Trakk seg fra OL-styret i protest

Ulf Hansen har trukket seg som styremedlem i sjakk-OL med øyeblikkelig virkning.

Ulf Hansen har trukket seg som styremedlem i sjakk-OL med øyeblikkelig virkning. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Mener sjakkpresidenten er illojal mot sjakk-OL i Tromsø.

DEL

Ulf Hansen betegner sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson som illojal, og har trukket seg fra styret til sjakk-OL.

Sjakkmiljøet i nord har vært i harnisk over at Aulin-Jansson har jobbet hardt for å legge Magnus Carlsens VM-kamper til Norge – noe de mener konkurrerer om både oppmerksomhet og midler.

Dråpen som fikk begeret til å renne over for mange, inkludert Hansen, var at presidenten i forrige uke mente VM-kampene burde få statsstøtte. Samtidig venter OL denne uka på svar i revidert statsbudsjett på ønsket om 15 millioner kroner ekstra for å komme i havn.

Da ble det nok for Hansen, som gikk av som styremedlem for Tromsø 2014.

– Både VM-kampene og Norway Chess hadde vært glimrende for norsk sjakk hvis Tromsø 2014 hadde vært fullfinansiert, men det er det ikke.

– Jeg oppfatter dette som illojalt av sjakkpresidenten, og det virker som et sololøp. Han er jo også nestleder for Tromsø 2014 og har vært det siden 2008, sier Hansen til Nordlys.

– Ikke egnet på trykk

Han mener han ikke kan sitte som styremedlem lenger.

– Ikke når presidenten agerer sånn, sier Hansen.

Han har kommunisert med Aulin-Jansson, som har inkludert et svar fra presidenten der han etter det Nordlys kjenner til får sterk kritikk i retur.

– Det egner seg nesten ikke til å komme på trykk, sier Hansen.

Han håper handlingen kommer til å ha en positiv effekt for OL-arrangementet.

– Jeg håper det er til det beste for Tromsø 2014 at jeg har trukket meg, at man ser at det som skjer ikke gagner norsk sjakk, sier Hansen.

– Er uenige

President Aulin-Jansson liker dårlig å bli kalt illojal.

– Jeg deler ikke den oppfatningen i det hele tatt. Det er overhodet ikke ment å være illojal, og jeg ser heller ikke hvorfor det skulle være det, sier Aulin-Jansson, som tidligere har forfektet overfor Nordlys at han mener VM og OL ikke konkurrerer mot hverandre.

– Her må man bare konstatere at Ulf Hansen og jeg er uenige, sier sjakkpresidenten til Nordlys.

PS! Tirsdag skal sjakk-OL ha et styremøte der det nok blir brukbar temperatur. Der har styreleder Hans Olav Karde bedt om en redegjørelse fra nestleder og sjakkpresident Aulin-Jansson om hans VM-kampanje. Jøran Aulin-Jansson sier til Nordlys at han skal delta på styremøtet.

Artikkeltags