Håkon ser omsider et lys i enden av tunnelen etter to tunge år

Håkon Mikalsen etter målgang og seier på hjemmebane i den lokale langrennsåpningen i Nordreisa.

Håkon Mikalsen etter målgang og seier på hjemmebane i den lokale langrennsåpningen i Nordreisa. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Vant åpningen på hjemmebane – sikter mot norgescup og NM i 2015.

DEL

Håkon Mikalsen (24) fra Nordreisa har i lengre perioder følt seg sliten og ikke fått trent ordentlig, uten at han har noen god forklaring på hvorfor det har vært sånn. Slik har også sommeren vært for 24-åringen, men nå øyner han bedring.

I helga vant han det lokale åpningsrennet på hjemmebane i Nordreisa.

– Jeg er fornøyd med det, men det viktigste er at kroppen fungerer. Det gjorde den som jeg ønsket, og det var deilig, sier Mikalsen til Nordlys.

– Har vært en tålmodighetsprøve

Treningsdosene har ikke vært som han har håpet siden mai.

– Nå har jeg følt at ting har «sluppet» litt. Kroppen har respondert godt på trening de siste ukene. Den siste uka har jeg trent 20 timer – inkludert tre hardøkter og to styrkeøkter. Det er egentlig noe som har vært uhørt for min del den siste tida. Siden mai har jeg hatt sju hardøkter, og tre av dem har vært denne uka. Hvis man vet litt om trening, skjønner man da at det er litt å hente på formen, sier Mikalsen.

Slik beskriver han sommeren 2014:

– Det har jo vært en tålmodighetsprøve å måtte stange imot når kroppen ikke vil trene og man fort blir sliten.

– Det gjelder bare å tenke positivt og ikke se seg tilbake. Jeg vet at jeg kan gå fort på ski, og akkurat nå kjenner jeg ingenting til de problemene jeg har hatt, sier Mikalsen.

Nå er han klar for større oppgaver enn et lokalt åpningsrenn.

– Jeg tenker å gå Tour de Reisa neste helg, og så kanskje satse på Skandinavisk Cup helga etter, med en tremil klassisk der. Jeg vil nok ikke være i toppen der, men det kan bli artig å se hvordan jeg ligger an, sier Team Nord-Norge-løperen.

Uvanlig talent

Etter jul vil han sikte seg inn på flere ting, hvis kroppen fortsatt fungerer godt.

– Med litt god trening nå håper jeg at jeg kan være med og gå litt mer etter jul, sier Mikalsen, og tenker da på norgescup, NM og Skandinavisk Cup.

– Det gjelder bare å ta trinnene. Akkurat nå er jeg ganske langt nede i trappa. Det nytter ikke å ta heisen, sier 24-åringen.

Trener Jostein Vinjerui gleder seg over å ha Mikalsen på rett spor igjen.

– Sånn som de to siste sesongene hans har vært er det gøy å se at han går skirenn i det hele tatt. Og han har et talent og en kapasitet som få andre. Det er ikke mange som kunne vært ute så lenge og likevel gått så bra nå, sier Jostein Vinjerui til Nordlys.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken