Kjeldsberg er utdannet UEFA A-lisenstrener etter å ha gått på kurs sammen med blant andre Jan Åge Fjørtoft og Kjetil Rekdal, ledet av Terje Skarsfjord, og leder per i dag TILs opprykksjagende damelag i 2. divisjon.

Hun har sittet i ulike styreroller i TIL, og har i mange år gjort en tung innsats for at kvinnefotballen skal være en sentral del av TILs drift og satsing.

Nå er hun gjest i den ferskeste utgaven av vår fotballpodkast JoMos Kosmos, der hun får fortelle litt om sine erfaringer opp gjennom årene som trener, leder og styremedlem i en mannsdominert idrett.

  • Episoden finner du ved å bla deg litt nedover.

TIL har et styrevedtak på å satse på damelaget, og Kjeldsberg mener man begynner å nærme seg noe bra, men mener også at det til tider er en kamp mot vindmøller.

– Det er fortsatt noen som ikke er interessert i å ha jenter og damer i TIL, det tror jeg, sier hun blant annet i podkastepisoden.

Der får du også høre om hvordan det er å møte fordommer som kvinnelig fotballtrener, også fra andre kvinner – og det nøstes opp en historie om en iskald svømmetur i Gratangselva (og nesten ut på havet).

Finn podkasten på nett

Podkasten JoMos Kosmos har et hovedfokus på lokalfotball.

Ønsker du å høre tidligere episoder eller følge (og gjerne også like, dele og gi en vurdering av) JoMos Kosmos aldeles gratis, kan du enkelt følge disse linkene:

Facebook

Twitter

iTunes

Soundcloud

Her kan du høre episode 32, med TIL-trener Berit Kjeldsberg sittende ved det runde studiobordet: