Johann André Forfang (23) fra Tromsø sikret seg lørdag sin tredje verdenscupseier da han gikk helt til topps i russiske Nizhny Tagil.

Søndag var det nytt renn i bakken Forfang er veldig glad i, og har både bakkerekord og nå fire pallplasseringer i.

I første omgang svevde den olympiske mesteren ned til 132,5 meter og ledelse da fire hoppere sto igjen på toppen i første omgang.

Den ledelsen holdt nesten helt inn.

Siste hopper, japanske Ryoyu Kobayashi, hoppet like langt som Forfang og snek seg inn tre poeng foran.

Men på andreplass kjempet 23-åringen fra Tromsø i aller høyeste grad om både en mulig ny verdenscupseier og i alle fall en meget sterk plassering.

Slik var finaleomgangen i Russland, i kronologisk rekkefølge:

Sju hoppere har vært utfor i andreomgangen, og det er østerrikske Manuel Fettner som har imponert mest så langt med 126 meter. Han leder og hopper seg oppover lista.

Når ti hoppere har avsluttet konkurransen, tar polske Dawid Kubacki over ledelsen 4,6 poeng foran Fettner, etter et hopp på 127 meter.

Veldig vanskelige forhold når den tidligere storhopperen Severin Freund lander på smått sjokkerende svake 112,5 meter. Legger seg nest sist.

Tyske Markus Eisenbichler matcher Kubackis lengde på 127 meter og sniker seg inn et halvt poeng foran polakken.

121 meter er ikke full klaff i finaleomgangen for norske Daniel André Tande. Foreløpig sjetteplass når 17 hoppere gjenstår.

Ny nordmann, Robert Johansson. Lykkes bedre i de litt tøffe forholdene og lander på 124,5 meter. Det gir foreløpig ledelse, 1,1 poeng foran Eisenbichler.

Ingen har så langt klart å legge seg foran Johansson, som hopper seg opp til en litt penere plassering.

Hjemmehåpet Jevgenij Klimov dunker til med 129 meter og overtar ledelsen, 5,2 poeng foran Johansson.

Så er det norsk i tet igjen. Anders Fannemel hopper 128,5 meter, og dermed legger nordmannen seg 3,3 poeng foran Klimov.

Det varte ikke lenge, for nå hoppes det bra. Tyske Karl Geiger går inn 2,2 poeng foran Fannemel etter å ha hoppet 128 meter.

Da er det de ti beste fra første omgang som er igjen på toppen. Dette blir spennende!

Oi oi, se på Piotr Zyla, da! Fikk det ikke helt til i første omgang, men nå knaller formhopperen til med 133 meter. 10,2 poengs ledelse på Geiger.

Her er det kontraster. En liten overraskelsesmann fra første omgang, amerikanske Kevin Bickner, dumper ned på 114,5 meter. Huff.

Ikke bedre for tyske Stephan Leyhe. 114 meter. Plutselig er det bakvind og svært vanskelige forhold. Det kan bli litt bingo på slutten når Forfang og de aller beste kommer.

Sveitsiske Killian Peier med 119,5 meter. Piotr Zyla kan nå svært langt etter sitt sterke finalehopp.

Bedre levert av finske Antti Aalto, som strekker seg til 126 meter. Det holder likevel ikke mot Zyla, og Aalto er også bak tyske Geiger.

Fjorårets ener Kamil Stoch kan fortsatt. 129,5 meter. Dette blir jevnt mot Zyla, men Stoch er 1,1 poeng bak. Zyla er på vei mot toppen.

Østerrikske Stefan Kraft ramler ned på 117 meter. Zyla er nær en plass på pallen nå, og snart er det Forfang vi venter på.

Slovenske Domen Prevc med svake 116,5 meter i vriene forhold. Zyla er inne på pallen!

Så er det Forfangs tur. Hva kan han få til i disse variable forholdene? Jada! 130 meter! Det er strålende levert. Han leder med tre tideler! Dette kan bli ny seier!

Det blir det ikke. Du verden, for et hopp av japanske Ryoyu Kobayashi. 133,5 meter fjerner all tvil. Det blir japansk seier i Russland denne søndagen. Hele 13,9 poeng foran Forfang, helt overlegent.

Men Johann André Forfang reiser altså fra Russland med en seier og en andreplass. En helt nydelig helg for tromsøgutten!

Forfang er sammenlagt nummer fire i verdenscupen, der japanske Kobayashi leder med en luke ned til den polske duoen Zyla og Stoch.