepet. Han tok grep rundt halsen min og skjøv meg inn i veggen. Det er helt naturlig at jeg da måtte forsvare meg, forklarte Knutsen i en pressemelding.

Saltnes: - Fokus på oss selv

På onsdagens pressekonferanse i Roma ga Glimt tydelig beskjed om at de ikke ville snakke om hendelsen i spillertunelen på Aspmyra.

Ulrik Saltnes sier spillerne takler det utenomsportslige fokuset bra.

- Det er stort sett ganske likt alt det andre utenomsportslige man må forholde seg til som fotballspiller. Vi prøver å ta kontroll over det vi kan ta kontroll over og har mest mulig fokus på oss selv, og kampen som kommer. Dette er det vi alltid øver på og nå får vi satt det litt ut i praksis, sier Saltnes til Nettavisen.

Både Knutsen og Santos har blitt suspendert av Uefa som en følge av hendelsen. Bodø/Glimt anket den avgjørelsen, men anken ble torsdag avvist.