Til VM-start med brukket tå

VM-KLAR: Marielle Kongsvold. Foto: Privat

VM-KLAR: Marielle Kongsvold. Foto: Privat

Artikkelen er over 5 år gammel

Kickbokseren Marielle Kongsvold må slå fra seg mot kroatisk motstander i første VM-kamp.

DEL

Øverbygd-jenta Marielle Kongsvold går 32-delsfinale i VM i kickboxing i Tyrkia mot kroatiske Elena Zinaic tirsdag kveld. Oppladningen har ikke vært den beste for Kongsvold, som stiller til start tross brukket lilletå.

- Jeg brakk den for tre uker siden, og fikk beskjed om at jeg ikke skulle gå kamp før etter åtte uker. Men jeg skal prøve, og bite smerten i meg så godt det lar seg gjøre, sier Marielle Kongsvold.

Må endre stil

Som håper hun får tillatelse til å fullføre kampen med tape.

- Det er egentlig ikke lov, men jeg tar sjansen på at dommerne ikke ser det. Uten tape gjør det så utrolig vondt, sier Kongsvold.

Hun satser i fullkontakt, men deltar i lettkontakt i årets VM. Med skaden er hun nødt til å justere stilen.

- Jeg kan rett og slett ikke sparke så mye med brukket tå, så det blir mye fokus på slag. Hun så sin kroatiske motstander i aksjon tirsdags morgen.

- Hun har mye hjerte, og er utrolig dyktig med beina, så det blir bare å holde tunga rett i munnen og holde meg rolig. Jeg må ikke rushe inn i situasjoner, sier Øverbygd-utøveren.

Sponsorhjelp

Hun ville ikke la VM-sjansen gå fra seg, tross skaden.

- Når jeg er tatt ut, så vil jeg få med meg dette. Men skaden begrenser håpene. Jeg håper jo å gå lengst mulig, men må nesten bare ta det som det kommer.

Nye sponsorer er grunnen til at hun kan stille i VM.

- Jeg hadde ikke hatt råd til å reise uten sponsorer, så det betyr alt.

Men det er likevel usikkert om hun har midler nok til å fullføre hele sesongen.

- Jeg trenger flere avtaler. Jeg jobbet ræva av meg i sommer for å tjene inn penger, og har fått noen avtaler som hjelper meg veldig nå i høst. Men det er ikke nok, og det er mye som skjer ut sesongen. Jeg har en snill familie som hjelper meg, men jeg satsingen kan ikke være avhengig av dem, sier Marielle Kongsvold.

Artikkeltags