Stempler forholdene i Tromsø Alpinpark som uholdbare

Alpinsenteret i Kroken i Tromsø åpnet i januar. Nå har Tromsø Slalåmklubb sendt et brev til bydrift i Tromsø kommune der de uttrykker en klar misnøye med prepareringen i bakken.

Alpinsenteret i Kroken i Tromsø åpnet i januar. Nå har Tromsø Slalåmklubb sendt et brev til bydrift i Tromsø kommune der de uttrykker en klar misnøye med prepareringen i bakken. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Uttrykker dyp fortvilelse i brev til kommunen.

DEL

Alpinanlegget i Kroken i Tromsø fikk berget videre drift i november, da Tromsø kommune gikk inn med 3,3 millioner kroner og kjøpte anlegget.

I januar åpnet anlegget, og driften i regi av Tromsø Alpinpark AS har siden det gått bra.

De aktive som bruker bakken er imidlertid ikke fornøyd med forholdene.

I et brev fra Tromsø Slalåmklubb til kommunen ønsker klubben å komme i kontakt med de ansvarlige for bydrift, etter som preparering inngår under en avtale mellom idretten og kommunen.

Årsaken er forholdene i bakken, eller for å være mer presis – det de mener er manglende preparering når forholdene ellers er fine.

– Dypt fortvilende

I brevet heter det blant annet:

«For andre uke på rad, under perfekte forhold i bakken, er ikke bydrift i stand til å tilby idretten og byens befolkning en preparert bakke. Vi er nødt til å komme i dialog med kommunen om dette. Det er ingen som har glede av de bestrebelsene bydrift gjør for å tråkke bakken i Kroken. Dette er bortkastede ressurser.»

Videre skriver slalåmklubben:

«Slik situasjonen er nå står vi uten arealer å trene i. Dette er dypt fortvilende for aktive idrettsutøvere og treningsapparatet.»

Klubben mener videre at Tromsø som vinterdestinasjon ikke kan være tjent med en bakke som ikke vedlikeholdes, og hevder de ikke har opplevd noe slikt i noen av de mange andre anleggene de har besøkt.

– Ingen kommentar

Verken leder Merete Paasche eller sportslig leder Hans Petter Bergseth i slalåmklubben ønsker å kommentere brevet som er sendt.

– Vi er i en prosess rundt det, men vi kommenterer ikke den saken ut i media, sier Bergseth.

– Det er mye som spiller inn med tanke på tråkking – snøfall, snøtype og så videre. Dette er noe vi jobber med, og vi har ingen kommentar ut over det, understreker Paasche.

Enhetsleder for bydrift, Dag Ivar Andreassen, sier til Nordlys at han ikke har sett brevet fra slalåmklubben, og ønsker derfor heller ikke å kommentere det.

Byråd for byutvikling, Ragni Løkholm Ramberg, er en av mottakerne av brevet. Hun overlater til bydrift å håndtere saken og gå i dialog med slalåmklubben.

– Jeg er helt sikker på at de finner ut av det og jeg ser ikke behov for at vi skal involvere oss på politisk nivå, sier Ramberg.

 

Artikkeltags