Gå til sidens hovedinnhold

I høst omkom Snorre i en ulykke. Nå hedres han med minnekamp

Artikkelen er over 3 år gammel

Onkel Anders Larsen ordner minnekamp mellom lagkameratene i Surnadal og Krokelvdalen for å hedre Snorre Larsen.

20. oktober omkom den 22 år gamle Snorre Larsen i fjellområdet ved Moltinden ved Fredvang i Lofoten der han sammen med en kamerat var på jakt.

23. juni arrangeres det minnekamp som en del av programmet under Norsk Laksefestival. Det er Anders Larsen, som er onkel til Snorre, som tok initiativet til minnekampen mellom Surnadal og Krokelvdalen IL fra Tromsø, der Larsen spilte og var kaptein under studietiden i Tromsø.

– Når noe så fryktelig skjer, er det godt for oss i familien og for andre å ha noe godt å se fram til, sier Larsen.

Får støtte

Han fikk ideen uka etter begravelsen.

– Jeg tok kontakt med Surnadal idrettslag og Krokelvdalen, og responsen var positiv tvert. Det er litt arbeid for å få i stand en kamp som dette, og det trengs noen kroner, men lokalt næringsliv støtter opp med penger, sier Larsen, som håper på enda mer økonomisk hjelp slik at billettinntektene kan brukes til gode formål. Overskuddet av kampen går til barneidretten i de to idrettslagene.

– Snorre var alltid opptatt av at barna skal ha det bra i idretten, sier Larsen.

Når noe så fryktelig skjer, er det godt for oss i familien og for andre å ha noe godt å se fram til

Anders Larsen om ulykken der nevø Snorre døde i fjor høst

 

Fredag 22. juni kommer det cirka 20 unge menn fra Krokelvdalen til Surnadal, som da skal få omvisning i bygda, besøke grava til Snorre i Stangvik, spille kamp og delta på laksefestivalen.

– Minnekampen blir en fin måte å bygge opp de bånd som allerede er der mellom Surnadal og Krokelvdalen, sier Larsen.

Les også

Tromsø-student omkom i fallulykke - navnet frigitt

 

Han beskriver Snorre som en svært aktiv ung mann.

– Han ble alltid midtpunktet, og det var alltid mye aktivitet der han var. Snorre hadde stor omgangskrets. Det blir naturligvis mye vemod på en slik dag vi nå planlegger, men vi vet at Snorre ville ha ønsket at vi skal ha det artig og bra, sier Larsen.

En livat dag

Minnekampen spilles på Syltøran lørdag 23. juni, som en del av det offisielle programmet til Norsk Laksefestival som arrangeres denne helga. Damelaget i 2. divisjon har fått flyttet bortekampen i Ålesund denne dagen og spiller mot Fortuna på Syltøran før minnekampen. Også herrelagets terminliste er ryddet slik at alle spillerne kan delta på minnekampen. Det legges opp til bankett for spillere, sponsorer og andre etter kampene.

– Vi vil gjøre mer ut av dette enn bare en fotballkamp, slik Snorre ville ha likt det: en livat dag der folk har det artig, sier Larsen.

Les også

Lagkamerater i sjokk etter dødsulykke: – Han var jordnær og snill, en person alle likte

 

Daglig leder Øystein Hjelle Bondhus i Surnadal idrettslag, var aldri i tvil om at fotballgruppa skulle stille opp da Larsen tok kontakt.

– Dette blir sikkert det største enkeltarrangementet i år. Jeg synes det er et kjempeinitiativ fra Anders, det er viktig for oss å få minnet Snorre på en god måte, sier Bondhus.

Kampen skal for øvrig dømmes av tidligere toppdommer Per Ivar Staberg. Han takket ja med en gang, og stiller gratis.

 

Kommentarer til denne saken