TIL med kraftstøtte

Dette er noen av landets best betalte primadonnaer, mener administrerende direktør Erik S. Winther i Gudbrandsdalen Energi.

Dette er noen av landets best betalte primadonnaer, mener administrerende direktør Erik S. Winther i Gudbrandsdalen Energi. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

- Blir ikke billigere strøm av å sponse primadonnaer.

DEL

TIL delvis finansieres av kraftselskapet Troms Kraft. Og de er ikke alene: 11 av 16 lag i Tippeligaen har et kraftselskap som én av hovedsponsorene.

For 2009-sesongen vil bidragene fra kraftselskapene summere seg opp til 40 millioner kroner, viser en gjennomgang Teknisk Ukeblad har gjort.

- Kaster bort penger

Kraftselskapene kaster bort penger på Tippeligaen i et mislykket forsøk på å skaffe seg goodwill, mener administrerende direktør Erik S. Winther i Gudbrandsdalen Energi.

- Det blir ikke billigere strøm til kundene av å sponse landets best betalte primadonnaer, sier Winther til Teknisk Ukeblad.

DEBATT: Bør kraftselskapene sponse toppfotballen? Diskutér under!

Han beskriver sponsoravtalene som sløsing av kundenes penger.

- Selskapene har en illusjon om at å ha navnet på en fotballdrakt vil gi selskapet goodwill blant kundene. Men det er meningsløst å bruke strømkundenes penger på disse fotballspillerne. Hvis de absolutt skal bruke penger på idrett, burde pengene gått til de mange barne- og ungdomsavdelingene som gjør en svært viktig jobb.

Halvannen million

Troms Kraft støtter TIL med omlag halvannen millioner kroner hvert år, ifølge Teknisk Ukeblad.

Troms Kraft-direktør Oddbjørn Schei, som også er nestleder i TIL, har sammen med selskapet Kræmer garantert for 8 milioner, 4 millioner kroner hver, i såkalte «ansvarlige lån» for å sikre fornyet TIL-lisens. Det samlede beløpet skal siden ha økt til 15 millioner.

- Vi kommenterer aldri våre sponsoravtalers størrelse, sier kommunikasjonssjef Lena Glosemeyer Fangel i Troms Kraft.

Troms Kraft sponser i tillegg til TIL, TUIL, Finnsnes og Lyngen/Karnes Idrettslag, Tromsø Skiklubb og damelaget til Tromsø Volley.

- Vi i Troms Kraft har i mange år sponset kultur og idrett for å skape bolyst og trivsel i Tromsø og omegn, sier Glosemeyer Fangel.

- Sløser dere med kundenes penger?

- Som en stor industriaktør i landsdelen ser vi på det som et samfunnsansvar å støtte kultur og idrett nettopp for å skape bolyst og trivsel. Det igjen bidrar til engasjement, utvikling og vekst i regionen. Vi satser særlig på støtte til barn og unges aktiviteter- og TIL rekrutterer jo også ungdom, påpeker hun.

Større konkurranse

Markedssjef Harald Nøstdahl i Tafjord Mimer peker på at kraftbransjens økte iver etter å sponse toppfotball ikke bare skyldes at kraftselskapene har mye penger å bruke:

- Konkurransen om kundene er blitt langt større, slik at behovet for å markedsføre seg og være synlig er blitt viktigere, sier Nøstdahl.

Lene Glosemeyer Fangel i Troms Kraft ser også at de har noe å vinne på sponsingen.

- Sponsing handler om merkevarebygging. Det handler for oss om å være synlige.

Artikkeltags