Thomas er på landslaget, men må ha hjelp fra mamma og pappa for å satse

Thomas Kjelbotn er avhengig av økonomisk hjelp fra pappa og mamma for å satse på kombinert selv om han er på landslaget. Foto: Geir Olsen, NTB Scanpix

Thomas Kjelbotn er avhengig av økonomisk hjelp fra pappa og mamma for å satse på kombinert selv om han er på landslaget. Foto: Geir Olsen, NTB Scanpix

Artikkelen er over 4 år gammel

Uten den økonomiske støtten hjemmefra kunne ikke Thomas Kjelbotn satset på kombinertsporten.

DEL

Selv om 28-åringen fikk plass på elitelaget foran denne sesongen er han helt avhengig av foreldrene for å kunne drive med sporten sin.

– Hverdagen har selvsagt blitt bedre, men uten støtten fra pappa og mamma hadde det ikke gått. Man blir ikke feit av å drive med kombinert, innrømmer Thomas Kjelbotn.

Verken han eller pappa Stig-Are ønsker å avsløre hvor mye det dreier seg om.

– Egentlig vil jeg ikke tenke på det, sier Thomas.

– Det er noe vi ikke har fokus på og som vi ikke ønsker skal komme ut i media. Dessuten må man støtte opp om sine egne, sier Stig-Are.

Han tar med seg åpningen i verdenscupen i Kuusamo lørdag og søndag. Det betyr en kjøretur på 70 mil - hver vei - fra Setermoen.

Thomas Kjelbotn roser også søsknene og samboeren for den måten de støtter opp på.

Ferie er ukjent for 28-åringen. Mens de andre har ferie, studerer Kjelbotn.

Mer på farten

En plass på elitelaget betyr flere reiser og flere samlinger.

– Men det betyr også bedre oppfølging. Tidligere hadde vi én person som tok seg av alt. Nå er det flere som har fokus på sine oppgaver og det blir mer kvalitet på opplegget, sier Kjelbotn.

Han påpeker at man har utgifter uansett om man er på elite- eller rekruttlaget.

– Man får jo dekket utgiftene i forbindelse med samlinger og konkurranser.

Håper på pallen

Mange trodde at Kjelbotn var ferdig som kombinertløper da han falt og ødela korsbåndet våren 2013. Han betegner sesongen 2013/14 som en mellomsesong. En sesong som gikk over all forventning.

– Jeg har aldri vært inne på tanken om å gi meg. Etter at jeg ble skadet la jeg en toårsplan, fordi jeg følte fremgang i både bakken og sporet.

Testene foran denne sesongen tyder på at Kjelbotn har gjort ytterligere fremskritt.

– Derfor gleder jeg meg til åpningen i Finland. Jeg vet at jeg er avhengig av resultater dersom jeg skal få være med videre. Hvis ikke må man være hjemme og trene.

Det vet også pappa Stig-Are.

– Thomas vet at han er avhengig av gode resultater. Oppnår han det, blir han mer attraktiv for sponsorene, mener pappaen.

28-åringen håper at han kan nærme seg pallen denne sesongen.

– Men da må alt klaffe. Jeg er avhengig av et godt hopp og et bra langrenn. Foran sesongstarten er jeg i alle fall optimist, fordi jeg føler meg sterkere.

Klemetsen: – Ser en del likheter

Han forteller at han henter inspirasjon av den nå Tromsø-bosatte finnmarkingen Håvard Klemetsen, som også måtte vente lenge på gjennombruddet.

– Det ser ut som om Thomas har noe på gang. Jeg ser nok en del likheter mellom oss. Vi var begge litt opp i årene før vi etablerte oss på landslaget og vi har vært tålmodige, sier Klemetsen.

– Tålmodighet og hardt arbeid over tid er det som gir resultater. Jeg håper også at det gjelder for min del, sier Kjelbotn.

Og noen topplasseringer i verdenscupen vil også gi en hverdag som er lettere økonomisk.

Artikkeltags