Johann André Forfang (21) fikk en opptur i COC-cupen i Engelberg denne uka.

Han fulgte opp en fjerdeplass tirsdag med å bli nummer fem onsdag, etter hopp på 136 og 131,5 meter – tidvis med vanskelige vindforhold.

Det ble uttalt før de to rennene i Sveits at de ville fungere som et rent uttak for den siste plassen til den tysk-østerrikske hoppuka, mellom Forfang og Joachim Hauer.

Forfang slo Hauer i begge rennene, men begge dagene måtte han se seg slått av de andre landsmennene Joakim Aune og Halvor Egner Granerud.

Dermed har landslagssjef Alexander Stöckl, i samråd med trenerne som har vært på COC-rennene, valgt å legge til side duellen Hauer/Forfang.

De har i stedet tatt med seg Granerud som sjettemann til hoppuka.

Stöckl: – Klar forbedring

– Granerud hoppet klart best i de rennene, etter våre vurderinger, så vi tar ham med til hoppuka, bekrefter Stöckl overfor Nordlys.

– Det har vært en klar forbedring på Johann, men det er to som er foran han i begge rennene – og vi må vurdere alle som er med, fortsetter han.

Dermed blir det ingen hoppuketur for Forfang, som i stedet må sikte seg inn på ny COC i Tyskland over nyttår, og å kunne hente inn en kvoteplass for å komme inn i verdenscupen igjen.

– Johann får bare dra hjem og trene, og bruke tida godt, er rådet fra Alexander Stöckl.

Den tysk-østerrikske hoppuka starter i Oberstdorf med kvalifisering torsdag og åpningsrennet fredag.