Nå er han klar for TIL

NY TIL-SPISS: Den costaricanske spissen Brayan Rojas (21) har signert for TIL på en låneavtale med opsjon om kjøp.

NY TIL-SPISS: Den costaricanske spissen Brayan Rojas (21) har signert for TIL på en låneavtale med opsjon om kjøp. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Brayan Rojas (21) blir TIL-spiss i 2019 - med opsjon om permanent avtale.

DEL

Det melder TIL.no i en pressemelding i dag tidlig.

Rojas kommer fra en liten klubb, AD Carmelita, som holder til i utkant av hovedstaden San José. Der har han spilt i hele sitt fotballiv etter å ha gått gradene i barne- og ungdomsavdelingen.

- Jeg spilte mye på gata og på grusbaner sammen med mine venner før jeg begynte i klubben som tiåring. Vi hadde alle en drøm om å få spille i Europa. Derfor var ballen min med meg overalt for fotball var det aller viktigste i mitt liv, sier Rojas til TIL.no etter at overgangen er et faktum.

Valgte TIL foran flere andre

I forrige sesong i Apertura ble Rojas toppscorer i AD Carmelita med 11 mål på 17 kamper. Kun tre spillerne scoret flere mål og det gjorde at tre av de fire klubbene som endte øverst på tabellen i Apertura - Alajuelense, Herediano og Saprissa samt et par klubber i Skandinavia - ønsket å hente spissen ifølge avisen La Nacion.

Rojas valgte TIL.

- Drømmen min var som sagt å spille i Europa og derfor ville jeg heller prøve meg der. Det var en vanskelig avgjørelse, men jeg vil utvikle meg videre som spiller og mener det er best for meg å prøve meg i et annet land nå, sier Rojas i pressemeldingen.

Rojas blir den første utenlandsproffen noensinne fra sin barndomsklubb. Det er han stolt over.

- Jeg er den første spilleren noensinne som har blitt utenlandsproff i AD Carmelita. Det er noe som gjør meg stolt og veldig glad. Jeg håper unge spillere i klubben ser hva jeg har fått til og blir motivert til å satse hardt for å klare å oppfylle sine drømmer også. De ser nå at det er mulig. 

Dermed har Brayan Rojas skrevet historie for AD Carmelita, som er kjent for å ha et av de beste fotballakademiene i Costa Rica.

Lån med opsjon

Sportssjef Svein-Morten Johansen har tro på at TIL har gjort en god signering i spissen fra Costa Rica. 

- Rojas blir en spennende spiller i TIL. Han har hatt en god sesong i AD Carmelita og scoret mange mål til tross for sin unge alder. Han er kvikk, teknisk og god både i mellomrom og bakrom, sier Johansen. 

Spissen lånes fra Carmelita ut denne sesongen og er alle parter fornøyde kan han bli permanent TIL-spiller fra og med 2020. 

- Det har vært viktig for oss å få til en kortsiktig låneavtale som tar hensyn til våre økonomiske rammer, og samtidig en opsjon som gir oss en langsiktig mulighet hvis spilleren blir en suksess i 2019.

Råd fra Sequeira

Douglas Sequeira, som spilte 78 kamper og scoret syv mål for TIL i årene 2007-09, er assistenttrener på Costa Ricas landslag i dag. Rojas har rådført seg med ham før overgangen.

- Douglas Sequeira er en svært respektert spiller og trener i Costa Rica. Jeg vet at han og flere andre spillere herfra har gjort gode karrierer i Norge. Jeg snakket med Douglas om TIL og han sa det var en veldig god klubb og flott by. Han sa også at Eliteserien er en veldig bra liga å spille i, så jeg gleder meg, sier 21-åringen. 

- Det var utrolig inspirerende å trene med landslaget, så jeg håper at spill i TIL vil hjelpe meg til å få en plass der. Akkurat nå gleder meg meg veldig til å møte de andre spillerne og komme i gang. Så håper jeg at jeg kan bidra med mange scoringer når sesongen starter, legger han til.

Artikkeltags